Dian Popescu merge înainte (?!) cu băieții de “elită” Nădrag și Paraschiv
Dian Popescu merge înainte (?!) cu băieții de “elită” Nădrag și Paraschiv
InvestigatiiOpinii31 august 2012

Cu doi ani în urmă scriam că Dian Popescu este un lider politic de tip european. Niște apropiați cu mai multă minte decât mine mă luau în râs. “Cine mă, ăsta? Te faci de râs spunând asta!”. În acea perioadă Morega își făcea bagajele pentru a lăsa scaunul de președinte al PNL Gorj liber pentru un politician care vorbea, se îmbrăca și părea a gândi și a acționa altfel decât majoritatea clasei politice.
În realitate, Dian Popescu a săpat consecvent, în fiecare zi scursă de atunci, la groapa lui și la groapa PNL Gorj. A fost un dezmăț pe bani publici, majoritatea liderilor partidului, scăpați de sub tutela “dictatorului” Morega, s-au năpustit ca lupii hămesiți să înfulece cât mai multe contracte cu instituții publice, pentru firmele lor. Dian Popescu s-a înconjurat la vârful PNL Gorj de inși care fie l-au împrumutat cu bani – nerambursabili, se știe! – fie i-au făcut pârtie către contracte comerciale cu statul. Și mai e o categorie, poate mai hidoasă: niște slugi fără dare de mână, dar total supuse președintelui PNL Gorj, gen Mădălina Ciolocoi.
Dovezile sunt vii…
1.Dian Popescu a eșuat, între timp, arestat în Tg Jiu, pentru contracte pe bani publici încheiate cu primari … PNL și neonorate. Fiul primarului Florin Pavel nu mai are tată, acum, pentru că edilul Peștișaniului s-a mutat de câteva luni în arestul IPJ Gorj. Asta în primul rând pentru că a executat orbește ce I s-a cerut, pe filieră politică liberal.
2.Matei Nădrag, demascat ca țepar și bișnițar de presa centrală, a ajuns viceprimarul Târgu Jiului. Principala “calitate” vehiculată în mediul politico-administrativ local: “e dator Dian la el, de-aia l-a pus”.
3.Confundând demnitatea de viceprimar de municipiu cu aceea de măturător la S.C.  EDILITARA, Dian Popescu a anunțat subit că Nădrag se retrage din funcția de viceprimar. Adică în asemenea funcții vii și pleci când vrei? Și fără a prezenta public un motiv care să justifice o asemenea ruptură bruscă? Asta dovedește că Dian Popescu are din ce în ce mai puține contacte cu realitatea. Este total descalificant să își retragă sau să accepte retragerea viceprimarului dintr-o țâfnă, fără un motiv serios. Și la grădiniță, când își ia jucăriile și pleacă, până și copiii au un motiv foarte serios, al lor. Dacă e adevărat că lui Nădrag nu i-a plăcut în Primărie, cum de nu a anticipat asta? La ce se aștepta, că vor face “donatorii” rând la ușa lui, și că va trece pe la birou când și-o aduce aminte? Oricum ai da-o, instalarea și, apoi, retragerea lui Nădrag rămân gesturi de profund retard politic.
4.Pentru că a promovat “liberali” în Consiliul Local Tg Jiu exact pe criteriile descrise mai sus, Dian Popescu s-a văzut obligat să-l propună ca viceprimar, după retragerea lui Nădrag, pe Mihai Paraschiv. O nouă sfidare a normalității, până la urmă. Un tânăr de 32 de ani, cu experiență zero ca angajat într-o instituție publică, cu zero experiență managerială la stat, cu doar două ședințe de Consiliu Local la activ, un tânăr pe care nimeni nu-l văzuse vorbind liber într-o emisiune de radio sau tv, un tânăr fără nicio inițiativă sau acțiune publică la activ. Și, totuși, Dian Popescu l-a propus viceprimar, ca și cum fișa postului ar fi de zilier la cules de prune… Înaintea ședinței de învestire, presa locală a demonstrat legăturile lui Paraschiv cu exponenți ai interlopei locale și faptul că e cercetat în mai multe dosare penale, pentru diverse posibile infracțiuni. Fript cu Nădrag, primarul Florin Cârciumaru nu l-a mai înghițit și pe Paraschiv fără a-I lua seama mai pe îndelete. Numirea noului viceprimar s-a amânat treizeci de zile, dar, veți vedea, Paraschiv niciodată nu va ajunge viceprimar. Șef la parcul auto al Primăriei, poate… Viceprimar, niciodată.
