Elvira Sarapatin, nota 4,20
Elvira Sarapatin, nota 4,20
Investigatii20 octombrie 2009

sarapatin
În primul şi al doilea articol cu privire la Liliana Păun, am folosit cuvinte cât se poate de decente referitoare la directorul Colegiului Tehnic nr. 2, Elvira Şarapatin, limitându-mă la a spune că a gafat încredinţând organizarea unei activităţi extracurriculare profesoarei de istorie şi invitând televiziunile locale la evenimentul respectiv.
Cu toate acestea, în loc să-şi exercite obligaţiile legale faţă de starea de fapt redată de GorjNEWS.ro şi preluată de zeci de media, din întreaga ţară, Elvira Şarapatin s-a grăbit să se prezinte în stânga şi în dreapta ca “adevărata ţintă” a acestui ziar online de investigaţii, care, în baza unei comenzi venite de nu ştiu unde, ar fi lansat un atac politic la adresa dânsei.

Cum ar fi fost o adiere de „atac politic”

O să-i fac hatârul Elvirei Şarapatin şi o să-i demonstrez cam cum ar fi arătat, dacă mi-aş fi propus, un început de “atac politic” la adresa dânsei. Ar fi fost de ajuns să scriu că, după ce a condus patru ani de zile, între 2000 şi 2004, Agenţia Teritorială a Taberelor Şcolare (ATTS) Gorj, candidând singură pentru reînnoirea mandatului, a fost evaluată de specialiştii Agenţiei Naţionale a Taberelor şi Turismului Şcolar (ANTTS) cu nota 4,20. Fireşte că i-au fost evaluate şi notate cu 4,20 competenţele manageriale, pe care şi le exersase, repet, patru ani de zile în fruntea ATTS Gorj.

proces verbal

Cu toate că in procesul verbal de mai sus scrie limpede că, obţinând nota 4,20, Elvira Şarapatin a fost declarată respinsă, la doar trei săptămâni distanţă, special pentru dânsa, aşa cum numai în România şi în ţările bananiere se putea întâmpla, ANTTS a repetat concursul, prilej cu care a demonstrat o creştere spontană a nivelului de pregătire – neexplicată de savanţii din domeniu nici până astăzi şi şi-a prelungit mandatul de director al  ATTS Gorj.

zoom

Dacă GorjNEWS.ro ar funcţiona pe bază de comenzi şi atacuri politice, cu siguranţă că posibilele victime ar fi oameni politici de un oarecare calibru. Or, interesându-mă în ultimele zile pentru a vedea exact pe cine “atacasem politic”, am aflat că Elvira Şarapatin are legături destul de firave cu politica, nefiind agreată nici măcar în propriul partid, de unde deduc că ar fi putut foarte bine candida la preşedinţie din partea PSD-ului.
Înainte să ajungă director la Colegiul Tehnic nr. 2, s-a visat inspector general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. Însarapatin si paun varianta asta, probabil că pe Liliana Păun ar fi numit-o inspector de istorie, să disciplineze profesorii de la catedra cu pricina, să-i aducă la acelaşi nivel, să priceapă o dată pentru totdeauna cine a fost Hitler şi, eventual, să le introducă şi uniforme. Înainte de a fi, în visele dânsei, inspector general, a vizat şi funcţia de ministru secretar de stat la Agenţia Naţională de Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi. Nu s-a ales, dar s-a repliat repede, autopropunându-se în echipa ministrului Ecaterina Andronescu la Ministerul Educaţiei. În cele din urmă, fiind, vai, nedreptăţită, s-a trezit director la Colegiul Tehnic nr. 2. De aici, cunoaşteţi povestea…
Acum, că Elvira Şarapatin tocmai a fost atacată politic, cred că s-a mai echilibrat, cât de cât, raportul de forţe pe eşichierul politic şi campania electorală poate merge mai departe.
Precizări:
1.în acest început de „atac politic”, nu am scris nimic despre ce şi-a luat Elvira Şarapatin, ca amintire, din patrimoniul ATTS Gorj, când a fost înlocuită din funcţie, şi nimic despre ce nu mă priveşte nici pe mine, nici pe cititorii GorjNEWS.ro.

2.ce măsuri legale ar fi trebuit iniţiate după mediatizarea cazului profesoarei de istorie şi ce s-a întreprins până acum, puteţi citi aici.

