DN 66, Rovinari – Sadu, tot în neozoic, țața Popeangă mai vrea o dată PARLAMENTAR?!
DN 66, Rovinari – Sadu, tot în neozoic, țața Popeangă mai vrea o dată PARLAMENTAR?!
Investigatii2 noiembrie 2012

Până să ajung să-l cunosc, Vasile Popeangă a fost pentru mine un om serios, cu toate datele native și dobândite necesare pentru a propune județului un altfel de politician. Trei lucruri recente, însă, mă despart de acest domn: prestația insipidă spre nulă de parlamentar de Gorj, discursul său public de lătrău fără cap și naturalețea cu care s-a convertit din adversarul argumentat al lui Adrian Gorun,  într-una dintre cele mai credincioase slugi ale acestuia.
De acord, trebuie să fii recunoscător partidului pentru că te scoate iar parlamentar, pentru că ți-a rezolvat ca tura asta să nu ai nici măcar contracandidat. Nu înțeleg, totuși, domnule Popeangă, cum ați ajuns atât de dezosat încât să declarați public că cei care “comentează negativ” debarcarea din parașută a Georgianei Porumbel exact la conducerea Complexului Energetic Oltenia, se opun promovării tineretului?
De Popeangă mă leagă, astăzi, doar greața. (N.D.)
Vasile Popeangă este deputat pe un colegiu, prin care trece fundătura, numită DN 66. În ultimii ani, pentru a rezolva problema acestui dezastru, la nivel de infrastructură rutieră, deputatul Popeangă a făcut, fără vreun efect, ceea ce oricare dintre noi am fi putut face: a scris câte o scrisorică guvernanților, de două ori în patru ani, întrebându-se, alături de aceștia, când se va face drumul. Mai mult, de când s-a constituit prea-cinstitul Guvern USL, parlamentarul inutil din colegiul 5 a renunțat și la scrisorele. Acum doar tace, că așa sunt oamenii susținuți de primarul Cârciumaru: tăcuți, liniștiți și ocupanți, doar fizic, ai scaunului aferent câte unei sinecure. Între timp, colegiul 5 amintește de alte epoci. De aceea, Popeangă mai vrea o dată și, pentru asta, nu se sfiește să-și amenințe contracandidații, ca un interlop banal.

Domnul Schulz a venit de la București, via Rovinari?


Drumurile din județul Hunedoara, cel puțin cele din aceeași categorie cu DN 66, sunt mai mult decât decente, chiar adecvate unei țări membru-UE, ceea ce demonstrează că doar Gorjul, prin opțiunile electorale din istoria recentă, își propune a rămâne la nivelul unui confort rutier specific epocii ceaușiste. Turistul U.E., care vine dinspre Vest spre operele lui Brâncuși (personaj imediat adoptat, la nivel de discurs, și de Președintele PE, turistul Martin Schulz), e posibil să ajungă la  Tg-Jiu pe un drum ce străbate colegiul 5 al marelui om de cultură și de stat, deputatul Vasile Popeangă. Care e treaba cu Martin Schulz și, mai ales, ce impact are vizita lui pentru cetățenii din Gorj? E simplu – niciunul;  a fost adus de Ponta pe aici, ca să demonstreze că poate să ne ”arate ursul”, pe fondul panicii puerile că un partid care nu există, la modul real – PPDD – ar putea să-l lase ”neales” în Parlament. În rest, problemele reale ale Gorjului rămân nerezolvate, iar noi circulăm pe aceleași drumuri ”neozoice”.