L-am văzut luni seara la Gorj TV în timp ce încerca să vorbească ceva. Am fost șocat să constat nivelul precar de dezvoltare intelectuală a posibilului viceprimar. Problema nu e asta, ci că un asemenea ins a ajuns să fie promovat ca viceprimar de Dian Popescu. Asta pentru că corespunde grilei lui.
Este limpede că cel puțin o parte din specialiștii Primăriei Tg Jiu, cu respect de sine mai dezvoltat, nu ar accepta să lucreze în subordinea lui Paraschiv.
5.Următoarea variantă, ultima, pentru postul de viceprimar este consilierul local Gabriel Giorgi. Acesta nu trece, însă, testul grilei de evaluare a lui Dian Popescu, pentru că este finul lui Victor Banța, fostul prefect liberal înșelat și marginalizat de președintele PNL. Tocmai de aceea, Dian Popescu a spus răspicat că nu își va modifica opțiunea și că va merge cu varianta Paraschiv până în pânzele albe. Exact ce spuneam la început: sapă consecvent groapa lui și a PNL Gorj.
6.Delirul lui Dian Popescu a culminat în aceste zile cu declarația conform căreia dacă nu e acceptat Paraschiv ca viceprimar, își retrage toți consilierii locali! Dacă președintele PNL Gorj e pușcăriabil, de ce să nu numim și un viceprimar cu dosare penale active? Cam asta e logica lui Dian Popescu…
Deși tot mint că schimbările de șefi de instituții se decid de către guvern, în realitate șefii USL Gorj sunt cei care numesc directorii generali de la Finanțe și Garda Financiară, precum și comandantul IPJ Gorj. Adică Dian Popescu e în situația de a numi, de a schimba sau menține în scaune pe cei care-I verifică acum afacerile, în cadrul anchetelor penale începute împotriva lui. O inepție fără margini. Nu știu ce mai caută Dian Popescu în conducerea PNL și a USL. Am învățat la istorie că Partidul Comunist Român avea mecanisme de toaletare internă. Se pare, însă, că PNL e lipsit de astfel de mecanisme democratice.
Notă: Pe undeva, odată cu Dian Popescu eșuează și una din puținele șanse de progres și schimbare avute de județul Gorj în acești ani. Nu renunț la ideea că Dian Popescu a avut datele personale necesare și contextul prielnic de a face o altfel de politică. Nu a putut, însă, să despartă afacerile de mandatul de președinte PNL și asta l-a pierdut. Regret sincer, și pentru Dian Popescu, și pentru județ. Îmi rămâne drag – mă refer la acel Dian Popescu de acum doi ani – dar e deja prea mult. Cu cât va pleca sau va fi demis mai târziu, cu atât mai rău pentru toți, inclusiv pentru el.

38 COMENTARII
  • cristi 31.08.2012 la ora 0:34 am
    Frumos materialul...exista foarte multi tineri ce nu sunt promovati...in schimb sunt promovati toti teparii...pacat. Dar ce pretentii putem avea la Dian Popescu atata timp cat el nu a invatat un lucru elementar pentru un sofer...pacarea masinii in locuri amenajate pentru acest lucru.
  • andrei pop 31.08.2012 la ora 2:08 am
    Un articol de tot rasul. Rusine Narcis Daju!
  • teo 31.08.2012 la ora 2:12 am
    Pacat domnule Daju ca nu v-a arestat domnul Caragea anul trecut. Nu mai scriati acum porcarii la adresa PNL.
  • pop 31.08.2012 la ora 2:14 am
    Cum va gasitit numai voi ziaristii lu peste care aveti dosarul plin sa vorbiti de niste oameni normali?? Nu va ganditi nenorocitilor ca au si ei familie????
  • andrei 31.08.2012 la ora 2:18 am
    De Adi Tudor de ce nu scrieti ca e finul lu Carciumaru??? Toata lumea stie ca baru este doar de fatada. Cate afaceri ilegale se ascund acolo doar el si gasca lui stiu.
