După greva de avertisment de ieri, sindicaliștii din sănătate amenință cu greva generală
După greva de avertisment de ieri, sindicaliștii din sănătate amenință cu greva generală
Ultra - Scurte26 noiembrie 2013

După greva de avertisment de ieri, când peste 1600 de cadre medicale nu și-au desfășurat activitatea timp de două ore, sindicaliștii din sănătate amenință că va urma o grevă generală. Cadrele medicale sunt nemulţumite din cauza negocierilor eşuate cu ministrul Sănătăţii,  de salariile mizere, precum și de lipsa personalului din spitale.
„Ministrul Sănătăţii şi-a dorit cu tot dinandinsul o grevă generală şi probabil va avea parte de ea, de joi încolo. Îşi va vedea visul cu ochi. Săptămâna trecută, am reluat negocierile însă până în momentul de faţă nu s-a concretizat nimic. Domnul ministru este arogant şi nu putem sta de vorbă cu dumnealui. Ar trebui demis pentru că nu face decât rău sistemului sanitar din România”, a declarat Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj.
De asemenea, reprezentanţii Federaţiei Sanitas resping categoric ideea transformării spitalelor în SRL-uri, asociaţii şi fundaţii, motivând că acest lucru ar duce la o privatizare mascată a unităţilor sanitare. În ceea ce priveşte salarizarea personalului medical în funcţie de performanţă, propusă de minister într-un proiect-pilot, sindicaliştii cred că vor beneficia de bani în plus doar câteva sute de medici, peste 90% din personalul medical urmând să rămână cu salarizarea actuală.
Detalii, aici.
 

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.