Directorul Giurcău, infestat cu virusul corupţiei
Directorul Giurcău, infestat cu virusul corupţiei
Investigatii28 ianuarie 2011

La DSVSA nu deratizează nimeni, niciodată?

Aici am povestit cum Cristinel Giurcău, director executiv adjunct, responsabil de siguranţa alimentelor în cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, s-a făcut luntre şi punte să-i procure ibovnicei sale, Mădălina Ianc, contracte de furnizare de alimente şi materii prime pentru mai multe cantine ce funcţionează pe lângă licee şi cămine din judeţ. Reţeta e simplă: „faceţi contract cu cine vă spun sau vă controlez şi vă amendez de nu vă vedeţi”. Ameninţare, şantaj, trafic de influenţă şi abuz în serviciu.
Pentru că instituţiile de stat cu bugete de sute de miliarde de lei vechi doar simulează lupta împotriva corupţiei, la GORJNEWS vin din ce în ce mai mulţi oameni cu din ce în ce mai multe dovezi, pe care nu îndrăznesc să le prezinte în altă parte, de teamă să nu fie deconspiraţi către infractori de tovarăşii ofiţeri, poliţişti şi procurori, toţi domni, unu’ şi unu’.
Prin urmare, despre Cristinel Giurcău ne-au parvenit documente ce s-au dovedit veridice şi, prin urmare, le publicăm, făcând, astfel, foarte dificilă misiunea celor care vor trebui să muşamalizeze şi acest inevitabil scandal.

Deprofesionalizare, incompetenţă şi corupţie

Ne este foarte clar că, de când s-a împământenit numirea de către partide a şefilor instituţiilor publice, se produce mai abitir ca oricând selecţia negativă a valorilor, de care pomenea Mihai Eminescu între două poeme închinate Veronicăi Micle. E clar că în instituţiile publice deprofesionalizarea, incompetenţa şi corupţia au caracter de fenomen. Cazul Cristinel Giurcău este, însă, mult deasupra mediei de cacao din sectorul de stat şi de încasat banii degeaba. Dovezile, în continuare.

În iunie 2009, fără studii

La 25 iunie 2009, Giurcău susţine concurs pentru ocuparea postului de director executiv adjunct, responsabil de siguranţa alimentelor. Este respins, potrivit documentului oficial publicat pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, pe motiv că „nu îndeplineşte condiţiile de studii” (facsimil 1). Cum ar veni, da, am studii de tractorist, dar aş conduce o navă spaţială, că am văzut o dată un film şi mi-a plăcut cum ară ele prin Cosmos ca tractoarele.

În iulie, slab pregătit

La 09 iulie 2009, se prezintă din nou la concurs, de data aceasta este admis să susţină probele, dar pierde postul în detrimentul Danielei Ursu, care obţine un calificativ superior (facsimil 2). O posibilă explicaţie: Daniela Ursu este inginer chimist, absolventă a profilului „Industrie alimentară”.

Deşi îşi adjudecase funcţia prin concurs, Daniela Ursu nu apucă să se acomodeze cu fişa postului, pentru că este chemată la Bucureşti de preşedintele ANSVSA, secretarul de stat Marian Zlotea, pentru o discuţie la capătul căreia îşi scrie cu mânuţa ei demisia de la conducerea DSVSA Gorj.

În august, excepţional şi fără pereche

Scaunul fiind vacantat, se repetă a treia oară (!) concursul, în decurs de câteva zile. La 25 august 2009, Cristinel Giurcău e găsit cu studiile complete şi la zi,  şi, pe deasupra, foarte competent. Deci, e declarat „admis” (facsimil 3).

Frăţia deratizării

Despre personajul în discuţie ni s-a povestit şi cum procură contracte pentru firma unei rude de sânge, profilată pe deratizări. Cum încă nu avem probele, amânăm detaliile. Inserăm, însă, alăturat, documente olografe realizate de Cristinel Giurcău, în exerciţiul funcţiunii, pentru care ar trebui să răspundă penal.