  • ionut 31.08.2012 la ora 2:37 am
    Cristi, sunt multe persoana din Tg-Jiu care parcheaza unde vor ei. Stii ce e rau: ca de ei nu se scie nimic, doar de Dian ca e lider Pnl si toate articolele astea sunt din partea Psd
  • narcis 31.08.2012 la ora 2:40 am
    Nu va mai terminati ma???? PSD-isti ordinari...
  • narcis 31.08.2012 la ora 2:44 am
    De finul lu Carciumaru de ce nu scrie nimeni? Adi Tudor tine baru lui de 2 lei ca sa ascunda alte afaceri. E normal sa nu scrieti de asta nimic pentru ca Gorjul este USL-ist. Nici USL-ist nu mai este ca au inceput sa dea si in colegii lor de alianta.
  • narcis 31.08.2012 la ora 2:49 am
    Cum s-a oprit puscariasul de Claudiu Matei sa scrie ceva a inceput alt puscarias Narcis Daju. Mi-e scarba de astfel de personaje !
  • grofu 31.08.2012 la ora 2:51 am
    Haideti sa va dau eu un subiect bun pentru presa legat de copy-paste Ponta: de ****** lui Iulia Vana nu stie nimeni?
  • Cata 31.08.2012 la ora 2:53 am
    Putem spune ca PSD are o slabiciune, aceea fiind frica fata de PNL, atacand cu fel de fel de acuzatii, dar in zadar, pentru ca nu rezolva nimic.
  • adrian 31.08.2012 la ora 2:59 am
    Oameni buni. nu vi se pare suspect ca in fiecare zi apare ceva la adresa unei persoane de PNL??? Daca erau atat de vinovati acesti oameni nu cred ca mai erau liberi acum.
  • paulo 31.08.2012 la ora 3:10 am
    Normal ca nu va doriti sa ajunga Paraschiv viceprimar pentru ca vreti tot unul de-al vostru!!! Cand o sa scape Gorjul de hotia psd-ului?
  • alexandra graure 31.08.2012 la ora 3:16 am
    Domnule ziarist, ce dovezi sunt astea??? In ziua de astazi oricine poate sa ajunga ziarist si nu este deloc bine. Ma minunez cand vad ce aberatii sunt scrise mai sus!!!
  • alexandra graure 31.08.2012 la ora 3:18 am
    Paraschiv o sa ajunga viceprimar !
  • maria octav 31.08.2012 la ora 3:30 am
    Norocul lor este ca sunt doar 3 consilieri. Daca erau mai multi ce ne faceam???
  • md 31.08.2012 la ora 4:06 am
    daca este sa gandim dupa fapte, in ziua de astazi nimeni nu ar merita sa conduca destinele gorjenilor.totusi in afara faptului ca a ''modernizat' centrul care a inghitit nejustificat foarte multi bani, ce a mai realizat actualul primar ? sau vicele sanda ?
  • marius 31.08.2012 la ora 4:24 am
    domnule daju, ce face domnul caragea ?:)))
  • hhh 31.08.2012 la ora 4:28 am
    articolul asta a fost facut la sediul psd sau pdl ? se observa de departe ca pnl-ul se intareste si toti incep sa se sperie.daca acest partid va obtine un post de senator,unul de deputat si de viceprimar,la urmatoarele alegeri locale e greu sa le faca cineva fata.si sa nu uitam nici de venirea domnului romanescu
  • Narcis DAJU 31.08.2012 la ora 6:58 am
    Dragi tovarăși, Dacă șterg articolul de pe site și retrag ziarul din chioșcuri și de la vânzătorii volanți, mă iertați?
  • comenius 31.08.2012 la ora 12:55 pm
    Atunci cand primar e un personaj care planteaza panselute,uda strazile,instaleaza comunitati de romi in comunitati vechi de romani(romii si cainii comunitari facand parte din planul,probabil inconstient, de tiganizare a orasului Tg-jiu),de ce ne mai mira ca toti angajatii lui sunt niste slugi incompetente, iresponsabile... dar ascultatoare? Lev Tolstoi a scris candva ca, intr-un stat cu un popor primitiv si needucat ca Rusia(Romania in cazul nostru) varful piramidei sociale e ocupat de cei mai incompetenti si corupti reprezentanti ai societatii.Romanii spun ca la asemenea popor, asemenea conducatori. Lipsa reactiei sociale a societatii conduce la asemenea aberatii, unde pozitiile cheie pentru asigurarea progresului tarii(sau comunitatii locale) sunt ocupate de rudele identice ca valoare profesionala ale actualilor lideri politici...si nu numai
  • marin 31.08.2012 la ora 13:05 pm
    si liasta poate continua... cu fetele e "elita" : horhoianu, mitelea, matu, paulescu etc.etc.
