Egalii Stelei
Egalii Stelei
FotbalSport26 octombrie 2012

Pandurii n-a fost subordonată de lider la Târgu Jiu

Mult așteptatul derby al clasamentului Ligii 1 dintre Pandurii și Steaua nu a dezamăgit, partida a fost una antrenantă, în care au fost împărțite perioadele de dominare, dar și punctele, rezultatul fiind unul just și care a mulțumit, până la urmă, ambele tabere.
Pandurii a pornit în luptă cu gândul de a nu pierde niciun meci la Târgu Jiu, un obiectiv autoimpus de antrenorul Petre Grigoraș, dar tehnicianul gorjenilor n-a abdicat de la crezul său, acela de a merge pe cartea atacului. Filosofia sa nu l-a trădat, deși, după marile ratări ale jucătorilor săi din prima repriză, a tremurat pentru punctul obținut în a doua parte a meciului, atunci când efortul depus până atunci și-a spus cuvântul, iar modificările din tabăra stelistă au întors cursul jocului, din fericire nu și cu consecințe pe tabelă.

Lateralii, fără greșeală

Cele mai mari temeri înaintea confruntării cu Steaua veneau de pe benzile terenului, acolo unde, în apărare, Pandurii venea cu o formulă inedită, cu Pleașcă, pe dreapta, revenit de curând după o accidentare foarte gravă, și cu Cristea, pe stânga, un jucător obișnuit să joace mult mai în față. Cu toate acestea, ambii jucători nu doar că s-au achitat de sarcinile primite, dar au făcut-o și de o manieră entuziasmantă. Pleașcă nu a pierdut niciun duel pe banda sa, a fost ca o stâncă fie că l-a avut în față pe Chipciu, fie că i-a fost repartizată „motoreta” Adi Popa. Cristea a fost și el la înălțime în defensivă, dar a urcat deseori și în atac, cu un aport apreciabil, singura acțiune în care i se poate reproșa ceva fiind aceea în care a șutat în loc să-i paseze pe culoar lui Viera la o incursiune spectaculoasă a ivorianului până în careul stelist.

Spectacol în tribune

Tribunele pandure au evoluat extrem de mult pe parcursul anilor petrecuți în liga 1 de echipa gorjeană. Dacă la primul meci contra Stelei la Târgu Jiu aproape întreg stadionul îl aclama la scenă deschisă pe patronul bucureștenilor și peste 75% dintre cei prezenți exultau la golurile lui Nicoliță sau Boștină, odată cu trecerea anilor procentele s-au schimbat. Foarte mulți au fost acum cu sufletul alături de Pandurii, iar, un lucru remarcat și de antrenorul Petre Grigoraș, gorjenii care au ținut cu Steaua au avut decența de a nu se manifesta împotriva echipei locale, așa cum se mai întâmpla cu ceva timp în urmă. În plus, tonul sărbătorii din tribună a fost dat chiar de clubul gorjean, ajuns în acest an să-și serbeze jubileul, care a împărțit la intrare 5.000 de stegulețe alb-albastre care au însuflețit tribunele, iar la debutul partidei s-au lansat confeti în stil sud-american.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.