Edilii comunei Padeş îngroapă miliarde pentru “modernizarea“ unui grajd pentru vite
Edilii comunei Padeş îngroapă miliarde pentru “modernizarea“ unui grajd pentru vite
Investigatii10 februarie 2012

Nicolescu şi Băloi fac administraţie publică la caterincă!

*Mortar preparat şi aplicat, pe pereţii dărăpănaţi, la – 20 grade Celsius!
Privit din afară, pare un grajd pentru vite. Dacă eşti om cu frică de Dumnezeu şi milă de animale, nu-ţi vine să te încumeţi să laşi peste noapte vreo vietate în el, de teamă să nu se surpe până dimineaţa. În fotografiile alăturate se văd clar pereţii mâncaţi, cu tencuiala căzută, prin care bate vântul. Ce vedeţi în imagini nu e un grajd, ci un cămin cultural situat în satul Motru Sec din comuna Padeş! Cel puţin aşa susţin primarul Vasile Nicolescu, vicele Ion Băloi şi consilierii locali care au alocat miliarde de lei vechi pentru modernizarea acestei dărăpănături.

Ca să fure, inventează lucrări de interes public

Ca buni gospodari ce se pretind, ar fi putut accesa o finanţare internă sau externă ce le-ar fi permis construirea de la zero a unui cămin cultural la standarde europene. Dar, singura intenţie reală a primarului, viceprimarului şi a majorităţii consilierilor locali e aceea de a deturna fonduri. Şi, ca să fure bani publici, trebuie să inventeze lucrări de interes public. Or, ce poate fi domnule primar, domnule viceprimar şi domnilor consilieri de interes public în spoirea unui grajd care, oricum, după cinci ani devine nefuncţional?

“Modernizarea” grajdului se face la – 20 de grade Celsius!

Şi asta n-ar fi nimic. Deşi la Padeş în ultimele zile temperatura maximă (atenţie, maximă!) a variat între – 15 şi – 20 grade Celsius, din dispoziţia edililor comunei s-a lucrat la foc continuu la “modernizarea” grajdului.
În dimineaţa zilei de joi, 9 februarie a.c., am găsit în acel grajd o mână de muncitori cărora le clănţăneau dinţii în gură. Pereţii erau încă umezi de la adezivul proaspăt aplicat în ziua precedentă.

În interior, saci cu adeziv pentru lucrări … exterioare. În loc de rigips, muncitorii foloseau plăci de poliestiren pentru placarea pereţilor. Adică, să facem lucrări ca la stat, să curgă banu’, să ne tragem partea! Niciun diriginte de şantier, niciun şef de echipă care să-i supravegheze. Cu şube îndesate pe ei, se roteau în jurul unui radiator electric, slobozind câte o înjurătură la adresa primarului: „îşi bate joc de noi, ne pune să lucrăm pe vremea asta, pe salarii de rahat, de 5 milioane…”

Inspecţia de Stat în Construcţii şi Curtea de Conturi au cuvântul…

Aşteptăm ca Inspectoratul de Stat în Construcţii să se autosesizeze. La fel, Curtea de Conturi ar trebui să sară în sus la fiecare indiciu de cheltuire în batjocură a banului public.
De altfel, noi vom solicita Primăriei şi Consiliului Local să ne comunice valoarea exactă a lucrărilor de “modernizare” a grajdului, cine asigură dirigenţia de şantier, cine a ordonat să se prepare şi să se aplice mortare la –  20 de grade Celsius samd.
Şirul dezvăluirilor nemaipomenite despre cei care batjocoresc comuna Padeş, una dintre perlele judeţului, e abia la început.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.