  • Cristi 31.08.2012 la ora 16:02 pm
    @ionut Ai dreptate...toata lumea parcheaza masina pe unde vrea, dar atata timp cat tu esti un om cunoscut in societate trebuie sa fi un bun exemplu pentru cei de langa tine. Atata timp cat nu putem respecta banale reguli de ciculatie ce pretentie avem sa fim corecti fata de cei de langa noi. In acelasi timp domnul Dian Popescu, si numai el, trebuie sa fie un bun exemplu pentru acei oameni carora le cere votul pentru o posibila candidatura a sa la parlamentare. Daca tot timpul ne vom gandi ca toata lumea face asa atunci niciodata nu o sa mai avansam, niciodata nu vom avea conditile de tari din tarile dezvoltate. Deci ca o simpla concluzie daca unul greseste trebuie sa fie cineva sa-l traga de maneca si sa-i zica...dar poate nu toata lumea face asa.
  • gorjanul 31.08.2012 la ora 19:11 pm
    Mult iubite si stimate Tovarase Pres edinte al PeNaLe Gorj.Stima noastra si mandria , teparii si Romania . tzepar la tzepar trage si paduche la paduche . Astia ce sa fie , tzepari sau paduchi ?
  • PeSurse 31.08.2012 la ora 19:22 pm
    Narcis, hai sa-ti spun eu marea combinatie cam cum sta la Primarie: se urmareste eliminarea PNL din toata schema politico-administrativa locala. Primul pas a fost facut, prin demisia lui Nadrag si blocarea venirii lui Paraschiv (oare sa nu fie vreo legatura intre articolele aparute in Gorj Domino si sumele frumusele virate de nea Florin catre conturile unei anumite firme de paza din Gorj in ultima perioada?), urmatorul va fi facut de luni, cand la primarie revine, pe functia de...consilier personal al primarului Carciumaru tocmai fostul vice Barbuti, reactivat de la pensie. Mai departe, schema e simpla: Paraschiv nu e acceptat ca varianta nici luna urmatoare, Barbuti ii preia in prima faza din atributii, apoi si functia (cam in doua luni asa, se estimeaza in cercurile de partid, tocmai cam cand se va rupe de tot alianta PSD-PNL la Gorj), dupa care face rocada pe atributii cu Aurel Popescu. Si asa Barbuti revine pe postul care l-a consacrat (mai ales ca e acceptat acolo si de famiglia din primarie, condusa de Ionescu, pe care nu il deranjeaza cu nimic batranul), iar Aurel Popescu merge pe zona economica, continuand influenta lui Sanda (de data asta indirecta) asupra economiilor primariei. Iar PNL ramane cu degetul in gura la toata faza. Sa urmaresti daca n-o sa fie asa...
  • dan d. 31.08.2012 la ora 19:55 pm
    @PeSurse:lasa prostiile de PNL-ist frustrat si scenarita.Daca vroia sa fie viceprimar,crede-ma ca Barbuti era din iunie,fara probleme,dar nu a mai vrut."Batranul" de Barbuti e de aceeasi varsta cu Popeanga si cu niste ani mai tanar ca zombiul etern si fascinant numit Morega.Probabil cand spui "batran" te referi la anii mult mai multi de scoala pe care ii are in plus fata de PNL-istii tai de frunte,cu scoli facute la fara frecventa (se si vede) si cu o doza mare de infantilism(unul "isi ia jucariile si pleaca",altul vrea "jucaria" numita Primarie).
  • velcea 31.08.2012 la ora 23:22 pm
    Paraschiv este un golanas care face afaceri cu masini lovite! Prietenii lui din PNlLau inceput sa verse mizerii impotriva dn Daju,dar se stie ca asa e in realitate! Un membru PNL!
