Dr. Pîrcălăboiu ștrangulează circuitul legal al medicamentelor în natură
Dr. Pîrcălăboiu ștrangulează circuitul legal al medicamentelor în natură
Investigatii21 decembrie 2012

Dr. Lucreția Pîrcălăboiu, șefa Compartimentului diabet zaharat, nutriție și boli metabolice din Spitalul Județean de Urgență Tg Jiu, își rotunjește veniturile de la stat și de la cabinetul său medical privat, cu ajutorul comisioanelor primite de la o farmacie din Tg Jiu, către care sunt dirijați toți pacienții dânsei.

Pentru că salariul de medic  la stat și șpaga aferentă îi sunt insuficiente, șefa Compartimentului diabet zaharat din Spitalul de Urgență Tg Jiu și-a deschis cabinet medical privat, pe firma soțului, S.C. ENDOMED S.R.L.  Cum ar veni, pacienții care rămân nevindecați după ce se internează în compartimentul condus de Pîrcălăboiu mai au o șansă: să se trateze la cabinetul său medical. Bine, nu e suficient să treci pragul cabinetului și să plătești tariful aferent consultației. Pentru ca afecțiunile pacienților să aibă leac, ei sunt îndrumați de Pîrcălăboiu să-și ridice medicamentele prescrise musai de la Farmacia de lângă Germanos, de pe strada Victoriei, care funcționează pe S.C. SIBPHARMAMED și este membră a Grupului Polisano.

La o verificare simplă, rapidă, se poate constata că un procent ce bate lejer spre sută la sută dintre medicamentele gratuite prescrise de Pîrcălăboiu sunt eliberate de această farmacie, cu toate că de la cabinetul medical până la farmacia cu pricina pacienții se împiedică de alte 4 – 5 farmacii.

Pentru ca lucrurile să se deruleze și mai simplu, de regulă Pîrcălăboiu eliberează medicamente direct din cabinetul său medical, din stocul asigurat, în mod cu totul și cu totul ilegal, de farmacia respectivă.

Cu toate că, din informațiile noastre, în Tg Jiu mai profesează cel puțin alți trei medici cu aceeași specializare ca a doamnei Pîrcălăboiu, doar aceasta din urmă se află în relații contractuale cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Astfel, Pîrcălăboiu se află, zilnic, în situația de a alege să genereze profit pentru stat, eliberând rețete compensate ca medic la stat, sau pentru buzunarul propriu, eliberând rețete gratuite prin cabinetul său medical. Regula e – v-ați prins – că de la stat nu se poate, dar de la privat, da. Ce să facem, trebuie să mănânce și gura lu’ doamna doctor.

5 COMENTARII
  • tudor 22.12.2012 la ora 12:47 pm
    femeia asta nu are ce cauta in viata medicala, doar se stie...competenta mariei sale! de toate e buna, numai de medic nu! ceea ce inseamna ca o asteapta o...promovare!!!
  • pavel 26.12.2012 la ora 21:35 pm
    eram de fata intr-o seara cand la spital a venit un om bolnav la primiri urgente. de serviciu in acea noapte era aceasta doamna (mai tanara cu 20 de ani, dat tot atat de lalaie...). Muribundul era in carucior adus de jos cu salvarea, iar dna doctor de garda era in niste raiati negri si urmarea un fil serial la televizor... a trebuit sa se faca galagie ca sa-si deranjeje fundul si sa ii acorde o consultatie bolnavului cu ochii dati peste cap. imaginea IMPOSTOAREI de atunci m-a urmarit iata 20 de ani, timp in care aceasta ,,ilustra Nulitate s a facut cunoscuta in oraj ți judet ca UN MEDIC FOARTE SLAB PREGATIT DAR CU MINA UMBLIND ADINC IN BUZUNARUL CETATEANULUI... sa- i dea Dumnezeu pe masura ...binelui ce l a facut din inima!
  • carmen 27.12.2012 la ora 21:12 pm
    degeaba va luati de "doamna"doctor,ca e doctorita de V.I.P.-uri:ii trateaza pe Calinoiu,Carciumaru si Grebla,deci este invincibila in orasul asta.Isi permite orice,inclusiv sa se c....ce pe lege.a facut avere din ilegalitati,unele strigatoare la cer.cercetati si veti afla.
  • gorjean 06.01.2013 la ora 15:18 pm
    un cunoscut de-al meu s-a trezit ca madama scrisese reteta pe numele lui iar reteta fusese si eliberata de la farmacie fara ca el sa stie nimic!in tot acest timp omul,certat cu aceasta doctorita,isi cumparase cu banii jos medicamentele (adica vreao cateva luni) pana cand s-a desteptat ca nu e singura diabetoloaga din judet si a venit la policlinica la spital si asa s-a aflat tarasenia ca platise si pacientul si statul pentru acelasi lucru.intrebarea este ce a facut Pircalaboiu cu medicamentele luate ilegal si cum farmaciile indraznesc sa elibereze medicatie gratuita altcuiva decat posesorului legal al retetei?!sau medicamentele nu s-au eliberat,ci doar medicul si farmacistul au impartit contravaloarea retetei
  • gigi 09.01.2013 la ora 14:57 pm
    Nu e capabila sa dea dozele de medicamente cum trebuie;unchiul a murit din cauza ca i-a dat prea multa insulina si l-a bagat in hipoglicemie.O asistenta de pe sectia ei mi-a povestit cum si-a facut studiile de diabet,cu plasele cu plocoane la Bucuresti cand era directoare.Propriile ei asistente rad de ea.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.