Din beciul poliției, Răscol a ajuns manager la Pandurii II !
Din beciul poliției, Răscol a ajuns manager la Pandurii II !
De cititFotbalInvestigatiiUltra - Scurte4 martie 2015


Florin Cârciumaru e la concurență cu Ion Călinoiu în materie de angajări și promovări jegoase. După ce ”Costreie” și-a promovat, în Ministerul Sănătății, beizadeaua cu țepe de 15 miliarde lei vechi date unor firme … medicale, și cumnatul îmbuibat cu plăți compensatorii de la Hidroelectrica direct în conducerea CEO, Cârciumaru s-a revanșat angajând la Sala Sporturilor pe fratele ginerelui său și pe fiul directorului Fârță, și promovând mare manager la Pandurii II pe Răscol Gabriel Adrian, directorul Liceului Sportiv, cercetat pentru furt și luare de mită, fost locatar al beciului IPJ Gorj.       

„Sectanții“ lui Cârciumaru, mari „șăfi“ în Complexul Sportiv Târgu-Jiu

Partidul lui Florin Cârciumaru și Ion Călinoiu a agonizat ani buni în timpul guvernării portocalii, iar acum se vitaminizează cu vârf și îndesat. Deși pierduseră, în cele mai multe cazuri, doar teoretic conducerea unor deconcentrate, PSD-iștii nu aveau somn, nu aveau tihnă, nu aveau poftă de mâncare, gândindu-se la grămezile de bani ce se învârteau prin Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Rovinari, Societatea Națională a Lignitului Oltenia și, implicit, prin formațiile sportive finanțate de aceste entități. Câștigarea acestor unități, devenite între timp C.E.O., a fost vitală pentru Ponta, Călinoiu și Cârciumaru. Trebuiau posturi pentru oamenii partidului, persoane care „meritau“ funcții doar pentru că făcuseră campanie electorală în numele PSD.
Marin Condescu a fost cheia a două lovituri… C.E.O. și Pandurii Târgu-Jiu. Ciurel, Călinoiu, Rușeț l-au îndepărtat pe Condescu neașteptând ca justiția să facă lucrul acesta. Ciurel avea nevoie de sindicate dezbinate, iar Marin Condescu tebuia redus la tăcere și, drept urmare, a fost alungat și de la echipa de fotbal. Ce a urmat, se vede cu ochiul liber…
Ciurel face angajări peste angajări la C.E.O., chiar dacă anunță disponibilizări masive, dar și la Pandurii Târgu-Jiu se găsesc posturi călduțe pentru apropiații partidului. PSD-iștii împart posturi cu o frenezie de neînchipuit, nu se mai feresc de nimeni și de nimic, inventează funcții, totul pentru binele membrilor „sectei“. Primarul Cârciumaru nu vrea să rămână de căruță și a angajat fratele ginerelui și copilul unui director din primărie la Sala Sporturilor, dar „lovitura de imagine“ a dat-o cu înființarea unui post de manager la Pandurii II.

Economie la sânge la Pandurii, doar pe hârtie

Situația C.E.O. este una extrem de delicată și, drept consecință, finanțarea formațiilor sportive reprezintă deja o problemă. Ciurel vrea economie la Pandurii, dar, cum – necum, în ultima vreme, pe la clubul de fotbal au fost angajate mai multe persoane. Salariații în cauză nu își au rostul la club. Managerul C.E.O. a luat o măsură radicală și și-a trimis șeful Corpului de Control, inginerul Dorin Ioana, să facă ordine la echipa de fotbal. Acesta, întâmplător sau nu rudă cu Ion Călinoiu, s-a făcut remarcat foarte repede la stadion. Inginerul lui Ciurel a încercat să le impună condică cu program de la 07.00 la 15.00 fotbaliștilor, a numărat hârtia igienică, precum și șampoanele existente în magazia clubului. Semnalul era clar: trebuie economie, nu mai sunt bani de irosit. Economie doar la hârtia igienică și la transferuri, pentru că un cunoscut apropiat al PSD-ului, Răscol Adrian Gabriel, este angajat într-o funcție creată special pentru el.

Dacă vrea partidul manager la Pandurii II, manager să fie!