Pentru a repara DN 66, Popeangă a scris răvașe…

Cum prin colegiul lui Popeangă pot merge, “civilizat”, doar căruțele și basculantele de anii ’70 din România lui Ceaușescu (probabil, de aceea, cele ale constructorului ungar au stat doar în curtea firmei din 2007 încoace), parlamentarul Popeangă doar s-a făcut că face câte ceva. Modul jignitor în care Dl. Popeangă și generația Domniei-sale sfidează cetățenii acestui județ este unul deja transparent și manifest; tocmai de aceea, suntem unde suntem. Ce nu înțeleg, este de ce continuăm să-i trimitem la București, pentru a ne reprezenta/rezolva problemele, când ei, sărmanii, nici pe ei înșiși nu se pot reprezenta pragmatic.
În ultimii patru ani, Dl. Popeangă s-a făcut că se zbate să rezolve problema acestui drum dintre Rovinari și Sadu, însă ”intensitatea” acestor zbateri s-a limitat la niște hârtii oficiale, de un pasivism specific categoriei de indivizi-marionetă ai sistemului cripto-comunist din România, sistem din care face parte și acest tovarăș de Lelești, ajuns astăzi, în sondajele reale, mult sub primarul acestei comune, Marian Rotaru. Dat fiind că Dl. Popeangă nu a ajuns la nivelul de înțelegere a confortului urban, de secol XXI, mă face să cred că Domnia – sa consideră că DN 66 este acceptabil. De altfel, în copilăria D-lui Popeangă, cel mai specific mod de locomoție era, încă,… căruța! Deci, merge și-așa!

Maxim ce a putut face Popeangă pentru DN 66: două scrisori, în patru ani!


Cuminte și la locul său, inclusiv în privința dezastrului DN-66, Popeangă nu a deranjat guvernanții decât cu două interpelări, ambele adresate unor miniștri portocalii, așa, ca să fie – una lui Berceanu (martie 2010), alta lui Nazare (februarie 2012).

La cea de-a doua interpelare i s-a răspuns că se așteaptă progrese în cursul anului 2012.

Între timp, Popeangă are un guvern (USL) din același partid cu Domnia – sa, imediat se termină anul 2012 (cel menționat de ministrul Nazare), însă parlamentarul de Gorj tace de 9 luni, pentru că așa l-a învățat Partidul că trebuie să fie: cuminte și la locul lui. În același timp, mai mult decât drumul Rovinari-Sadu, l-a interesat să scrie cât mai multe scrisori Ministerului Educației, să întrebe de ce i-a scăzut salariul la Universitatea ”Constantin Brâncuși”! Totuși, stomacul propriu e mai aproape decât nervii șoferilor din colegiu!

Fiind așa de performant, mai vrea o dată


Acum, iată, probabil chiar crezându-ne pe toți niște proști îngrămădiți, Dl. Popeangă vine să ne ceară, umil și trist, cu privirea-i goală de… fulgerări neuronale, caracteristică, votul. Omul mai vrea o dată; ca atare, pentru a  dovedi că a ieșit din negura irațională a medievalismului (și că nu este țăran de la oraș), a ales, penetrant și rațional, o zi anume și o explicație rațional-iluministă, de om cu carte, pentru a-și depune candidatura (ca să fie într-un ceas bun):  “Mi-am anunţat oficial intenţia de candida pentru un nou mandat pe Colegiul 5. Mi-am depus vineri scrisoarea de intenţie, pentru că vineri este ziua mea norocoasă”(V. Popeangă, citat de”Pandurul”, 24.09.2012).
Fiind ”stilat”, la modul ”citadin”, a început să se ocupe de adversari, după modelul Ponta, însă răsturnat: dacă Ponta le-a oferit sinecure eventualilor contracandidați (Liviu Andrei, Adrian Gorun, Marcel Romanescu), pentru a renunța la a mai candida, Popeangă le dă amenințări. Mai întâi, i-a transmis colegului de partid, Rotaru, că-l are la mână, pe motiv de primăria Lelești, acum transmite contracandidatelor că va fi drăguț cu ele și nemisogin, dar că are el ”informații”despre ele, în caz că dezvoltă o polemică cu Domnia-sa și-i demonstrează limitările multiple și evidente.
Să încercăm să luăm lucrurile logic, pentru a desprinde sensul și normalitatea personajului. Pe Popeangă nu-l atacă nimeni, însă, absolut “neisteric”, se apucă să strige în gura mare: ”aoleu, țineți-mă, dacă se ia vreo duduie de mine, că fac cu nervii”. Asta este în stil Becali – ”eu le respect pe femei, dar dacă mă contrazic le dovedesc curve pe toate”.
Păi, și te superi dacă-ți spunem că ești țăran, stimabile nea Vasile?! Dar dacă-ți spunem că ăsta nu e nici mai mult, nici mai puțin, decât comportament de țață, iar te superi? Pentru că, dragi cititori, pe colegiul 5, deputat a fost – conform tuturo evidențelor – țața Popeangă.

