Dublă victorie pentru Nikolic
Dublă victorie pentru Nikolic
Alte sporturiSport30 noiembrie 2012

Meciul câștigat de Energia Rovinari în fața celor de la Mureș Târgu Mureș, scor 63-59 (16-16, 7-15, 20-16, 20-12), i-a adus lui Slobodan Nikolic, pe lângă bucuria succesului și pe cea a găsirii formulei ideale de joc.
Jocul Energiei Rovinari încă este departe de ceea ce s-ar fi dorit. Trupa lui Nikolic nu este încă una care să câștige fără emoții un meci, fie el și în compania ultimei clasate, însă se simte că există un potențial ce poate fi exploatat, iar tehnicianul plav spune că acum a descoperit sistemul în care echipa sa își va putea apropia mai ușor victoriile: „În momentul de față sunt bucuros că am găsit un sistem după care să jucăm și am demonstrat asta în a doua parte a jocului cu Mureș. A fost o problemă pentru mine până acum ce să schimb, cum să schimb, cum să jucăm, dar acum cred că și eu și jucătorii știm cum să jucăm, am găsit o coeziune pentru următoarele meciuri”, a declarat antrenorul echipei gorjene.

Sabotați de bucureșteni

Fair-play-ul nu pare să facă o bună casă cu baschetul, cel puțin cu una dintre reprezentantele Bucureștiului. Viitoarea adversară a Energiei, CSM București, nu a oferit o poziție de antrenament gorjenilor la o oră rezonabilă înaintea meciului direct. Slobodan Nikolic vede în asta și o teamă a bucureștenilor: „Nu vom putea să ne antrenăm la București, ne-au spus că este sala ocupată, dar astea sunt povești pentru copii. De fiecare dată am avut antrenament la București, acum nu vom avea. Vom face antrenament acasă, după care vom merge la București. Pentru mine este un semnal clar, se tem de noi. Avem relații bune cu toate cluburile din România și avem o oră de antrenament înainte de fiecare meci, fie în seara de dinainte de meci, fie în dimineața zilei în care jucăm. Ni s-a oferit o poziție la ora 8:30, astfel că am preferat să ne antrenăm la Târgu Jiu și să plecăm apoi spre București”, a declarat antrenorul Energiei comentând lipsa de fair play a celor de la CSM.

Comparațiile nu fac bine

Energia caută un pivot, iar comparațiile pe care le fac jucătorii și impresarii cu sumele ce sunt valabile la fotbal par să-i încurce pe oficialii echipei gorjene de baschet.
„Echipa de fotbal Pandurii joacă foarte, foarte bine și luptă pentru campionat, handbalul joacă bine, baschetul joacă și el corect. Poate că se primesc informații greșite și impresarii și jucătorii cred că avem o conducere stupidă. Nu, aici nu este o conducere stupidă, nu este un antrenor stupid, dar nu se vor arunca cu banii pe fereastră. Nu este corect să se creadă că la Târgu Jiu se dau mulți bani. La Târgu Jiu sunt foarte bune condiții la clubul de baschet, dar nu este o conducere stupidă, care să arunce cu banii pe fereastră. Impresarii trebuie să înțeleagă că sunt multe opțiuni”, a comentat Slobodan Nikolic după ce jucătorii vizați au emis pretenții financiare exagerate. Totuși, în zilele următoare Energia ar putea avea un nou pivot, dar asta doar dacă nivelul pretențiilor acestuia va coborî sub ceea ce acesta cere acum: „Suntem în discuții cu un jucător care nu a evoluat în ultimele patru luni și trebuie să înțeleagă asta și să mai reducă din pretenții. O situație similară cu cea a lui Păltinișan, jucător pe care noi l-am dorit la echipă, dar și jucătorul și agentul trebuie să înțeleagă că trebuie să scadă din pretenții. Sunt și alte opțiuni. Este un jucător american. Jucător foarte bun, la 2,08 m, foarte spectaculos, chiar mai spectaculos decât Darby. A jucat în Uniunea Europeană, așa că nu va avea probleme de acomodare cu baschetul european. Acum este în USA, dar nu este nicio problemă să vină repede aici, bilete de avion se găsesc… Ar putea veni chiar de luni, dacă discuțiile vor decurge normal și vor reduce din pretenții. Ar trebui să reducă pretențiile cu 25%”, a mai precizat Slobodan Nikolic.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.