TV Sud a anunțat în data de 12 februarie a.c. că echipa de fotbal Pandurii II, divizionară C,  are, mai nou, manager în persoana lui Gabi Răscol. Ziariștii de la televiziunea respectivă subliniau că numele noului manager este cunoscut din vara anului trecut, când la Gorj s-a lăsat cu arestări în scandalul examenului de bacalaureat. Pentru a fi bine înțeleși, pentru a nu se denatura scopul articolului, facem precizarea că în perioada respectivă nu ne-am repezit să scriem un rând despre profesorul Răscol. Mai mult, deși sunt publicații care cer, în continuare, sancțiuni împotriva sa, noi nu ne-am implicat, pentru că omul trebuia să beneficieze de prezumția de nevinovăție. De altfel, Răscol Adrian Gabriel nu a fost nici măcar trimis în judecată în speța scandalului de la bacalaureat.
Ziariștii, microbiștii, minerii și energeticienii au rămas surprinși de numirea unui manager la Pandurii II, în condițiile în care formația de primă ligă face economii la sânge, iar C.E.O. este în pragul falimentului. Încă o funcție, încă un salariu, toate aceste nebunii la o echipă de Divizia C, susținută financiar de o entitate economică ce anunță disponibilizări. Alegerea lui Răscol stârnește și mai multă uimire, ecourile evenimenteor din vară fiind încă prezente în subconștientul oamenilor, dar, așa cum am spus, Răscol este nepătat în acest caz.
Este știut că Răscol este un apropiat al PSD Gorj. După debarcarea lui Condescu, pe la stadion se lansase varianta ca actualul manager să preia conducerea tehnică a celor de la Pandurii II. Bătălia pentru funcția de antrenor principal era atât de acerbă încât Pârvulescu, fostul și actualul președinte, a luat decizia de a-l aduce pe Bogoi la Târgu-Jiu, iar astfel spiritele s-au calmat. Răscol se afla într-o colaborare cu Pandurii prin intermediul LPS, unde este și director și, în cele din urmă, diriguitorii clubului Pandurii au decis să înființeze funcția de manager la echipa de Liga a III-a și să-l numească pe directorul de la L.P.S. manager. Toate acestea în condițiile în cae, cum am spus, la Pandurii se face economie la sânge, s-a numărat până și hârtia igienică, iar antrenorii de la Centrul de Copii și Juniori au primit salarii reduse semnificativ pe timpul vacanței, conducerea clubului uitând că antrenorii nu sunt plătiți legal pentru sâmbetele și duminicile lucrate. Atât presa, cât și apropiați ai echipei susțin că Răscol a fost impus de primarul Forin Cârciumaru, care a spus mai multor persoane că este foarte încântat de capacitatea managerială a profesorului. Cum își împarte timpul Răscol pentru a fi și director la Liceul cu Program Sportiv din Târgu-Jiu și manager la Pandurii II ne poate spune primarul Florin Cârciumaru.

Răscol a pătat imaginea clubului Pandurii

Puțini știu, dar Răscol Adrian Gabriel a fost acuzat de furt. La sfârșitul anului 2005 mai mulți tineri fotbaliști de la Pandurii, unde Răscol era antrenor și pe atunci, au reclamat dispariția unor telefoane mobile. Copiii se tot plângeau, iar o salariată de la stadion a fost pedepsită pentru fapte pe care nu le-a comis. Fenomenul capătă notorietate, iar principal suspect devine chiar profesorul Răscol. Cităm dintr-un articol găsit pe site-ul 9.am.ro: „Antrenoul unei grupe de copii și juniori in cadrul CS Pandurii este cercetat de polițiști pentru furt. Gabriel Adrian Răscol, de 32 de ani, este acuzat că sustras dintr-un vestiar un telefon mobil în valoare de 5,5 milioane lei. Potrivit polițiștilor, telefonul mobil aparținea unuia dintre copiii pe care îi antrena.“
gabriel adrian rascol furt
După cum am precizat, evenimentul a fost cunoscut de un grup restrâns de persoane și, în cele din urmă Răscol nu a pățit mai nimic. Din informațiile noastre, dosarul a fost cercetat de polițistul Viorel Savu, de la Poliția Municipiului Târgu-Jiu, iar cum antrenorul nu avea antecedente penale, prejudiciul a fost recuperat și familia copilului împăciuitoare, Răscol a primit amendă administrativă. Aceasta nu apare pe cazier, decât în cazul în care o persoană candidează pentru o funcție în Ministerul Justiției.
Avem dreptate, domnule Răscol? Aveați cunoștință despre eveniment, domnule Cârciumaru? Este sau nu pătat numele Pandurii prin numirea lui Răscol în funcția de manager?

Răscol o comite și la școală?

Răscol Adrian Gabriel deține funcția de director al Liceului cu Progam Sportiv (L.P.S.) din Târgu-Jiu de câțiva ani. Din informațiile noastre, omul a fost numit, nu a susținut niciun concurs pentru această funcție. Sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut a fost unul negru pentru iubitorii echipei Pandurii. Fostul fotbalist și profesor de sport, Doru Rădoi, deceda după o luptă bărbătească cu o boală cumplită. Doru Rădoi era cadru didactic titular la L.P.S. Târgu-Jiu. Decesul său a vacantat, automat, postul de titular, dar, surprinzător, acesta nu este declarat de către Inspectoratul Școlar al Județului (I.Ș.J.) Gorj.
Conform listei cu posturi vacante, L.P.S. Târgu-Jiu a vacantat trei posturi: o catedră la educație fizică și sport, specializarea handbal, una la matematică și una la bilogie. Ce se întâmplă cu catedra regretatului Doru Rădoi? Legal trebuia dată publicității ca și vacantă, pentru ca fiecare profesor din acest județ, pe specializarea fotbal, să poată lua în calcul opțiunea unui transfer la L.P.S. Târgu-Jiu. De ce este ascunsă catedra? Pentru cine? Sunt voci care afirmă că un profesor de sport are nota 7 la titularizare din anii anteriori, iar postul este ca o mânușe pentru el. Ca un făcut, același profesor a mai lucrat pe la L.P.S. Târgu-Jiu, dar este agreat de conducerea de la Pandurii, implicit, de către PSD.