“Victima” Popeangă se jertfește pentru popor


În ceea ce–l privește pe Popeangă, mai că-ți vine să-l parafrazezi pe Băsescu și să zici – ”omul ăsta e o anomalie, nu înțelege nimic”. Ca atare, nu e o surpriză că iresponsabilitatea și infantilismul declarațiilor lui Popeangă stârnesc un amuzament teribil, la nivel național. După deznodământul ratat cu referendumul, l-am auzit pe nea Vasile glăsuind cam în felul următor în presa locală: ”Mă aştept de acum încolo ca noi, cei 256 care am votat pentru suspendare, să fim luaţi la întrebări. Cine ştie ce trafic de influenţă ni se găseşte cu telefoanele astea ascultate nonstop. Om mai fi sunat şi noi pe unul sau pe altul ca să ajutăm la rezolvarea unor probleme din Colegiu şi ne putem trezi cu tot felul de interpretări. (…) Asta nu e ţară, să-i scoţi cuiva dosarul ca să voteze după cum vrei tu”
Se poate să fii mai comic de atât?

Concluzii


Faptul că un personaj inutil, ca Vasile Popeangă, este parlamentar de Gorj reprezintă încă o dovadă că noi, gorjenii, avem calități de inteligență native, dar nu ni le folosim, din masochism evident și, mai ales, dintr-o excesivă auto-flagelare. De asemenea, mai este o dovadă certă că PSD continuă să își bată joc de acest județ, propunându-ne aceiași candidați antici și nici măcar recondiționați, pentru refolosire!
Astfel de ”triști”, precum Popeangă, blochează, la ordinul partidului, câte o sinecură, în timp ce noi, cetățenii, irosim oportunitatea de a trimite la București oameni care ar putea fi luați în serios, sau chiar ar avea potențialul de a schimba în bine județul acesta. Pentru că, vă întreb pe Dvs., cititorul, cine ar lua în serios un trist tăcut, cu certe ne-virtuți de comunicare, ca Popeangă, în vâltoarea Bucureștilor? Totuși, parcă București e un altfel de Lelești…
Au mai trecut 4 ani, Popeangă revine ciclic ”înapoi la popor”. Conform informațiilor mele, până și lipitorii de afișe ai PSD pricep mai multă politică și ar fi mai utili din postura de parlamentar, decât brelocul lui Gorun, marele intelectual, auto-declarat țăran, țața Vasile Popeangă.
Între timp, DN 66 ne menține în România tinereții lui Vasile Popeangă. Că așa suntem noi, gorjenii – ne punem mai multă încredere, decât e cazul, în țațe!

