Drumul de la minune la rușine
Drumul de la minune la rușine
Alte sporturi2 decembrie 2011

Metamorfoză pentru baschetbaliștii Energiei

Energia a uimit o țară întreagă prin victoria obținută la Cluj în fața echipei campioane, dar în doar o săptămână a coborât la nivelul de sparing-partner pentru CSM Oradea, care s-a impus la Târgu Jiu cu 95-69.
Victoria în fața clujenilor deschidea noi perspective echipei antrenate de Slobodan Nikolic, abia scăpat din strânsoarea ultimatumurilor date de conducerea clubului gorjean. Părea că odată cu revenirea celor doi jucători de sub panou, Steffel și Mocanu, și scurgerea timpului au făcut ca Energia să capete alura unei adevărate echipe, capabilă se bată și să învingă pe oricine. A fost nevoie însă de un antrenor deștept și o zi execrabilă pentru jucătorii Energiei pentru a da timpul înapoi și a da din nou frâu liber nemulțumirilor legate de evoluțiile echipei gorjene în acest sezon.
În fața orădenilor, Energia a făcut față vreme doar de 10 minute, primul sfert terminându-se cu un scor egal, 20-20, însă următoarele 20 de minute aveau să fie un coșmar atât pentru jucătorii lui Nikolic cât și pentru spectatorii care au ales să vadă meciul în Sala Sporturilor din Târgu Jiu sau pe micul ecran. Cristian Achim a pus dublu marcaj la Steffel și inimosul pivot ceh a fost redus la tăcere, Mocanu a fost ținut pe teren excesiv de mult în condițiile în care a fost singurul care s-a apărat chiar și cu riscul faultului și a fost nevoit să părăsească jocul destul de devreme ca urmare a acumulării celor 5 greșeli personale, iar de cealaltă parte au ieșit la rampă Navickas și Lupusavei, ultimul marcând de trei ori din spatele semicercului. CSM Oradea a condus la pauza mare cu 10 puncte, iar în sfertul al treilea a urmat un adevărat măcel. După ce a stat la cutie jumătate de meci, sârbul Pesic a ieșit în evidență în partea a doua a partidei. Pesic a marcat din toate pozițiile, a strâns 17 puncte, și și-a condus echipa spre un avantaj umilitor pentru gorjeni, tabela indicând la un moment dat 55-88. Pe final, impresia dezastrului a mai fost dreasă de aruncările de trei puncte ale lui Gliga, care a profitat de faptul că Achim și-a trimis pe teren și ultimele rezerve și a redus din handicap, dar înfrângerea rămâne una rușinoasă, iar Energia mai are mult de tras pentru a ajunge la nivelul așteptărilor în acest sezon.
Trupa lui Slobodan Nikolic are șansa de a se reabilita repede după acest eșec învingând în deplasare pe CS Otopeni, echipă care are doar două victorii în acest sezon, s-a despărțit de o parte dintre jucători și trece prin momente dificile pe care gorjenii trebuie să  profite.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.