El amendează, el anulează, el colectează

Suntem în posesia mai multor procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, completate de Giurcău la sediile unor agenţi economici, în prezenţa administratorilor acestora, şi anulate tot de el în cele din urmă. Este vorba de documente cu regim special, fiecare cu serie unică, a căror anulare poate fi făcută doar de o instanţă de judecată.
Algoritmul de lucru e arhiuzitat şi arhicunoscut. Giurcău intră în ograda agentului economic, îşi smulge pletele, se dă cu capul de pereţi, nu se poate aşa ceva, vă amendez, vă închid, apoi se calmează, se aşează la o masă şi se apucă de redactat procesul verbal prin care stabileşte sancţiunea. Se opreşte din scris când agentul economic devine suficient de convingător, de împăciuitor. Atunci, faţa lui Giurcău se luminează brusc – semn că promovează toleranţa şi înţelegerea între oameni – şi anulează ilegal, cu de la sine putere, documentul oficial.

COMZOR, amendă de 50 milioane lei vechi, anulată

După cum se poate vedea alăturat, aşa a procedat Giurcău în cazul S.C. COMZOR GRUP şi al S.C. VEL PITAR S.R.L. Spaţiul editorial limitat nu permite publicarea tuturor proceselor verbale anulate de Giurcău, care se află în posesia noastră. Le vom pune, însă, la dispoziţia Corpului de Control al Prefectului sau al ANSVSA, dacă vor avea decenţa să simuleze, măcar, ceva verificări, de ochii lumii.

Până una – alta, oameni buni, protejaţi-vă singuri. Inspectorii DSVSA de teapa lui Giurcău îşi protejează conturile lor şi atât.

8 COMENTARII
  • Voicu Catalin 28.01.2011 la ora 9:16 am
    Dl. Narcis. Prin cele publicate incerci sa induci in constiinta cititorilor anumite mecanisme, fraude de proportii, apocalipsa.... De fap nu urmaresti decat SENZATIONALUL. Ca D.D. sau mai rau. Referitor la concurs, te-ai gandit ca ar fi posibil ca in luna august sa se fi schimbat conditiile de ocupare a postului dpdv al studiilor? Si daca DA, unde este senzationalul? Cu siguranta ca nu-mi vei raspunde ...
  • Narcis DAJU 28.01.2011 la ora 9:30 am
    @) Voicu Catalin Se vede de pe Luna adevărul în cazul Giurcău. Dacă nu îţi ajung probele de mai sus, eşti SENZAŢIONAL de oligofren.
  • Madalina Ianc 28.01.2011 la ora 17:43 pm
    Nu te enerva,d-le Daju!Sub pseudonimul Voicu Catalin se ascunde chiar Cristinel Giurcau si nu e oligofren,ci doar corupt si imoral!
  • Oligofrenul de Voicu Catalin 31.01.2011 la ora 17:22 pm
    @ Dl Narcis Daju Nu doresc sa comentez limbajul folosit de dumneavoastra la adresa mea. Un punct de vedere de la dna Ursu pe aceasta tema, doamna ce nu poate fi acuzata ca are afinitati cu dl. Giurcau, cred ca este elocvent. Intrebati-o daca s-au schimbat conditiile de participare( dpdv al studiilor) la concursul august fata de concursul din iunie. Doar atat ... Asemanarea cu DD nu trebuie sa va supere, din contra, cresteti in sondaje si scadeti la audienta! Pentru Madalina Ianc: Sunt chiar Catalin Voicu (senator PSD).
  • Madalina Ianc 01.02.2011 la ora 20:17 pm
    Iar eu sunt chiar Madalina Ianc.Si ca sa ma credeti va spun ca Cristinel e plin pe corp de lipoame (va zic si unde daca vreti)!
  • Catalin Voicu 02.02.2011 la ora 15:39 pm
    @ Madalina Ianc Va cred. Nu v-am contestat identitatea.
  • CITITOR 02.02.2011 la ora 16:15 pm
    Pentru asa zisa MADALINA IANC.Evident ca daca sti ca are LIPOAME i-ai vazut corpul, dar numai MADALINA IANC nu esti tu.Mai degraba esti o fosta AMANTA , care are cunostiinte de specialitate , poate chiar colega, frustrata ca are pe altciniva.
  • INA 02.02.2011 la ora 16:18 pm
    Domnule DAJU, cu siguranta ca nu veti mai scrie despre CRISTI GIURCAU in perioada urmatoare.Suntem aproape siguri.....noi cei frustrati de functionarii statului care fac ce face si el...Numai bine
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.