După eșecul de la Lisabona a venit și umilința în fața constănțenilor
După eșecul de la Lisabona a venit și umilința în fața constănțenilor
Alte sporturiSport24 februarie 2012

Termen de valabilitate – 30 de minute

Trei meciuri, aceeași istorie. Dubla cu Benfica și meciul cu HCM Constanța au arătat că Energia nu poate face față unei echipe bine organizată mai mult de o repriză.
Trupa lui Andrieș nu s-a dezis în meciul cu HCM Constanța de linia întâlnirilor cu Benfica Lisabona, și a rezistat onorabil doar vreme de o repriză, campionii impunându-se categoric la Târgu Jiu, scor 25-36 (13-15).
Gorjenii au arătat multă determinare în debutul întâlnirii, s-au apărat agresiv și, după ce constănțenii au deschis scorul, Energia a marcat de trei ori și în minutul 7 conducea cu 3-1. Două reușite ale lui Irimescu au readus echilibrul pe tabelă, iar cele două echipe au mers cap la cap până la jumătatea primei reprize. Gazdele s-au desprins din nou la două goluri, scor 9-7 în minutul 17, dar a urmat o serie de patru goluri ale constănțenilor fără replică din partea elevilor lui Andrieș și campioana en-titre a preluat conducerea partidei, conducere pe care avea să nu o mai cedeze până la final.   Repriza secundă a început la fel de echilibrat cum a fost și debutul meciului, în minutul 41 tabela indicând acest lucru, oaspeții conducând doar la două goluri, scor 20-22. În acest moment s-a rupt și jocul gorjenilor, care, deși au beneficiat de om în plus după eliminarea lui Ghionea, au încasat două goluri ce au dus scorul la 20-24. Apoi, în mod constant, HCM Constanța s-a distanțat, beneficiind de numeroasele greșeli ale gorjenilor. Contraatacurile dobrogenilor s-au dovedit devastatoare, Nurhan Ali i-a transmis din tribună lui Ghionea ordinul de a juca la același nivel până la capăt, iar HCM Constanța a taxat neputința Energiei din repriza a doua, campionii impunându-se la Târgu Jiu cu 25-36.

Totul pentru o victorie la Satu Mare

Antrenorul Liviu Andrieș crede că eșecul din partida cu HCM Constanța este unul de luat în calcul doar în ceea ce privește evoluția jucătorilor și diferența de pe tabelă, nu însă și în ceea ce privește soarta punctelor puse în joc. Tehnicianul târgujian spune că abia
după aceste jocuri Energia este obligată să se gândească doar la victorii: „Noi, de duminică începem returul de campionat pentru că până acum am întâlnit primele două echipe ale Ligii. Am făcut un meci foarte bun cu Bacău pe care l-am câştigat, apoi am întâlnit campioana pe care nu a bătut-o nimeni. A fost un bun antrenament pentru noi, iar de duminică începem să jucăm în campionat. Să fim corecţi, e greu să ne batem cu vârfurile din handbalul românesc acum. Facem mici surprize, dar nu reuşim să legăm victorii în faţa unor echipe puternice. Suntem obligaţi să ne dăm restart toţi pentru că meciul de la Satu Mare e foarte important pentru ceea ce urmează şi trebuie să ne încărcăm şi să începem meciurile bune”, a declarat Liviu Andrieș.
Energia Pandurii Târgu Jiu – HCM Constanța 25-36 (13-15)
Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 550
Energia: Dragomir (11 intervenții), Rădulescu (2 intervenții), Motoi, Păiuș (3), V. Popescu, Apolzan (7), Asoltanei (4), Ilieș (3), Mledenciu, Udriștoiu, Enache (1), Șandru, A. Popescu (3), Mazilu (4). Antrenor: Liviu Andrieș.
HCM Constanța: M. Popescu (10 intervenții), Stănescu (7 intervenții), Novanc (1), Stavrositu (2), Toma, Sadoveac (2), Angelovski (1), Irimescu (9), Sabou (7), Stamate (6), Csepreghi, Ghionea (6), Onyejekwe, Buricea (1), Criciotoiu (1). Antrenor: Ștefan Constantin.
Arbitri: Marius Barcan și Ștefan Ciurea.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.