18 COMENTARII
  • Adevar&Dreptate 02.11.2012 la ora 20:25 pm
    Este regretabil ca nu sunt apreciati parlamentarii care s-au zbatut cu adevarat pentru judet si se scot in fata niste afinitati conjuncturale, care sunt doar pentru imaginea institutiei (UCB). Parlamentarul Vasile Popeanga este si va ramane un MARE OM al Gorjului si un MARE DOMN!
  • C. Cuteanu 02.11.2012 la ora 21:44 pm
    @ Narcis DAJU Domnule Director, Va rog respectuos sa nu mai aprobati comentarii care-l leaga pe candidatul Popeanga de institutia UCB. Dl. Popeanga este pe cont propriu in aceasta necugetata aventura electorala, nu e cazul ca UCB sa aiba de pierdut ca urmare ...a necugetarilor Domniei-sale. Nu in ultimul rand, ma gandesc la prestigioasa publicatie, pe care, cu eleganta o patronati, si, inspre binele acesteia, e ....bine sa nu discutam public despre candidatul PSD, V. Popeanga, tata al lui NIcolae V. Popeanga, raportandu-l la UCB. Am eu, asa, un fel de intuitie... Daca totusi veti face demersuri decidente pe cont propriu, ignorand sfatul meu dezinteresat, Va avertizez respectuos ca riscam sa fim chemati in instanta in curand de UCB, pentru ca e posibil ca DL. Popeanga sa fie declarat personna non grata de Dl. Rector din umbra, Adrian Gorun (fost candidat PD-L la parlamentare) si actual demnitar PSD in Ministerul de Externe. Aici nu mai e vorba de o intuitie ci , chiar, de o informatie "pe surse". In final, pt comentatorul "Adevar si Dreptate", sperand ca nu Va veti indoi de respectul ce Vi-l port, ca oricaruia dintre cititorii nostri, Va rog a intelege ca nu facem bine UCB, comentand o eventuala asociere a candidatului Popeanga cu o institutie adusa in manea (cum ar fi zis maestrul Stefan Iordache) de catre actuala conducere... Dar si asa, e bine sa tinem politicul (adica pe candidatul Popeanga) departe de o institutie de invatamant superior care incearca sa supravietuiasca, chiar si de-ar fi sa fure perfuziile...
  • A.N.I 03.11.2012 la ora 21:01 pm
    Cred ca articolul ar fi trebuit sa aiba titlul "Tata Vasile Popeanga" pentru ca a fost si este un adevarat parinte pentru sute de studenti, iar ca parlamentar s-a implicat activ in a aduce fonduri in judet, nu doar pentru UCB ci si ptr. alte investitii ce riscau sa se blocheze, indiferent de faptul ca vizau cultura sau zona industriala! Cunosc destule persoane care au primit din partea dansului un sprijin neconditionat, iar martori sunt sutele de cetateni care i-au trecut pragul cabinetului parlamentar ! Sa-i uram succes in alegeri, pentru binele nostru, al tuturor!
  • C. Cuteanu 03.11.2012 la ora 23:45 pm
    @ANI Succes d-lui Popeanga si din partea-mi! Eu cred ca ar trebui sa-l canonizam, e posibil sa fie atat de cinstit, incat putem resemnifica sfintenia. Odata canonizat, oare isi vede de treaba in asa fel incat colegiul 5 sa aiba pe cineva care intelege timpurile prezente? Popeanga nu si-a vazut decat de interesul propriu; avand limitari nenumarate, a devenit pe alocuri de-a dreptul gretos in a-si atinge scopurile. Tineti aproape. GorjNEWS are dezvaluiri nenumarate, in curand!
  • velcea 05.11.2012 la ora 1:32 am
    Popeanga e ocupat sa alerge dupa pipite prin Parlament! Nici nu stie unde e colegiul lui bine! Si la postul lor de casa RTV s-a anuntat ca nu DD,va castiga colegiul ci pe colegiul alaturat al doamnei va castiga PPDD! Tremura chilotii pe Popeanga ,daca ii are pe el acum sau e tot cu o studenta! Iai propus si sotiei mele cand era students si ti-a dat cu flit ! Intr-un stat civilizat nu erai profesor!
  • cristi 05.11.2012 la ora 12:00 pm
    Nu inteleg de ce sunt anumite persoane ingrate, care musca mana celui ce i-a hranit candva! Poate nu este Popeanga cel mai mare altruist, dar este de un patriotism local deosebit! Asa ca ii urez succes la modul sincer si nu in bascalie, ca altii !
