Domnule chestor Popa, domnule ministru Igaş, spălaţi-vă pe cap cu Caragea!
Domnule chestor Popa, domnule ministru Igaş, spălaţi-vă pe cap cu Caragea!
Opinii29 octombrie 2011

Cu peste două săptămâni în urmă, casa unei familii de poliţişti a luat foc. Amândoi au declarat răspicat ziariştilor că incendiatorii nu pot fi decât doi dintre şefii lor, Frăţilescu şi Tatomir, care-i terorizează. Deşi se spune că trăim într-un stat de drept, la Târgu Jiu n-a călcat nici picior de organ de control din Ministerul Administraţiei şi Internelor sau din Inspectoratul General al Poliţiei Române. Doi poliţişti, cu casa în flăcări, pe fundal, declară la miezul nopţii că doi dintre şefii lor îi terorizează şi le pun foc, dar, ca urmare, nu se derulează nicio anchetă!!! Nici Frăţilescu, nici Tatomir nu e chemat de niciun superior să prezinte vreun raport în apărarea lor, niciun procuror nu-i citează pentru audieri. Adică, în Gorj s-a dat verde la incendieri şi la terorizat poliţişti.
Situaţia e de o gravitate extremă şi dovedeşte încă o dată că Gorjul a ajuns haznaua României. Din acest closet domnii miniştri se mulţumesc să sugă prin interpuşi contracte de energie electrică la preţuri de nimic, dar niciunul nu mai acceptă să mai pună piciorul prin zonă, pentru că situaţia de ansamblu a Gorjului pute foarte tare. Instituţiile statului de drept în acest judeţ sunt putrede. În septembrie, Emil Boc a promis că vine în Gorj. Şi n-a mai venit. Tot în septembrie, ministrul Oprea a promis că vine să-l înscăuneze pe Morega, la UNPR. Şi n-a mai venit. Săptămâna aceasta a promis că vine ministrul Ariton. Şi n-a mai venit. Gorjenii de rând sunt lăsaţi pe mâna unor ordinari ajunşi în funcţii publice, care nu mai au limite în prostie, abuzuri, incompetenţă, fărădelegi. Ei distrug destine, încalcă drepturi şi libertăţi fundamentale, pun pe butuci instituţii cheie, îşi deprofesionalizează şi îşi umilesc subordonaţii, şi, cel mai grav, generează subdezvoltarea judeţului.

Viorel Salvador Caragea e cel mai bun exemplu al batjocurii miniştrilor şi politicienilor la adresa gorjenilor. Un absolvent al Şcolii de Subofiţeri de la Câmpina, făcut poliţist la foc automat, pus comandant peste absolvenţi ai Academiei de Poliţie. Incapabil să se adapteze la cerinţele postului de inspector şef, pentru că-i lipsesc în primul rând datele native, Caragea ca şi comandant al IPJ Gorj e o supremă insultă la adresa bunului simţ, o ofensă la adresa corpului de ofiţeri ce au absolvit Academia de Poliţie, o ofensă la adresa statutului de poliţist şi a misiunii sale sociale.
Când l-au bârâcat în postul de inspector şef, politicienii şi miniştrii ar fi putut măcar să-l întrebe care sunt anotimpurile anului şi ce vine după vară şi toamnă, în care anotimp ninge şi e polei şi dacă după lunile septembrie şi octombrie vine, din întâmplare, luna noiembrie.
Caragea, acest manager dezastruos, pune poliţiştii în situaţia de a nu mai ieşi în misiuni cu autoturismele de serviciu, pentru că a fost incapabil să le doteze, conform legii, cu anvelope de iarnă, până la 1 noiembrie a.c., termenul-limită prevăzut de lege. Deşi a avut fondurile necesare achiziţionării de anvelope, Caragea a omis să organizeze în timp util licitaţia aferentă, demarată abia în această săptămână, cu doar câteva zile înainte de momentul în care poliţiştii gorjeni ar trebui, legal, să se amendeze singuri pentru că nu deţin cauciucuri de iarnă! O astfel de licitaţie, cu posibilele contestaţii, s-ar putea întinde până la … primăvară.
Prin prestaţia sa lamentabilă de inspector şef, Caragea îndeamnă la nesupunere civică. Dacă nici poliţiştii nu au cauciucuri de iarnă la autoturismele de serviciu, are vreun rost ca gorjenii de rând să îşi facă vreun stres că ar putea fi amendaţi de “oamenii legii”, aflaţi ei înşişi în ilegalitate?

3 COMENTARII
  • arond 30.10.2011 la ora 1:47 am
    cred ca in acest caz Fratilescu si Tatomir chiar nu au nicio vina...... s-a dat vina pe ei la comanda, pentru a-i discredita...
  • BG 01.11.2011 la ora 17:56 pm
    Chiar daca nu este absolvent al unor scoli de exceptie, Caragea are un deosebit simt practic, are disponibilitatea dar si priceperea de a domina si a gestiona foarte bine situatiile de criza. Are si meritul de a-si fi depasit conditia modesta prin ambitie si putere de munca. Si mai ales meritul de a nu fi uitat de unde a plecat. Personal, am colaborat cu dansul in Grupul de lucru mixt si am primit neconditionat tot sprijinul si mai ales expertiza dumnealui. Probabil e si f. informat, inclusiv privind conditiile meteo si evolutia vremii!
  • Arond 03.11.2011 la ora 6:56 am
    :)) câtă dreptate ai !!! Da- mi voie sa te corectez la sfârșit - evoluția vremurilor :)) Bravo! Îmi place ce am citit! In ce grup mixt ati fost împreuna?
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.