  • vasi 01.09.2012 la ora 2:05 am
    Paraschiv este cercetat in liga mica la Parchet pentru o fapta la care a primit de 3 ori NUP. Pana nu ajunge la DNA adica in liga mare ca sa fie egal cu cei din conducerea primarie care sunt cercetati la DNAi nu este compatibil cu functia de viceprimar.
  • pop 02.09.2012 la ora 11:47 am
    Un anume Pop posteaza mesaje amenintatoare la adresa ziaristilor acestui ziar1 Vreau sa se stie ca nu sunt eu.Pe mine ma cheama Daniel Pop. Culmea ironiei ca pe acest impostor il cheama ca pe mine.e o diversiune ieftina si ar trebui sa-si dea numele real. Pupincuristii lui Paraschiv nu au limite!
  • observator 02.09.2012 la ora 14:35 pm
    Popescu, infractor in curs de dovedire, Iordache la fek, Nadrag, la fel, Paraschiv idem, Pasarin, ibidem. Cine mai ramane in cercul PeNaLilor? Pe restul I- a marginalizat si indepartat brutal Popescu. Daca privesti si la centru, lista PeNaLilor continua cu: Cancescu, Petrache, Fenechiu, Rusanu, Molot, Popa etc. Antonescu e doar o marioneta la mana lor si rupt total de baza partidului. Asa ca stimati penelisti, singura voastra sansa mai e doar Tariceanu
  • observator de jiu 02.09.2012 la ora 20:55 pm
    ce prestigiu mai are USL Gorj cand a doua capetenie este PENALUL purtator de catuse si puscariabil Dian Popescu???
  • Justice 03.09.2012 la ora 8:36 am
    @observator ...acelasi prestigiu pe care USL il are si in capitala, unde subprefect este plagiatorul sau poate santajistul ori infirmul Liviu Andrei, pe care actualul prefect Teodorescu l-a condus cu succes pe "Calea Victoriei" imposturii asupra competentei! Si ne miram de promovabilitatea de la bac, atata timp cat se promoveaza astfel de modele....
  • Narcis DAJU 03.09.2012 la ora 16:12 pm
    @) PeSurse & co. E real, Barbuti se intoarce ca si consilier al primarului. La fel de real e ca Dian Popescu va lasa PNL Gorj si fara postul de viceprimar, dupa ce l-a ratat identic si la fel, cu Tavi Lupulescu in brate, pe cel de prefect. E de rahat ca PNL Gorj n-are nicio idee pentru dezvoltarea municipiului Tg Jiu, prin care sa contrabalanseze batuta pe loc de pana acum. Strategia PNL Gorj de dezvoltare a Targu Jiului seamana cu Paraschiv. Dinte, lipsă, pauză, gaură...
  • piciorusi 03.09.2012 la ora 17:41 pm
    bai fratilor, USListii astia SINT VARZA!!! chiar, ei realizeaza cat de caraghiosi sunt? cat de neputinciosi? cat de amatori si neprofesionisti sunt in exercitiul guvernarii?
  • PeSurse 03.09.2012 la ora 22:55 pm
    @Narcis Daju: De astazi Barbuti a revenit la primarie si i s-a dat...biroul lui Nadrag de viceprimar. Il puteti gasi acolo, in fiecare zi, la audiente si tigari. Asta ca sa confirme ceea ce ziceam mai sus. PNL a mai pierdut, pe mana lui, un post important.
  • s. 03.09.2012 la ora 23:15 pm
    @ Narcis Daju:ce tare!Barbuti si primarul nu au putut sta despartiti mai mult de 2 luni!Adevarul e ca astia doi intotdeauna au facut o adevarata echipa,oricine ii vedea isi dadea seama de asta!De fapt,cred ca dupa ce va trece luna asta cu un singur viceprimar in functie,toti isi vor da seama ca al doilea nu e absolut necesar :-))
  • mary 04.09.2012 la ora 18:36 pm
    au cam inceput sa scoata capul si afacerile primarului e vorba de miliarde si miliarde habar nu avem noi la cit se ridica
  • vintila g. 05.09.2012 la ora 19:33 pm
    a intrat dihonia intre liberali ca multi nu sint de acord sa fie in fruntea lor un puscariabil
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.