10 COMENTARII
  • 1234 17.10.2009 la ora 12:18 pm
    http://www.happy-holidays.ro/contact.html va dati seama cate tabere putea organiza din postura de inspector general...
  • catalina 17.10.2009 la ora 13:04 pm
    felicitari! scrii superb;mi se potriveste ca si cum cobori din gandurile mele in.... imi place si cum raspunzi cititorilor! respectele mele, Distins Domn!
  • Narcis Daju 17.10.2009 la ora 14:53 pm
    @) 1234 Ştiam că Elvira Şarapatin a înfiinţat în acest an Agenţia de Turism HAPPY HOLIDAYS, ştiam şi de ce, dar, în lipsa unor probe concludente, am evitat să amintesc. Nu pot decât să mă bucur că am (şi) cititori inteligenţi şi informaţi
  • de la tara 17.10.2009 la ora 19:42 pm
    Stimate coleg, circumstantele contemporane legitimeaza prostia la rang de virtute - partidele politice faciliteaza dincolo de doctrina (ce o fi aia?!) o politica de cadre care pe langa "interesul public" cultiva o cultura a "gastii de cartier", care rezida in dezgust, lehamite si neincredere. E pacat sa-ti irosesti talentul pe nimicnicimea unor efemeri. Se pare ca esenta adusa in discutie, jaful in scoala, incompetenta unor dascali creati la "noua scoala", violenta crescanda in randul elevilor, absenteismul, etc, sunt teme minore in comparatie cu "orgoliul nereperat, Mon Cher" al unei doamne (?!) ranite de si in propriul partid. Felicitari pentru scriitura! De la tara, cu mult dezgust si auto-cenzura!
  • Narcis DAJU 17.10.2009 la ora 19:53 pm
    @) de la tara Un tablou fidel al şcolii româneşti contemporane, în cuvinte foarte puţine. Ai promis că vei scrie pentru GorjNEWS.ro, te aştept, şi pe tine, şi pe alţii apropiaţi de statura ta.
  • Ina 17.10.2009 la ora 20:09 pm
    am bagat un ochi si pe linkul lui 1234: femeia e atit de proasta incit se trece, in mod public, ca si persoana de contact pe site-ul unei agentii de turism! Desi e clar in conflict de interese! Scrii excelent, d-le Daju, ai verb si umor; m-as amuza, citindu-te, daca subiectele nu ar fi de plins. Tine-o tot asa! Macar sa ne amuzam, daca altceva nu putem face!
  • SUPLINITOR 17.10.2009 la ora 21:37 pm
    Felicitari, dle.Daju, daca tot ai inceput sa faci sapaturi pe segmentul numiri in stil PSD la educatie, verifica si aspectul privind numirea doamnei Diaconescu Loredana (nepoata de sora a lui F.CIRCIUMARU), o educatoare de la o gradinita de cartier in postul de inspector inv.preprimar.Spun acest lucru deoarece la concursul organizat la inceputul lunii sept.2009 pentru ocuparea posturilor de suplinitori au ocupat post doar candidatele care au dat spaga 300 euro, proaspetei inspectoare, ca sa nu mai vorbesc ca subiectele de examen le-a compus inainte cu 10 minute de concurs.Si in prezent ca urmare a unui troc al lui CIRCIUMARU CU LIVIU ANDREI ,NEPOATA A RAMAS TOT IN FUNCTIE.
  • euro 18.10.2009 la ora 12:10 pm
    Traim intr-o tara in care la catedra se afla o gramada de pseudoprofesori.La conducerea scolilor sunt pseudomanageri. Constat ca si in presa sunt pseudoziaristi.
  • urasc nedreptatea 20.10.2009 la ora 18:09 pm
    Doamna Elvira Sarapatin este o femeie de nota 10...ce a facut pana acuma a facut singura.. voi presa tot timpu faceti la fel...va cheama cineva cu intenti bune,iar voi faceti un skndal monstruos..park sunteti k babele alea de la tara kre stau toata ziua pe la porti si duc barfa de la una la alta si mai si adauga de la ele..iar profa de istorie avea foarte multe emoti,dar pt voi e greu de inteles acest lucru..nu va mai bagati unde nu stiti..k sa nu zic alceva..cunoasteti omu si dupa aia critikl..de la voi nu am auzi si eu un lucru bun,voi numai minciuni spuneti..mai duceti-va si pe la alte licee si va garantez k si acolo o sa gasiti lucruri"frumoase"
  • silviu sh 20.10.2009 la ora 20:02 pm
    @urasc nedreptatea 1. Aici este vorba de incopmpetenta. Si eu pot sa fiu un om de nota 10, dar incompetent din punct de vedere profesional. 2. Un profesot care a stat in fata unei comisii de examinare adevarate macar o data in viata, deja a invatat cam cum sta treaba cu emotiile astea.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.