DOCUMENTE. GOLĂNIILE incredibile prin care Capotă a fraudat un concurs de angajare de asistente medicale la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu
DOCUMENTE. GOLĂNIILE incredibile prin care Capotă a fraudat un concurs de angajare de asistente medicale la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu
exportInvestigatii26 martie 2018

Actualul manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Capotă Gigel Gheorghe, a fost numit ilegal ca supraveghetor al unui concurs de ocupare a două posturi de asistent medical, a corectat chiar el lucrările scrise ale candidatelor agreate de conducerea Spitalului și de PSD Gorj, uneia acordându-i chiar punctajul maxim, și a răspuns la interviu în locul unei candidate care face parte din conducerea organizației de femei a PSD Gorj, ajutând-o să ia punctaj de trecere. Bineînțeles că membrii comisiei au notat răspunsurile ca și cum ar fi fost date de candidata în cauză, și nu de Capotă. Apoi, comisia de evaluare a falsificat majoritatea înscrisurilor aferente concursului, în așa fel încât să fie declarate câștigătoare cele două candidate spijinite de Capotă. Toate aceste fapte năucitoare se regăsesc în Dispoziția prin care Judecătoria Târgu Jiu a cerut continuarea urmăririi penale împotriva lui Capotă. Reproducem, mai jos, pasaje din documentul respectiv, emis în dosarul 12686/318/2017 al Judecătoriei Târgu Jiu.

Capotă, numit ilegal în comisia de concurs

Deși, conform legii, concursul trebuia supravegheat de un reprezentant al sindicatului, care a și delegat o persoană în acest sens, conducerea Spitalului l-a impus ca supraveghetor pe directorul financiar – contabil de atunci, Capotă Gigel Gheorghe. De reținut că domeniul coordonat de Capotă nu are nicio legătură cu activitatea profesională a unui asistent medical.


Judecătoarea Raluca Elena Preda arată, răspicat, că în locul lui Capotă ar fi trebuit desemnat un reprezentant al sindicatului.

40 de întrebări, 40 de răspunsuri corecte, deci maximul de puncte!

Din totalul de 19 persoane înscrise la concurs, ce să vedeți, au câștigat exact favoritele lui Capotă! Deși a fost doar supraveghetor, le-a corectat personal lucrările, și nu s-a abținut să și răspundă în locul lor, la interviu. De pildă Oprița Izabela, pe care o puteți vedea mai sus, a răspuns corect la toate cele 40 de întrebări și a luat maximul de puncte.

Pe locul doi s-a situat Rogobete Mariana, care face parte din conducerea organizației de femei a PSD Gorj și în legătură cu care vom proba într-un alt material de presă că este semi-analfabetă, deși profesează ca asistent medical, și tratează oameni. totul grație domnului Capotă.

Capotă a notat ilegal lucrările favoritelor

Din Dispoziția emisă de Judecătoria Târgu Jiu, rezultă clar că cel care a corectat lucrările favoritelor a fost supraveghetorul Capotă, fapt care a stârnit chiar protestele membrilor comisiei.

Capotă a răspuns în locul candidatelor, la interviu!

Procurorul de caz a descoperit că Rogobete Mariana, de pildă, a fost praf și pulbere la interviu, și că cel care a răspuns în locul ei a fost același Capotă.

Falsuri peste falsuri

Ca urmare a implicării directe a lui Capotă în fraudarea concursului, procurorul de caz reține că s-au întocmit mai multe documente falsificate.

Actul medical, periclitat de angajarea de personal medical prin fraudă

Judecătoria Târgu Jiu atrage atenția asupra implicațiilor extrem de periculoase ale angajării ca asistent medical a unor persoane fără pregătire.

Judecătoria Târgu Jiu întoarce dosarul la procurori, pentru completarea urmăririi penale

Am reprodus doar o parte dintre argumentele care au determinat Judecătoria Târgu Jiu să infirme soluția de renunțare la urmărirea penală și să restituie cauza la procuror, în vederea completării urmăririi penale.

GORJNEWS și Grupul de Acțiune în Interes Public vor monitoriza acest dosar penal și vor milita pentru înfăptuirea justiției în cauza respectivă.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.