Documente care aruncă în aer concursul de manager la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Capotă e urmărit penal pentru trei infracțiuni de fals!
Documente care aruncă în aer concursul de manager la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Capotă e urmărit penal pentru trei infracțiuni de fals!
Investigatii26 martie 2018

Potrivit documentelor pe care le publicăm mai jos, managerul interimar al SJU Târgu Jiu, Capotă Gigel Gheorghe, deși știa că este urmărit penal pentru instigare la fals intelectual și instigare la uz de fals, a depus la dosarul de înscriere pentru concursul de manager o ”declarație pe propria răspundere” în care a mințit că nu este urmărit penal și că nu i s-a adus la cunoștință că este urmărit penal.
În urma apariției în spațiul public a respectivei declarații, împotriva lui Capotă s-a deschis încă un dosar penal, în care este cercetat și pentru fals în declarații.

Capotă, numit ilegal de Tătaru în comisia de concurs, ca să-l poată frauda în beneficiul unei semi-analfabete din conducerea organizației de femei a PSD Gorj

Din documentele oficiale aflate în posesia noastră, rezultă că în decembrie 2016, Capotă a fost numit ilegal ca supraveghetor la un examen pentru ocuparea a două posturi de asistent medical, tocmai pentru a participa direct la fraudarea acestuia. Conform legislației în vigoare, trebuia desemnat supraveghetor un reprezentant al sindicatelor, și nu Capotă. Cu totul și cu totul ilegal, Capotă a corectat personal lucrările scrise ale celor două candidate care aveau să câștige concursul, iar la proba orală a răspuns în locul unei candidate și comisia a punctat răspunsurile respective ca și cum ar fi aparținut candidatei.  În două materiale de presă separate, GORJNEWS va publica documente care atestă modalitatea concretă de fraudare a concursului, și faptul că una dintre candidate este semianalfabetă, deși Capotă i-a acordat 92,5 puncte din 100 posibile la proba scrisă. Acea persoană profesează ca asistent medical și tratează oameni! O posibilă explicație: asistenta medicală în cauză face parte din conducerea organizației de femei a PSD Gorj!

Încă un fals în declarații, ca să poată candida la postul de manager

Potrivit regulamentului concursului de manager, Capotă nu se putea înscrie dacă la dosarul de candidat nu exista și o declarație pe proprie răspundere, conform căreia nu este urmărit penal și nu i s-a adus la cunoștință că este urmărit penal. Așadar, întrucât în culisele PSD Gorj s-a decis, încă dinainte să înceapă concursul, că va fi câștigat de Capotă, acesta a săvârșit o nouă infracțiune, de fals în declarații, semnând declarația pe care o reproducem mai jos.

Capotă știa că e urmărit penal, pentru instigare la fals intelectual și instigare la uz de fals

Din răspunsul înaintat ziarului GORJNEWS de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, rezultă clar că la dosarul penal în care Capotă este urmărit penal pentru instigare la fals intelectual și instigare la uz de fals există dovada că i s-a comunicat, în data de 29 noiembrie 2017, că este urmărit penal.

IPJ Gorj îl cercetează pe Capotă și pentru fals în declarații

Totodată, din răspunsul emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, rezultă că asupra aceluiași Capotă se efectuează în prezent verificări prealabile de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din IPJ Gorj, pentru că a depus la dosarul de concurs o declarație în care a mințit că nu e urmărit penal și că nu i s-a adus la cunoștință că este urmărit penal.

Judecătoria Târgu Jiu confirmă gravitatea faptelor lui Capotă

Gravitatea faptelor lui Capotă este demonstrată și de Dispoziția 1077 din 27.09.2017 a Judecătoriei Târgu Jiu, prin care a fost infirmată cererea procurorilor de renunțare la urmărirea penală și s-a dispus retrimiterea cauzei la Parchet, pentru completarea urmăririi penale.

Trei solicitări de acces la informații publice adresate IPJ Gorj, niciun răspuns concret

Începând din 15 martie a.c., GORJNEWS a întrebat în scris IPJ Gorj, prin trei solicitări de acces la informații de interes public, despre cercetările derulate asupra lui Capotă în legătură cu falsul depus în dosarul de candidat pentru postul de manager. Până în prezent nu am primit un răspuns concret, deși pe masa polițiștilor există toate dovezile necesare documentării acestei noi infracțiuni săvârșite de Capotă.
Vom reveni.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.