Documente: Cioloș cere aplicarea legii în concursul penal de la SANEPID, în timp ce ”văcarii” din Prefectură și DSP continuă ilegalitățile
Documente: Cioloș cere aplicarea legii în concursul penal de la SANEPID, în timp ce ”văcarii” din Prefectură și DSP continuă ilegalitățile
De cititInvestigatiiUltra - Scurte11 ianuarie 2016


Alin Țucmeanu, fost ministru secretar de stat în Ministerul Sănătății, deja arestat la solicitarea DNA, Mădălin Călinoiu (fiul lui Ion Călinoiu), fost consilier al lui Țucmeanu, Marius Boeriu, director al Direcției de Sănătate Publică Gorj și alții fac parte dintr-o grupare infracțională care, în ultima perioadă, a bulversat total activitatea DSP, determinând instaurarea fărădelegii și a haosului la nivelul acestei instituții publice.
Din dorința de a-l impune cu orice preț, în fruntea Sanepidului, pe așa-numitul ”paharnic” Dobrin Adrian Virgil, personaj nelipsit din anturajul pestriț al lui Țucmeanu și al lui Călinoiu Jr., nu s-a ținut cont de nicio prevedere legală, fiind demarată organizarea, sub patronajul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, a unui concurs penal, de-a fir a păr, ale cărui condiții de participare au fost făcute după poza candidatului Dobrin.
Astfel, pentru că Dobrin are studii în domeniul economic, pentru postul în cauză s-a introdus ca și condiție obligatorie studiile … economice, deși în toată țara, pe posturile similare, se află medici, așa cum impune legislația în vigoare. Această aberație a generat o sarabandă de alte aberații. De pildă, economiștii care s-au prezentat la concurs au trebuit să parcurgă o bibliografie din domeniul … medical. Fișa postului scos la concurs are, firește, exclusiv atribuții pe linie … medicală.
Deși Dobrin n-a lucrat nicio zi ca economist și nu are niciun fel de vechime în domeniul economic, Marius Boeriu a dezinformat, prin fals și uz de fals, ANFP-ul că cel în cauză are, deja, 5 ani vechime ca economist. Pentru participarea la concurs este nevoie de cel puțin 2 ani vechime.
Aspectele ilegale probate de noi în anchetele de presă publicate aici și aici au fost sintetizate într-o petiție înaintată mai multor autorități ale statului, prin care am cerut blocarea concursului ilegal și adoptarea tuturor măsurilor necesare pentru restabilirea legalității.
Primul răspuns a venit chiar de la Cancelaria Primului Ministru.
raspuns ciolos 1   Iată și conținutul petiției …
petitie concurs ilegal dsp gorj premier-page-001
petitie concurs ilegal dsp gorj premier-page-002
petitie concurs ilegal dsp gorj premier-page-003
petitie concurs ilegal dsp gorj premier-page-004
petitie concurs ilegal dsp gorj premier-page-005
O petiție similară a fost înaintată și prefectului de Gorj, Alin Vasile Văcaru. Din păcate, domnia sa a ales să-și încheie mandatul de prefect exact așa cum s-a derulat și până acum, adică în slujba PSD și a șefilor de instituții publice susținuți de acest partid. După ce a ascuns într-un sertar petiția noastră, devenind complice la evidentul concurs de infracțiuni, prefectul Văcaru și-a trimis doi dintre subordonați, pe Vasile Văcaru și Nicolae Buzatu, să valideze ca legal dosarul ilegal de participare la concurs al ”paharnicului” Dobrin. În ciuda semnalelor din presă, trimișii prefectului n-au avut curiozitatea să verifice dacă Dobrin are vreo zi de vechime în domeniul economic sau nu, luând de bună adeverința emisă, prin fals și uz de fals, de Marius Boeriu.
Reamintim că, începând din 2009, când a absolvit o facultate în domeniul economic, Dobrin a fost promovat pe un post de consilier principal, cu studii superioare, dar a continuat să activeze, ilegal, ca inspector sanitar, neavând în fișa postului nicio sarcină de natură economică. Totuși, DSP Gorj i-a eliberat înscrisuri conform cărora are o vechime de 5 ani, ca economist, în baza cărora a fost numit șef interimar la Sanepid și a fost acceptat, ilegal, la concursul care se va desfășura în data de 15 ianuarie a.c., sub patronajul PENAL al prefectului de Gorj, Alin Vasile Văcaru.
Acest caz descrie o practică penală arhi-uzitată în instituțiile de stat. Nu postul de conducere precede persoana. Nu este căutată cea mai pregătită persoană, plecând de la cerințele pe care le presupune un post vacant. Lucrurile decurg exact invers. Întâi se găsește persoana despre care se știe deja că va câștiga concursul. Condițiile de participare se fac exact după fotografia câștigătorului deja știut, de cele mai multe ori cu încălcarea legii.
Așa s-a ajuns la parazitarea cu incompetenți, șpăgari și clientelă politică a instituțiilor de stat.

3 COMENTARII
  • gorjanul 11.01.2016 la ora 11:34 am
    Concursurile in institutiile publice , bugetare , se organizeaza exact ca si licitatiile publice , dupa chipul si asemanarea specimenului care trebuie sa castige concursul sau firma care trebuie sa castige licitatiile . Probabil ca si pentru spaga comisiile in cauza organizeaza ,,,,,licitatii . Adica cine da mai mult ( multa) spaga . Poate spune prefecturasul cata chirie incaseaza la negru pentru magazinul de la Pocruia .
  • gigica 14.01.2016 la ora 19:38 pm
    verificati si pe fratele lui adrian dobrin , octavian dobrin care a promovat la fel un concurs la DSV si el fiind un mare paharnic , mai mare decat fratele sau
  • gigica 15.01.2016 la ora 12:43 pm
    Your comment is awaiting moderation. verificati si pe fratele lui adrian dobrin , octavian dobrin care a promovat la fel un concurs la DSV si el fiind un mare paharnic , mai mare decat fratele sau
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.