  • pop 05.11.2012 la ora 22:16 pm
    Popeanga nu a trecut in viatat lui pe colegiul5 ,ma refer la strazile din Tg-JIu car fac parte din colegiu! Doamna Mocioi o sa il bata si de aceea acum tremura!
  • pop 06.11.2012 la ora 0:13 am
    pt cristi Ce a facut Popeanga in Tg-jiu pe colegiul lui? Absolut nimic.La o emisiune nu a putut spune care sunt strazile din colegiul5 din Tg-JIu.Asa ca pupincuristule taci din gura! Singurul ziar obiectiv e acesta si eu il cumpar cu placere! Dute citeste Gorjeanul daca nu iti place ce scrie aici!
  • MADE 07.11.2012 la ora 8:46 am
    Ptr. Pop Domnul deputat Vasile Popeanga cunoaste f. bine strazile din colegiul lui ,pentru ca le-a batut la pas, incepand cu campania trecuta si continuand ori de cate ori este nevoie! Chiar daca nu s-a aflat mereu in mijlocul alegatorilor sai, are la cabinet cei 2 consilieri care au preluat problemele cetatenilor, probleme pe care deputatul Popeanga le-a rezolvaat in cea mai mare parte. Sa nu uitam ca a initiat si promovat proiecte strategice, de mare anvergura, care aduc multe locuri de munca , pe langa veniturile la bugetul local! Pentru a avea imaginea activitatii intense derulate de domnul parlamentar, puteti da clik pe linkul http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=243&leg=2008
  • Narcis DAJU 07.11.2012 la ora 8:57 am
    Absolut corect, nu Popeanga si ceilalti parlamentari sunt vinovati ca Gorjul a ramas cu cel putin 20 de ani in urma tuturor judetelor limitrofe, in ceea ce priveste infrastructura si investitiile de orice fel. Vinovati sunt doar oamenii de rand, care-i asupresc pe conducatorii acestui judet!
  • Narcis DAJU 07.11.2012 la ora 9:00 am
    Cu tot cu cabinet parlamentar si masina de deputat folosita mai mult in interes personal, deputatul Popeanga a costat judetul Gorj vreo 5 miliarde lei vechi, bani publici. A meritat investitia? Si de-ar fi Popeanga singurul plasament ratat de gorjeni...
  • bebe 08.11.2012 la ora 23:20 pm
    Pt Made Popeanga nu a fost in viata lui pe Ana Ipatescu ca isi murdarea pantofii! Strada aia arata ca in secoolul XiX Cine sunt consilierii lui ca nu-i cunoaste nimeni? Fac pariu ca sunt 2 pipite care arata bine! Pe site sunt numai abureli!
  • gigi 08.11.2012 la ora 23:25 pm
    Domnule Popeanga mai lasati domnule si tineri sa candideze! Doamna Mocioi e mult peste tine din toate punctele de vedere! Dute la catedra ca nu ai facut nimic pe colegiu! Locuri de munca nimic!
  • STUDENTA 12.11.2012 la ora 1:40 am
    PT A.N.I DOMNU POPEANGA POATE FI NUMIT TATAL STUDENTELOR CA SE POARTA PARINTESTE CU ELE ,LE MANGAIE SI LE SOPTESTE CUVINTE FRUMOASE! FOARTE MULTE COLEGE ALE MELE FRUMOASE AU FOST INDRUMATE PARINTESTE ALTFEL NU LUAU EXAMENUL ,DAR LE E FRICA SA VB MAI MULT FELICITARI DOMNU CUTEANU SI SPER SA PUTETI CONTINUA LUPTA CU CEI DOI MARI CUCERITORI AI UCB- GORUN SI POPEANGA!
  • C.CUTEANU 12.11.2012 la ora 13:22 pm
    @ studenta Mi se pare de un comic extraordinar: badaranul misogin-sexist, Popeanga, e gagicar?:)))) Mai mult, sugerati ca si Dl. Gorun?? Hai ca asta e prea de tot!! :)). Au si ei o varsta respectabila, sa nu le intinam imaginea imaculata! Fiti seriosi, oamenii e doar mari cercetatori si se zbat sa faca sa fie bine, ca sa nu fie rau cu UCB. uitati-va la declaratiile de avere ale celor doi, pe motiv de cercetare si veti constata ca am dreptate...Dupa cum ati vazut, pentru UCB, au fost capabili sa fure de la Sorbona si de la Comisia Europeana. Dar doar din dragoste de tara... Deci eu sunt cu Popeanga si Gorun. Fara ei, nu ar fi bine, doar ca sa fie rau si asta vor dusmanii de neam si tara!!! Pai sa-i lasam?
  • Justitiarul 12.11.2012 la ora 22:09 pm
