Din nou la galere
Din nou la galere
FotbalSport15 iunie 2012

Vacanța Pandurilor s-a încheiat

Jucătorii pandurilor au spus adio zilelor însorite petrecute alături de familii, la mare sau la munte, de acum ei reintrând în custodia antrenorului Petre Grigoraș.
Echipa gorjeană s-a reunit la Târgu Jiu, a efectuat vizita medicală, iar de luni va pleca în primul cantonament al acestei veri, cel de-al doilea urmând a avea loc în Austria: „Programul este stabilit, între 18 și 28 iunie vom merge la Poiana Brașov, la Hotel „Piatra Mare”, iar de pe 2 până pe 14 iulie vom merge în Austria. A fost acolo directorul nostru sportiv, Robert Bălăeț, a văzut condițiile de acolo, nu mai vrem să mergem cu ochii închiși, așa cum am făcut-o anul trecut”, a declarat Petre Grigoraș.
Locația pe care Pandurii au ales-o pentru al doilea stagiu de pregătire este Vosendorf, în sudul Vienei. „Am găsit acolo condiții foarte bune de cazare și refacere, dar mai ales de pregătire. Hotelul se numește Pyramide, este foarte aproape, la doar cîteva minute, de Viena, practic putem spune că este în Viena, și cei de acolo ne oferă două terenuri pe care să ne antrenăm, terenuri care vor fi la dispoziția noastră oricând vom dori, iar meciurile le vom juca pe un stadion aflat în același complex sportiv, situat și el la doar cîteva sute de metri de hotel”, a declarat Robert Bălăeț, directorul sportiv al Pandurilor.

Vrea un lot de 25

În noul campionat, Petre Grigoraș nu vrea un lot mai mare de 25 de jucători, antrenorul Pandurilor dorindu-și însă calitate: „Nu vor rămâne mai mult de 25 de jucători din care trei portari. În cantonamentul al doilea nu plec cu mai mulţi”, a declarat Grigoraș, care spune că se așteaptă la o explozie a jucătorilor tineri care au evoluat cu destul de mult succes și în campionatul trecut: „Chiar dacă l-am pierdut pe Pintilii, un jucător important o să trebuiască să-l înlocuim cu succes. Trebuie ca jucătorii tineri, Vlad, Maxim, Nistor să devină mai maturi şi să dea dovada valorii.

Deocamdată, Pandurii au la capitolul achiziții doar câteva nume, Matulevicius, Mamele, Ignea și Răduț fiind jucătorii care și-au dat acordul de a juca pentru echipa gorjeană în sezonul viitor, dar Grigoraș mai așteaptă întăriri pentru compartimentul ofensiv: „Alți doi jucători vor veni la începutul pregătirii pentru a-i vedea. Este vorba tot de jucători străini. Vom mai testa niște jucători de atac, din 3-4 sperăm să putem să oprim doi pe care să ne putem baza. Nu mai avansăm nume pentru a nu avea apoi licitații. În momentul în care apar mai multe echipe care se interesează de jucătorii pe care îi dorim, aceștia încep să se uite la nume, la oraș, la multe alte lucruri, chiar dacă i-am da și noi aceeași bani”.

Tinerii, spre împrumuturi

Grigoraș își dorește să facă mai multe schimbări în lot și să ruleze puțin jucătorii care au luat loc pe banca de rezerve în sezonul trecut, dar au jucat foarte puțin, și vrea să-i împrumute la echipe care să le ofere șansa de a juca mai mult: „Am făcut lista, am vorbit cu Pârvulescu, să vedem dacă le găseşte echipă. Unguru, Roberto, Tătaru, Avramescu şi chiar Brata aş vrea să aibă posibilitatea să joace undeva pentru că au o perioadă în care au jucat puţin sau deloc. Au nevoie de jocuri, la noi posibilitatea să joace titulari sau să fie opţiuni serioase sunt şanse destul de mici. Chiar dacă ar juca şi la Liga a 2-a nu ar fi un pas înapoi. Şi Ciucur la Iaşi a jucat bine. În cel mai scurt timp vom stabili, nu cred că vor pleca cu noi în cantonament, iar conducerea să găsească posibilitatea unui împrumut. Nu le dau drumul până nu aducem ceva”, a precizat Grigoraș.

Grig avertizează granzii

În acest moment Pandurii pare a fi mult sub ceea ce era la începutul campionatului trecut cel puțin la nivel de lot, gorjenii pierzând mai mult de jumătate din primul unsprezece cu care începuse cel mai bun sezon al ei în Liga I. Cu toate acestea, Grigoraș spune că echipa sa nu va ceda deloc ușor și va găsi resurse de a fi din nou o nucă tare pentru granzii campionatului: „Să nu creadă echipele celelalte că au program uşor cu noi, că au luat-o în freză mai toate echipele din frunte. Doar cu Vaslui am jucat bine şi nu am câştigat niciun punct. Lui Rapid, Steaua le-am luat patru puncte, lui CFR le-am luat trei. Vom fi o nucă tare, să nu creadă cineva că dacă am pierdut 1-2 jucători murim. Pandurii nu o să moară”, a declarat Petre Grigoraș.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.