Din fotoliul de lider, Pandurii dau cel mai greu examen al verii
Din fotoliul de lider, Pandurii dau cel mai greu examen al verii
FotbalSport9 august 2012

Vaslui, reduta moldavă încă necucerită


Pentru a-și confirma startul perfect de campionat, Pandurii are nevoie de un rezultat pozitiv în dplasarea de la Vaslui, una extrem de dificilă, în fața unui adversar care n-a cedat nici măcar un punct în cele șapte întâlniri directe disputate până acum în Moldova.
Cele nouă puncte scoase de echipa lui Grigoraș în primele trei runde reprezintă un nou record bătut de Pandurii, echipă puțin obișnuită cu performanța sau cu înălțimile unui clasament pe care îl privea adesea de jos în sus.

Grigoraș despre rezultatele echipei sale că nu sunt deloc întâmplătoare, că Pandurii a meritat toate cele nouă puncte câștigate, însă nu trebuie căzut în extrema optimismului hazardat: „Sunt doar trei etape, nu trebuie să fim entuziasmați, să zicem că mergem la Vaslui și trebuie să batem. Suntem pe primul loc, deocamdată, meritat datorită jocului prestat de echipă în primele trei etape, dar trebuie să recunoaștem că Vasluiul are o echipă foarte puternică și că ne va fi foarte greu să scoatem un rezultat bun, dar, fiți convinși, vom face tot posibilul ca echipa să fie pregătită din toate punctele de vedere și să încercăm să scoatem un rezultat pozitiv și la Vaslui. Ar fi extraordinar să avem continuitate în rezultate”, apreciază tehnicianul echipei gorjene.

„Au respectat fotbalul și au rezultate foarte bune”

Plăcerea de a juca este unul dintre ingredientele pe care Grigoraș le-a introdus în rețeta succesului echipei sale, una care primește laude pe bandă rulantă și al cărei joc frumos este apreciat de toți oamenii de fotbal. „E vorba de optimism, încredere, plăcerea de a juca fotbal și multă seriozitate. Dacă lucrurile acestea nu dispar, atunci o să mai vedem meciuri spectaculoase și rezultate foarte bune. Au respectat fotbalul și au rezultate foarte bune. Cel mai greu e să ne menținem la ritmul ridicat pe care noi l-am impus prin jocul pe care l-am prestat și rezultatele obținute”, explică Grigoraș modul în care reușește să-și motiveze jucătorii.

„Giuvaierul” vrea cadou victoria

Claudiu Voiculeț, jucător care tocmai a împlinit 27 de ani, speră ca un cadou să primească abia duminică, după meciul de la Vaslui: „Cadoul perfect ar fi o victorie la Vaslui, n-am prea luat puncte de acolo. Toți ne-am propus să mergem să câștigăm. E bine că ei joacă și în Europa și poate îi vom prinde și puțin obosiți. Avem puterea de a câștiga acolo, am avut-o și anul trecut, când am revenit de la 2-0, dar a fost și arbitrajul cum a fost… Am avut puterea să revenim, doar o neatenție a făcut să pierdem. Anul acesta sperăm să doborâm toate recordurile. Am bătut prima dată la Mediaș, acum sperăm să facem același lucru și la Vaslui”, a declarat cel poreclit „giuvaierul” de Ionuț Badea, antrenorul care l-a adus la Pandurii.

Grig a renunțat la Cojoc

Samoel Cojoc nu mai reprezintă o soluție pentru Pandurii, a recunoscut antrenorul gorjenilor, Petre Grigoraș. „Cojoc este un capitol închis pentru noi, el nu va mai semna cu Pandurii. El nu mai este cel pe care eu îl cunoașteam, cel pe care eu l-am promovat în urmă cu câțiva ani la Oțelul. Era un jucător bun, un băiat bun, altfel nu încercam să-l aduc, dar în ultimul timp s-a schimbat destul de mult”, a declarat Petre Grigoraș. Pandurii a încercat în această vară să-l legitimeze pe Cojoc, dar jucătorul a fost mai mereu accidentat și Grigoraș nu a avut ocazia de a-l putea folosi în meciurile amicale, iar după revenirea în țară, când problemele au continuat, oficialii Pandurilor au să nu-i ofere un contract fostului oțelar.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.