După victoria în fața mureșenilor, Energia nu s-a împiedicat în Copou
După victoria în fața mureșenilor, Energia nu s-a împiedicat în Copou
Alte sporturiSport6 aprilie 2012

Au învins la Iași și joacă în play-off cu Gaz Metan Mediaș

Calificarea Energiei în play-off a fost parafată în mare măsură după meciul cu BC Mureș Târgu Mureș, câștigat de elevii lui Slobodan Nikolic cu 85-80 în urma unei partide extrem de disputate, însă mai era nevoie și de un succes la Iași, obținut și el, scor 97-55.
La Iași, socotelile Energiei au fost confirmate doar în privința faptului că echipa gorjeană s-a impus fără probleme în fața codașei clasamentului, nu însă și în privința adversarului pe careelevii lui Slobodan Nikolic îl vor întâlni în primul tur al play-off-ului.
Dorința lui Slobodan Nikolic, dar și a majorității jucătorilor săi a fost aceea de a juca în primul tur din play-off contra echipei din Timișoara, o echipă considerată mai accesibilă, echipă pe care au și reușit să o învingă în acest retur la Târgu Jiu. La polul opus se afla echipa din Mediaș, echipă de evitat în opinia lui Slobodan Nikolic, ca și Asesoft Ploiești. Din păcate, socotelile făcute de Slobodan Nikolic nu au coincis cu cele ale lui Bandjarevic, antrenorul Timișoarei, care a preferat să piardă la Târgu Mureș pentru a termina pe locul doi, care îi va oferi un culoar mai bun spre finală. Câștigând pe teren propriu în fața celor de la BCM U Pitești, Gaz Metan Mediaș a terminat pe primul loc sezonul regulat și va fi adversarul Energiei în primul tur al play-off-ului, primele două jocuri urmând a se disputa la Mediaș.

Joc fără surprize la Iași

Energia a defilat la Iași, unde a câștigat fără drept de apel, scor 55-97 (16-28, 15-29, 14-25, 10-15), și și-a păstrat locul opt în clasamentul final după sezonul regulat al Diviziei A de baschet masculin. La Iași, Energia a început meciul în forță, dorind să rezolve rapid problema învingătoarei în fața unei echipe care nu a pus probleme nimănui în acest sezon, echipă care a încheiat campionatul fără niciun succes. Avansul luat la pauză a fost mărit în sfertul al treilea, așa încât în ultimul sfert au fost aruncați în teren și Bratoloveanu, Deconescu sau Alionescu. Cel mai bun marcator al Energiei la Iași a fost Kabengele, jucător care în sezonul trecut a jucat chiar la echipa moldoveană, acesta trecându-și în cont 21 de puncte, el fiind urmat de pivotul ceh David Steffel, cu 17 puncte și 8 recuperări.

A doua prezență în play-off

Energia se află la a doua experiență de acest gen, în 2009, sub comanda lui Theo Evans, echipa gorjeană a jucat în play-off contra celor de la Elba Timișoara. Calificarea s-a jucat după sistemul cel mai bun din trei partide, prima și ultima fiind programate pe terenul bănățenilor. După o înfrângere la Timișoara și un succes la Târgu Jiu, Energia a jucat decisivul pe terenul celor de la Elba și partida a fost extrem de echilibrată, timul regulamentar de joc găsind cele două echipe din nou la egalitate, 92-92. A fost nevoie de o repriză de prelungiri, în cele cinci minute suplimentare bănățenii reușind să câștige cu un avans de doar două puncte, luat cu trei secunde înainte de final, Timișoara a câștigat cu 102-100 și a mers mai departe.
În acest an, chiar din primul tur al play-off-ului, se va juca după sistemul cel mai bun din cinci partide, așa că Energia va avea posibilitatea de a juca încă două meciuri pe teren propriu, primele două întâlniri, ca și cea de-a cincea, dacă va mai fi necesară, urmând a avea loc la Mediaș

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.