Dragnea, scurtcircuit în județul lui Ponta. Maimuțoii pe pauză și-un om în scaunul de prefect!
Dragnea, scurtcircuit în județul lui Ponta. Maimuțoii pe pauză și-un om în scaunul de prefect!
De cititOpinii1 martie 2017


Deci Domnu’ Dragnea, nu cred c-a apucat să-ți zică Weber, la vânătoare, cum și-n ce fel, prin Gorj, pe timpu’ lu’ Ponta.
Hai să-ți sintetizez… Am avut prefecți pe Teodorescu, ăla de l-ai pus mata acuma secretar general la Justiție, că n-ai știut al cui e, și pe Văcaru. Cu ăștia doi, neexistând alții mai praf ca ei, practic Ponta a dat drumu’ la cincinalu’ porților deschise către funcții publice. Și, dintr-o dată, nimic n-a mai fost imposibil, pentru niciun posesor de carnet de partid cu trandafirași, și kilometraj corespunzător, ca lipitor de afișe. Zis și făcut. Caragea a ajuns comandant la IPJ, finu’ lu’ Cârciumaru viceprimar pe probleme de cultură, Beznă ”primar” care nu e decât viceprimar, și candidatul care este dar nu va fi, Giurcău șef la OPC, Ișfan general la ISJ, fratele lu’ Mutu șef la ITM,  Prunariu șef la Pandurii, Ciurel, șef la CEO, Dorin Ioana, cenzor la IDP, Călinoiu Jr., farmacist șef, Tătaru, maseoru’, șef la Spital,  Tudor șef la Drumuri, Urdea șef la Locală, Bondoc, giner’le lu’ soacră-sa, șef în locu’ lu’ soacră-sa la CJAS, Cotruna la DGASPC, Trotea la doi și-un sfert, Florin Popescu la Jandarmi,  Boeriu la DSP, Vână viceprimar, Muja, vicepreședinte, și tot așa.
Ce să-ți zic, Livache, dacă te nimerești la vreun colegiu prefectural, îți spun de-acum, pentru mata: te crezi ca-ntr-un centru de-ăla de-ngrijire și asistență pentru persoane cu handicap. Numai că ei, deși par agitați, stau cuminți, da… Câțiva, între timp, au fost ventilați. Restul sunt și acum, în scaune, din motive umanitare.
Sub conducerea lor, CEO a rămas fără o treime din angajați. Pandurii e gata, ne-au dat-o acasă, nu ne-o mai primesc nici la Severin. De handbal și basket am și uitat, de parcă nici n-au fost. Între Rovinari și Sadu se asfaltează de zece ani. Dar tot e bine, că pe-acolo nu s-a prăbușit drumu’, ca pe Sohodol. La Rânca, pe hârtie merg toate utilitățile. Dar nu apă, nu canalizare, nu skiori pe pârtia lui Călinoiu. Când e sezon, se mai înneacă, câte-un copil, în câte-o hazna.  Nicio sală de spectacole, în Târgu Jiu, dar concert la Stradivarius, în cort. Poarta Sărutului e curată bec, c-a venit apa cu presiune. Coloana nu e-n beznă, dar ni se pare. Analizele lor ies totdeauna bine. Volintiru știe! Mămicile fac nazuri și fug din Târgu Jiu să nască la Rovinari, că la Craiova e scoru’ prea mare, și-ți trebuie și rovinietă. Din doi în doi ani, se dă drumu’ la apă pe Jiu, să crape peștii de ciudă, în nămol. Ponta a zis că alocă bani de decolmatare, dar a glumit. Șomajul e sub control, adică satele se depopulează la una cu orașele. Avem LIDL în mijlocul orașului, și suntem de acord, deși nu ne-a întrebat nimeni. Nicio parcare subterană sau supraterană, făcută de Primărie, la Târgu Jiu. Niciun pasaj rutier. Nimic pentru tineri. Dar când se termină Nunta de aur începe Ziua vârstnicilor. Ziariștii sunt respectuoși. Cu cât scriu mai gingaș, cu atât sunt angajați mai repede, la stat.
Ce să-ți zic, Livache, e ca la tine, la Teleorman, numai că pe-ăștia îi cam trădează fața, de-aia nici n-ai putut să-i iei prin guvern, te-nțeleg, că s-activa infrigimentu’, pe linie de protecție a animalelor. Ei trebuie ocrotiți, nu-nchiși prin birouri, de miniștri.
Între noi fie vorba, e clar că n-ai uitat cum te-au lăsat ei, ca pe prost, în fața ziariștilor, când s-au ridicat și-au plecat, din sediul PSD, nu?
De-aia zic… Decât să-ți plece lumea din sală, să se-ncurce rola-n proiector, de nervi, dă și mata o pasă luminoasă, la-ntâlnire, ceva, mai dă-o dracu de temporizare, de joc la trecerea timpului …
E chiar așa greu, nea Livache, să pui maimuțoii pe pauză și să-ncerci și mata un experiment? De pildă, cu un om în scaunu’ de prefect…
Cristi Rujan sau Liviu Diaconescu, dacă nu ești ca Ponta, dacă nu ești ca ei.
 

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.