Eșec previzibil
Eșec previzibil
Alte sporturi3 noiembrie 2011

Energia Rovinari – CSU Ploiești 61-76 (17-22, 13-16, 12-14, 19-24)

Ceea ce era de așteptat s-a întâmplat, fără oamenii mari de sub panou, David Steffel și Viorel Mocanu, Energia a fost victimă sigură în fața ploieștenilor, însă victoria acestora nu a fost atât de facilă cum, de exemplu, a fost cea obținută, tot la Târgu Jiu, de trupa lui Arnautovic în Cupa României.
Tactica lui Slobodan Nikolic, aceea de a juca cu patru jucători mici, obligat de absenţele din echipă, a dat roade până spre jumătatea sfertului trei, când Energia era la doar un punct în spatele prahovenilor, scor 38-39, finalul fiind doar un galop de sănătate pentru ploieșteni.
Giles cu o reușită de trei puncte și Fields au deschis jocul dând speranțe suporterilor Energiei, dar elevii lui Dado Arnautovic n-au dat semne de slăbiciune și, conduși bine în teren de Burlacu și Jones au întors rapid jocul, au condus cu 8-18, dar la finele primelor zece minute de joc aveau un avantaj de doar cinci puncte, tabela indicând 17-22.

Apărare decentă, atac steril

Energia s-a apărat mult mai bine decât în celelalte partide disputate în acest sezon, dar procentajele slabe la aruncările de trei puncte, una dintre cele două variante avute la dispoziție pe lângă pătrunderile individuale, în lipsa principalilor oameni de sub panou, Steffel și Mocanu, au făcut ca trupa lui Slobodan Nikolic să arate ca un soldat plecat la război doar cu baioneta. Ploieștenii au câștigat și sfertul secund, cu 13-16, și la cabine s-a intrat cu un scor întâlnit mai des la meciurile din campionatul feminin, tabela indicând un avans de opt puncte pentru oaspeți, 30-38.

Finalul ploieștenilor

Pentru câteva minute, la începutul sfertului trei, suporterii echipei gorjene au avut iluzia unei posibile victorii, Energia s-a apropiat la un singur punct de oaspeți, scor 38-39, dar Căpușan cu un three-point-play și o altă reușită de două puncte a făcut ca ploieștenii să se desprindă din nou, scor 38-44. Energia nu și-a mai revenit după loviturile aplicate de fostul ei jucător, iar CSU Ploiești a câștigat și sfertul trei, iar în ultimele zece minute de joc intra cu un avans de zece puncte, scor 42-52. Ultimul sfert a fost unul în care Elevii lui Arnautovic au apăsat pe accelerație pentru a evita orice surpriză, CSU Ploiești a avut un parțial de 11-0 cu care a condus și la cea mai mare diferență de pe tabelă, scor 51-71. La acest scor, Arnautovic și-a scos piesele grele din teren, a introdus și rezervele mai puțin folosite și Fields, destul de șters în restul partidei, a avut ocazia să-și repare cât de cât procentajele marcând ultimele 10 puncte ale Energiei, echipă care a cedat în fața ploieștenilor cu 61-76.

Energia Rovinari – CSU Ploiești 61-76 (17-22, 13-16, 12-14, 19-24)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 750
Energia: Gliga, Kabengele (12), Bratoloveanu, Deaconescu, Darby (16), Oluic (4), Fields (14), Giles (11), Nikolic, Guțoaia (4), Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.
CSU Ploiești: Dzambic (4), Szijarto (9), Dogaru, Burlacu (10), Albijanic (13), Negoițescu, Movileanu, Nuna, Jones (20), Dumitrescu, Căpușan (12), Vlahovic (8). Antrenor: Vladimir Arnautovic.
Arbitri: Doru Vinasi, Laszlo Bukuresti, Alin Roșu.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *