„Domn profesor e cam nemulţumit”
„Domn profesor e cam nemulţumit”
Fotbal3 noiembrie 2011

Pintilii crede că Pandurii trebuie să fie și mai ofensivă

Speranțele suporterilor gorjeni în revenirea Pandurilor la jocul colectiv, avântat și eficient arătat în prima parte a turului de echipa gorjeană sunt legate de căpitanul Mihai Pintilii, cel care va reintra pe teren odată cu jocul cu Oțelul Galați.
După accidentarea gravă a lui Băcilă din meciul cu Steaua, de Pandurii parcă s-a lipit ghinionul și au căzut pradă problemelor medicale și alți doi titulari de bază ai lui Grigoraș, Vlad Chiricheș și Mihai Pintilii. Fără cei trei, jocul spectaculos arătat de Pandurii în primele 7-8 etape ale Ligii I a început să scârțâie și, în ciuda faptului că rezultatele au continuat să fie peste așteptări, fotbalul practicat de gorjeni nu mai este la fel de atractiv. Pandurii n-a mai primit gol în ultimele patru partide, dar acesta pare să nu fie principalul obiectiv pentru Grigoraș: „Sperăm să nu luăm gol nici în meciul cu Oțelul, dar vrem să înscriem mai mult. Domn profesor e cam nemulţumit când câştigăm cu 1-0. Să sperăm că vom marca şi vom câştiga cu Oţelul”, a declarat Mihai Pintilii.

Familia pandură


Pintilii spune că lipsa lui și a celorlalți coechipieri a contat, dar nu pentru că ei ar fi fost liderii echipei, ci pentru că aceste absențe au slăbit grupul: „Formăm o familie, suntem o echipă împreună. Toţi sunt lideri. Nu există Messi la noi să facă diferenţa. Am ajuns unde am ajuns prin jocul echipei, toţi am muncit împreună, nu numai Chiricheş, Pintilii sau Viera”, a mai declarat jucătorul Pandurilor. Cele spuse de Pintilii nu sunt deloc departe de adevăr, Grigoraș formând la Pandurii un grup puternic, tehnicianul gorjenilor făcând foarte puține modificări de structură în lotul echipei după ce a ales de la începutul acestui an să se despartă de o serie de jucători pe care i-a considerat plafonați.

Vrea 30 de puncte la jumătatea campionatului

Legat de obiectivele echipei pentru acest tur de campionat, Pintilii spune că și-a fixat un număr de puncte pe care dorește să-l atingă, precum și faptul că are drept țel să rămână cu o singură înfrângere pe teren propriu, cea înregistrată în meciul cu Astra: „Mi-aş dori să facem 30 de puncte la finalul turului. Aşa ar fi ok. Mai sunt cinci etape şi suntem capabili să obţinem trei victorii. Vin trei meciuri infernale, cu Oţelul, Vaslui şi Rapid, dar cel mai important e să jucăm cu ştim noi s-o facem. Cum am bătut pe CFR Cluj, care-i pe locul 2, putem bate orice echipă. Vrem să rămânem cu o singură înfrângere acasă”, a încheiat căpitanul echipei gorjene.

Față în față cu campioana

După ce sezonul trecut problemele administrative au împiedicat întâlnirea dintre Grigoraș și fosta sa trupă, echipă care avea să fie încununată la finele campionatului cu titlul de campioană, acum Pandurii așteaptă cu interes întâlnirea cu Oțelul. Gălățenii vin după un meci pe Old Trafford, cu Manchester United, în Liga Campionilor, însă în campionat sunt sub Pandurii în clasament, dar și ca exprimare fotbalistică în teren. Cu toate acestea, Grigoraș se teme de foștii săi jucători, cunoaște foarte bine echipa gălățeană precum și principiile după care se ghidează Dorinel Munteanu: „Trebuie să fim foarte bine pregătiți fizic. Dacă nu facem față alergăturii lor, șansele noastre de a învinge nu vor fi prea mari”, atenționează tehnicianul Pandurilor. Exceptând victoria la masa verde dată Oțelului la Târgu Jiu în sezonul trecut, Pandurii au un bilanț pozitiv pe propria arenă cu echipa gălățeană, în liga I adunând trei victorii, un egal și o înfrângere.

1 COMENTARII
  • ZeTman 17.11.2011 la ora 17:45 pm
    "Pintilii crede că Pandurii trebuie să fie și mai ofensivă"....atacu-i cea mai buna aparare din cate stiu eu....
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.