După ce a pitulat banii de canalizare, Cârciumaru vrea baraj din saci cu nisip la Poarta Sărutului
După ce a pitulat banii de canalizare, Cârciumaru vrea baraj din saci cu nisip la Poarta Sărutului
De cititexportInvestigatiiPovara BrâncuşiUltra - Scurte10 septembrie 2018

Senatorul PSD Florin Cârciumaru, acest bulibașă al improvizațiilor din Târgu Jiu, a cerut să fie constituit urgent un stoc cu saci cu nisip, în zona Porții Sărutului, pentru a se evita inundații ca aceea de săptămâna trecută, care a pus în pericol capodoperele brâncușiene din piatră. Sub coordonarea aceluiași Cârciumaru, s-au cheltuit în ultimii ani circa 100 de milioane de euro, bani europeni, pentru așa-zisa modernizare a canalizării din Târgu Jiu.  După ”modernizare”, mare parte din străzile din oraș sunt inundate la fiecare ploicică. Din punct de vedere legal, în jurul Axei Brâncuși este clar delimitată o zonă de protecție, în care nu este admisă, sub niciun motiv, constituirea unui stoc cu saci cu nisip. Din păcate, n-ar fi ceva nou, în Târgu Jiu. Fondul de investiții NEPI, după ce a cheltuit circa 30 de milioane de euro cu edificarea mall-ului din oraș, se vede nevoit acum să-l protejeze tot cu … saci cu nisip.

Pentru că mare parte din cele 100 de milioane de euro alocate pentru ”modernizarea” canalizării din Târgu Jiu au ajuns în buzunare private, s-a ajuns să fie inundate inclusiv capodoperele brâncușiene din piatră. Pe deasupra, la ultima furtună s-a prăbușit și un arbore peste un grup de sculpturi din Aleea Scaunelor, asta pentru că în Parcul Brâncuși n-a mai călcat niciun expert peisagist de peste 10 ani.  Nicio surpriză, având în vedere că de protecția, conservarea și punerea în valoare a Ansamblului Brâncuși ”se ocupă”, de peste 3 ani, de când a fost numit viceprimar pe probleme de cultură, finul lui Cârciumaru, Adrian Tudor.

Principalul motiv pentru care Cârciumaru a fugit senator, în 2016, ține de improvizațiile pe care știe că le-a făcut în Târgu Jiu, timp de 16 ani, ca primar. Acum, Cârciumaru cere repararea improvizațiilor cu alte improvizații. De pildă, săptămâna trecută a cerut ferm, în două emisiuni, să se constituie un stoc cu saci cu nisip, în zona protejată a Ansamblului Brâncuși, și să se facă un baraj din acei saci, pentru a se evita alte inundări ale capodoperelor brâncușiene.
    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.