Dorit de toată lumea
Dorit de toată lumea
Alte sporturi14 octombrie 2011

Darby s-a întors la Târgu Jiu, dar încă n-a semnat cu Energia

Plecarea lui Louis Darby de la Energia a lăsat un gol în inimile fanilor din Târgu Jiu, dar şi în echipa lui Slobodan Nikolic, cei aduşi să-i înlocuiască pe Troupe şi Darby nefiind încă suficient de “copţi”.
În vară, Darby a decis să dea curs unei oferte ce suna destul de tentant, a semnat cu o echipă din Cipru, dar destul de repede s-a convins de faptul că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, iar acum, după doar două etape scurse din Divizia A de baschet masculin din România, bate din nou la poarta Energiei.
Revenirea extremei americane la Energia nu este atât de uşoară, chiar dacă toată lumea îl vrea pe Darby, de la antrenor şi conducere până la spectatorii gorjeni. Come-back-ul târziu al lui Darby costă, iar preşedintele secţiei de baschet a clubului gorjean nu uită că americanul se află la a doua ispravă de acest gen. Totuşi, Cumpănaşu i-a permis fostei extreme a echipei gorjene să se antreneze alături de foştii săi colegi şi speră că se va reuşi legitimarea acestuia în cele din urmă: “Eu îl vreau pe Darby, antrenorul Slobodan Nikolic îl vrea, publicul la fel, dar mai sunt paşi de făcut ca el să fie transferat. Rămâne să vedem dacă se poate realiza acest transfer. A cerut să se antreneze cu noi pentru a se păstra în formă, iar Nikolic a fost de acord, aşa că l-am lăsat pe Darby să se antreneze cu echipa până când situaţia sa se va lămuri. În mod sigur el nu va putea fi transferat până la meciul de la Craiova”, a declarat Cumpănaşu despre situaţia lui Darby.

Nu va juca la Craiova

Se pare că oficialii echipei gorjene i-au oferit o variantă de contract jucătorului american, iar Darby studiază această variantă ce i-ar oferi doi ani de joc la Energia. În acelaşi timp, americanul recunoaşte că s-a simţit foarte bine la Târgu Jiu şi că sunt şanse destul de mari ca el să redevină jucător al Energiei, dar nu înainte de jocul de la Craiova din etapa a treia a Diviziei A: “Mi-a fost dor de Târgu Jiu şi de fanii de aici. Nu pot să spun acum dacă voi juca din nou la Energia, dar acest aspect va fi lămurit în maxim o săptămână. Şansele să semnez un nou contract cu Energia sunt de 75-80%. Sigur nu voi juca pentru Energia în meciul de la Craiova, dar este posibil să merg acolo în calitate de spectator, de suporter al Energiei”, a declarat Louis Darby pentru www.sportingorj.ro.

Îi place noua echipă a Energiei

Extrema americană a făcut cunoştinţă şi cu noii jucători de la Energia, echipă din care nu mai fac parte mulţi dintre cei care i-au fost colegi sezonul trecut: “E o echipă schimbată faţă de ce am lăsat eu. Sunt foarte mulţi jucători noi şi foarte tineri. Din cei care jucam anul trecut nu mai sunt decât doi jucători, Stefan Nikolic şi Mocanu. Cei nou veniţi sunt tineri şi au nevoie de timp. Pentru a arăta ca o echipă e nevoie de timp, dar mereu a fost mai greu la început. Cred că această nouă echipă a Energiei arată ca un trandafir tânăr, care va înflori în cele din urmă”, a mai spus Darby la revenirea sa la Târgu Jiu.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.