Duel inegal
Duel inegal
Alte sporturiSport3 februarie 2012

Energia încearcă să doboare una din echipele grele ale campionatului

Pentru Energia, returul începe cu un meci de foc, gorjenii urmând a primi vizita echipei clasate pe locul secund în Liga Națională, Știința Dedeman Bacău.
Ultima partidă din turul campionatului a fost una cu cântec, Energia pierzând pe mâna ei, o schimbare greșită cu două minute înainte de final, la scorul de 26-26, lăsând echipa gorjeană în inferioritate, Bucovina Suceava profitând de omul în plus pentru a marca cele două goluri care i-a asigurat succesul la Târgu Jiu. Partida a fost una destul de echilibrată, oaspeții au condus aproape în permanență, dar au existat momente în care Energia părea că poate lua o opțiune pentru a-și apropia succesul. Spectacolul dat de jucătorii celor două echipe a fost stricat de circul arbitrilor, cuplul Nica-Barbu dându-și în petec la Târgu Jiu punându-și în cap ambele tabere prin numeroase decizii aiurea. Înfrângerea în fața sucevenilor, scor 26-28 (11-14), a coborât Energia pe locul 5 în Liga Națională și un nou eșec pe teren propriu ar putea conduce la o cădere și mai dramatică a târgujienilor în clasament.

Probleme cu Ilieș și Păiuș

În vreme ce Păiuș a revenit doar pentru cîteva minute, pe apărare, în meciul cu Bucovina Suceava, aceeași partidă a consemnat și accidentarea lui Ilieș, care a suferit o entorsă la gleznă. Antrenorul Liviu Andrieș speră însă ca ambii jucători să poată să
evolueze în meciul contra celor de la Știința Municipal Dedeman Bacău chiar dacă ei nu vor fi refăcuți 100%: „Am început să-l folosesc pe Păiuş și pe atac, se vede că are teamă la aruncare, dar e bine că a reintrat şi face măcar apărarea. Încet va intra şi pe atac. Nu ştiu dacă va juca titular, dar va evolua mai mult decât cu Suceava. Ilieş are o problemă, sper să-l recuperăm. Nu va fi apt 100%, mai are dureri, sper să-l recuperăm medical, dar din punct de vedere fizic nu va fi 100%”, a comentat Andrieș problemele medicale ale jucătorilor săi care ar putea totuși juca în partida de vineri, singurul jucător indisponibil al Energiei rămânând Paul Giotoiu, care a revenint însă la pregătire după operația la tendon suferită.

Bacăul se apără bine

Energia va întâlni vineri una dintre cele mai puternice echipe din campionat, băcăuanii fiind acum pe locul 2 în Liga Națională, iar Andrieș crede că echipa sa pornește cu șansa a doua în acest meci. „Bacăul e o echipă puternică, ce s-a anunţat cu pretenţii de la început. Sunt pe locul doi, cu jucători cu valoare şi experienţă. Nu ştiu bugetul care îl au. Am vizionat meciurile celor de la Bacău. Pare a fi mai aşezaţi, dar sunt şi ei pe alergare la fel ca Suceava. În apărarea sunt la fel de arţăgoşi, şi mizează mult pe contraatac. Au apărare foarte agresivă, au şi doi portari foarte buni. Un gruzin valoros şi Laufceag”, a declarat Andrieș despre adversarul pe care echipa sa îl va întâlni în prima etapă a returului menționând însă și că stilul băcăuanilor este unul care le convine mai mult decât cel al Bucovinei, care tocmai s-a impus la Târgu Jiu.

Reîntâlnire cu Sandu Iacob

Fost jucător și antrenor secund la Energia în sezonul trecut, Sandu Iacob se află acum în tabăra băcăuană. Liviu Andrieș spune că întâlnirea cu fostul său elev și coleg va fi una plăcută, amintirile lăsate de Sandu Iacob fiind unele frumoase: „Ne reîntâlnim cu Sandu Iacob. Este o plăcere. A fost un coleg extraordinar şi e o plăcere de a ne revedea. Ştie filozofia noastră, dar el nu a mai jucat în ultimul timp. Probabil le-a spus despre noi, însă acum sunt destul de multe informaţii pe care mizăm şi noi şi ei”, a declarat antrenorul Energiei. Acesta mai spune că o victorie a Energiei poate veni doar prin mobilizare şi dorinţa de victorie: Sunt singurele noastre atuuri. Cu Suceava am dus lipsa celor două capitole. Acum nu mai avem nici un motiv. Jucăm vineri la ora 18:00, trebuie să ne mobilizăm, să punem suflet şi să câştigăm. Mi-aş dori să jucăm bine la fel ca la Bacău, dar rezultatul să fie altul. Avem nevoie ca toţi jucătorii să fie la capacitate maximă”, a concluzionat Liviu Andrieș.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.