Două milioane de lei, costul deszăpezirii în această iarnă
Două milioane de lei, costul deszăpezirii în această iarnă
Ultra - Scurte27 noiembrie 2013

Aproximativ 2 milioane de lei va plăti Primăria Târgu Jiu pentru deszăperizre în această iarnă. Comandamentul de iarnă a fost pus în funcțiune cu o săptămână mai devreme, astfel că peste 200 de angajaţi ai societăţii sunt pregătiţi să intervină la căderea primelor ninsori la nivelul municipiului.
În total sunt 19 utilaje pregătite să înlăture zăpada la nivelul municipiului Târgu Jiu, dintre care doar 9 aparţin societăţii SC Edilitara, restul fiind închiriate de la alte societăţi.
„De astăzi, 25 noiembrie am activat comandamentul de iarnă pentru iarna 2013-2014. De obicei acest comandament începea la 1 decembrie, până la 1 martie. Dată fiind prognoza INMH se pare că în zilele următoare o să avem lapoviţă şi chiar ninsoare şi am luat măsura să convocăm comandamentul cu o săptămână mai devreme. Avem toate capacităţile logistice, atât utilaje, mijloace de transport, mijloace de încărcare, material antiderapant. Avem cam 1200 de tone din 2000 de tone cerute prin hotărâre de consiliu local urmând ca, dacă aceste stocuri vor fi epuizate să completăm stocurile. Avem clorură solidă pentru celelalte pavimente şi trotuare, forţă de muncă disponibilă, cam 230 de oameni pentru a degaja nu numai căile pietonale ci şi parcurile, cimitirul, pieţele, zona centrală”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul SC Edilitara.
De asemenea, Zaharia a mai ținut să precizeze că deszăpezirea municipiului pe tot sezonul invernal va costa aproape 2 milioane de lei, tarifele Edilitara rămânând la fel, diferențe existînd doar la utliajele închiriate.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.