Echipa de handbal a Energiei pierde în continuare jucători
Echipa de handbal a Energiei pierde în continuare jucători
Alte sporturiSport22 iunie 2012

Doar opt mai au contracte

Energia Pandurii Târgu Jiu este în vacanță, însă această vacanță pare să fie una totală, în care nimeni nu mai are grijă de lotul cu care echipa va începe noul sezon, trupa lui Andrieș devenind tot mai subțire pe zi ce trece.
La finalul sezonului trecut un jucător a spus adio grupării târgujiene alegând să joace la Știința Bacău. Este vorba de Andrei Păiuș, jucător care avea ani buni în care a evoluat la Târgu Jiu, a urcat treaptă cu treaptă și, chiar dacă nu este jucătorul care să strălucească, a ajuns la echipa națională. Din noul sezon, Energia trebuie să-și caute un alt inter. Și nu este vorba de unul singur, Răzvan Mledenciu, jucător considerat o tânără speranță și un jucător care să asigure viitorul Energiei, a ales să meargă mai departe pe alt drum. Mledenciu va juca la CSM București după ce n-a fost de acord cu o diminuare a salariului avut în sezonul trecut. În afara celor doi și a lui Marius Mocanu, jucător care se întoarce la HCM Constanța după expirarea împrumutului, dar a cărui plecare nu poate fi considerată o pierdere, alți doi jucători, e drept cu aport minim sezonul trecut la echipă, Udriștoiu și Geică, nu vor mai face parte din lotul lui Andrieș, Udriștoiu urmând a lua drumul Diviziei A, acolo unde va juca pentru Minaur Baia Mare.

Lot subțire

Portarii Rădulescu și Motoi și jucătorii de câmp Asoltanei, Andrei Popescu, Apolzan, Enache, Șandru și Marii sunt singurii jucători pe care Andrieș este sigur că-i va avea la dispoziție atunci când va reîncepe pregătirea echipei. E drept, acestora li se pot adăuga încă cinci jucători importanți, cărora le-au expirat contractele, dar care se pare că vor continua la Târgu Jiu, unele discuții fiind purtate în acest sens, însă pe noile contracte nu s-au pus semnături, așa că orice este posibil, chiar și pierderea unor jucători precum Giotoiu, Ilieș, Mazilu, Dragomir sau Vali Popescu.

Program dificil în tur

Începând din acest an, Liga Națională de handbal masculin nu va mai număra 14 participante la start ca până acum, ci doar 12. În noul format, Energia va începe campionatul cu un meci relativ ușor, pe teren propriu, cu un meci contra echipei CSM Ploiești, însă imediat vor veni și șocurile. Echipa lui Liviu Andrieș va primi în prima parte a campionatului vizita unor echipe puternice precum Bucovina Suceava, Dinamo, HCM Constanța, CS Caraș Severin sau HC Odorhei. Programul se anunță așadar extrem de dificil, așa cum pare să fie și existența echipei gorjene, una care trebuie să se miște cât mai repede pentru a evita un sezon prost în Liga Națională

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.