Hai cu neamurile la stadion!

Înființarea postului special pentru Răscol Adrian Gabriel nu este singura ciudățenie ce are loc în vremuri de criză în Complexul Sportiv Târgu-Jiu. Cum – necum, la Sala Sporturilor s-au înființat două posturi cu dedicație specială. Conform surselor noastre, Mircea Călinoiu, fratele lui Radu Cătălin Călinoiu, ginerele lui Florin Cârciumaru, nu face mare lucru pe la Sala Sporturilor și primește, lună de lună, leafă. „E șăf!“. Tot la sală, suntem informați că a apărut încă un „șăf“! Marius Fîrță învârte și el degetul tot în Complexul Sportiv Târgu-Jiu și nu este altul decât fiul directorului Direcției de Patrimoniu, din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, Constantin Fîrță.
În contextul actual, la Sala Sporturilor avem trei șefi, la o mână de muncitori, ce-l de-al treilea tot rudă apropiată a primarului Florin Cârciumaru, persoană care, însă, își face treaba exemplar zi și noapte la locul de muncă de ani de zile.

8 COMENTARII
  • eu 04.03.2015 la ora 15:30 pm
    Un om parsiv.....
  • MITU 04.03.2015 la ora 17:39 pm
    PSD PROMOVEAZA HOTII PE POSTURI CHEIE
  • roby 04.03.2015 la ora 17:44 pm
    Acest Rascol ar trebui luat la intrebari foarte serios.Nu este omul bland care pare.Prin el s-au rezolvat multe probleme ale unor oameni importanti.Astea sunt grozavii ce o sa iese la iveala intr-o zi.Colegii il vorbesc pe la spate,vine ziua cand o sa spuna tot.Multe are de povestit,Rascol...Rabdare,totul are un sfarsit
  • Adela 05.03.2015 la ora 11:57 am
    Bai frustratilor, sunteti penibili si extrem de prost informati! In primul rand, daca tot scrieti toate prostiile jegoase posibile, - urat mod de a va castiga painea- macar aflati numele corecte ale celor despre care scrieti! In al doilea rand, sursele voastre sunt la fel de proaste ca voi, treaba cu stadionul si conducerea lui nu sta deloc asa cum presupuneti voi, dar am amintit deja ca sunteti slab informati. Si nu in ultimul rand, sper sa imi publicati comentariul, iar pe viitor informati-va intai din surse sigure si formulati abia apoi articolele care ii induc in eroare pe cei ce va citesc. RUSINE sa va fie!!!
  • ion 05.03.2015 la ora 20:10 pm
    Rascol fost adus acolo ca sa ia locul lui Daniel Baloi .Ioana a promis ca din vara dupa ce se termina cu licenta el va fi noul secretar general la club,de aia l-a adus de acum sa fie timp sa invete ce e pe acolo pe la echipe.
  • aurel macesanu 05.03.2015 la ora 20:42 pm
    Terifiant comentariu, domnisoara (doamna) Adela... Asteptam sa-mi spuneti concret, unde si ce am gresit, dar vad ca frustrarea se simte intr-un anumit mod de exprimare, exprimare ce defineste o anumita tipologie umana. Sa le fie Rusine celor care se folosesc de relatii pentru a castiga o paine nemeritata... Ca suntem angajati astazi la stadion, iar maine zburam in alta parte, tot sub tutela municipalitatii, e alta treaba... Sa va mai spun ceva... In stadionul ala, imi vorbesc si pietrele... Asta o stie chiar si primarul Florin Carciumaru...Nu a fost detasat Constantin Carciumaru la sala de box, pentru a face loc domnului Calinoiu???... Nu mai continui... Frustrati sunt cei ce nu reusesc singuri in viata... Inchei, pun punct si va asigur ca o sa fiu MULT MAI ATENT, la detaliile ce tin de cariera si activitatea unor persoane. M-ati convins sa fac asta. Jignirile... au si ele leac.
  • @adela 05.03.2015 la ora 21:54 pm
    Mare tupeu,mare sfidare a celor ce stiu realitatea.Toti stim de angajarea celor doi si trimiterea lui nea Jean Carciumaru la sala de box.Rica,trebuia sa le dai poreclele in ziar,ca asa ii cunoaste lumea.Chiar suntem orbi,toti ce muncim aici de zeci de ani?...
  • L.P 06.03.2015 la ora 8:57 am
    Educatie lipsa la acest om. Astfel de fapte spun totul despre un om.... si inca ceva scoala nu e mosia ta, acolo te duci si pleci si atat.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.