    Ce universitate domnul Cuteanu? O universitate din care dv -olimpic national (pe care am avut placerea sa va cunosc) si alti profesori de valoare au fost dati afara si unde predau nulitati Gorun Adrian-pedagog de serviciu, Baca-criterii de frumusete,Popescu Luminita-studii la Petrosani,Horatiu Gorun-studii UCB,Gimisi-nul si lista poate continua! Cati profesori din UCB au terminat cele 4 univ. importante recunoscute in primele 600 din lume si cati au fost olimpici nationali ca dv? Si ne miram ca unii profesori de acolo se dau la studente, lucru care il stie tot Tg-JIu,numai ca nu au curajul sa vb ! Am vazut un biet copil de la casa de copiii vanat de oamenii lui Tudor ca vinde ziarul dv! Domnu Tudor si eu cumpar ziarul ! Vino sa ma vanezi ,numai ca e greu sa umbli pe calculator .Emai usor cu bulanul in mana!
  • C.CUTEANU 13.11.2012 la ora 9:19 am
    @ Justitiarul Aveti o informatie gresita - nu m-a dat nimeni afara, am plecat singur pentru a trage un semnal de alarma in legatura cu managementul academic de anii '50 care era pus in practica de conducerea UCB in acel moment (controlarea profesorilor, presiune excesiva in exercitarea puterii administrative, doar pentru a le inchide gura in legatura cu modul in care se distribuiau resursele in stil preferential, nepotism, decizii manageriale irationale, decizii proaste, la modul abundent, balbaieli, nepricepere manageriala de orice fel la nivelul polului unic de decizie, adica Adrian Gorun). Sunt multe motive, insa am considerat ca imi stric imaginea daca mai raman cadru titular al UCB, in conditiile date. Acum probabil m-ar fi considerat oamenii un "cocosat", cum se zice despre membrii Senatului UCB. Ca atare, am avut un moment de luciditate extraordinara, cand am luat aceasta decizie si ma felicit calduros...:). Asta ca sa o dam un pic pe limbaj de lemn. De asemenea, este bine ca si Tg-Jiu sa progreseze in planul libertatii presei si al societatii civile, asa ca era cea mai buna solutie. Uitati-va in ce situatie jalnica am ajuns: Dan Diaconescu si fauna sa de la OTV au ajuns sa vina in Tg-Jiu sa ne invete ce inseamna libertatea si cum sa fii cetatean curajos intr-o democratie de UE, cum este Romania. Perntru ca noi ne temem sa fim liberi... Jalnic! Acum Dvs. imi spuneti ca Tudor e implicat in campania electorala, ca si Primaria Tg-Jiu de altfel, dar la modul abuziv; mai mult, ca nu au voie vanzatorii volanti sa ne promoveze ziarul??? V-as ruga, pe cei care observa astfel de lucruri, sa le inregistreze audio-video, sau sa ne furnizeze orice fel de dovezi si, nu numai ca voi face plangeri penale ca sa-i bag in puscarie, dar voi avea grija sa sesizez toate forurile internationale posibile, incat oricine saboteaza democratia si libertatea sa fie sfaramat. In final, un alt aspect important - D-na Bica...Ziceti ca...pe criterii de frumusete...? Interesant, o sa studiez mai atent problema, nu am fost constient de atasamentul acestor criterii la fiinta Bicai...:)) Sigur sunt manifeste cu ochiul liber...?:)) In general, am un bun simt al observatiei, si totusi... I must be getting olod...:)))
  • Justitiarul 14.11.2012 la ora 19:16 pm
    In legatura cu probele video e greu de inregigistrat sa zic dintr-o masina in mers cum copii strazii sunt alungati daca vand zirul dv.Totusi la OTV unul dintre ei a spus explicit ca a fost abuzat de mai multe ori atunci cand vinde ziarul dv intr-o emisiune televizata! Nu se poate spune ca minte deoarece putea nominaliza alt ziar,nu? De asemenea sunt chioscuri la care nu gasesti niciodata ziarul dv si nu pt s-ar fi terminat asa repede! Nu sunt ziarist dar pe surse am auzit ca multe autoritati vb urat la adresa a 2 ziare care evident ii critica- Pandurul si GorjNews!
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.