Encescu, un președinte de Tribunal tânăr, cu pasiuni bătrâne: Comunismul și Securitatea
Encescu, un președinte de Tribunal tânăr, cu pasiuni bătrâne: Comunismul și Securitatea
Investigatii14 decembrie 2012

Președintele Florin Encescu a secretizat lista angajaților Tribunalului Gorj care au contracte de colaborare cu Universitatea “Constantin Brâncuși”. Această instituție are sute de litigii pe rolul Tribunalului Gorj, și e absolut firesc ca justițiabilii să știe când procesele lor cu UCB-ul sunt judecate de magistrați aflați, ei sau șefii lor, pe ștatul de plată al lui Adrian Gorun.

În contextul managementului distructiv practicat de Adrian Gorun, Universitatea “Constantin Brâncuși” a ajuns printre instituțiile publice cu cele mai multe procese pe rolul Tribunalului Gorj. La o simplă căutare pe portalul instanțelor de judecată, rezultă clar că UCB – ul s-a judecat și se judecă în ultimii ani, de regulă cu proprii angajați, în sute de procese, la Tribunalul Gorj.

Plecând de la premisa că într-un stat din Uniunea Europeană oricărui om trebuie să i se garanteze o judecată corectă, este evident profund anormal ca acele cauze în care UCB este parte să fie judecate de magistrați care se află, ei sau șefii lor, pe ștatul de plată al lui Adrian Gorun. Magistraților le este permis să predea în universități, dar justițiabilii trebuie să știe când un dosar a fost repartizat “aleatoriu” exact la un judecător aflat în relații contractuale cu partea adversă. E ca și cum derby-urile dintre Steaua și Dinamo ar fi arbitrate de Meme Stoica, angajatul lui Gigi Becali. (Cu toate că, mie-n sută, nu va citi în viața lui GORJNEWS, îi cer, preventiv, scuze lui Gigi Becali pentru comparația profund dezonorantă cu Adrian Gorun.)

Această anchetă de presă am demarat-o și din nevoia de a găsi explicații logice pentru sentința penală ilogică, abuzivă, nedreaptă pronunțată împotriva mea de Șeful Secției Penale a Judecătoriei Tg Jiu, Liviu Boian, ca pedeapsă pentru că am refuzat să dezvălui numele surselor care au fundamentat o investigație jurnalistică publicată de GORJNEWS. În paranteză fie spus, am găsit, deja, motivul principal, și urmează să vi-l prezint nud, pe un fundal strălucind de focuri de artificii. Să spunem că sunt în faza în care aștept artificiile, și o asistență internațională deosebit de aleasă și aplicată, pe care barbaria săvârșită de Boian o teleportează fix în epoca de piatră a justiției …

Scurt exercițiu de transparență

Așadar, i-am cerut lui Florin Encescu un document cât se poate de public, vital pentru justițiabilii îndreptățiți să recuze judecători sau să-și strămute procesele cu UCB-ul în care sunt judecați de angajați ai UCB sau de judecători ai căror șefi sunt angajați ai UCB. Mai exact, am cerut o listă cu angajații Tribunalului Gorj care au în prezent și/sau au avut în ultimii trei ani relații de colaborare cu UCB.

România, statul de drept în care funcționează ca judecători Florin Encescu și soția sa, Cristina Celea, le asigură celor doi, ca salariu, aproape două miliarde anual.

Ce ar trebui să facă – și nu face – Encescu pentru salariul său de un miliard pe an

La schimb, președintele Tribunalului Gorj are niște obligații profesionale clare și cât se poate de firești. De pildă, potrivit Legii statutului magistraților nr. 303/2004, Encescu are obligația “să asigure supremaţia legii”. I-am adresat o solicitare legală, în virtutea Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public,  și ne-a sfidat. „Să respecte drepturile şi libertăţile persoanelor”. A încălcat art. 31 din Constituție, care spune așa: “Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.” Altă obligație legală: „Să respecte egalitatea persoanelor în fața legii şi să asigure un tratament juridic nediscriminatoriu tuturor participanţilor la procedurile judiciare, indiferent de calitatea acestora”. Dar nu, Encescu, ascunzând lista magistraților plătiți de UCB, le garantează justițiabililor șansa ca procesele cu UCB-ul să fie judecate chiar de angajații UCB-ului. Cum ar zice cineva, nu e minunat?

Președintele Tribunalului Gorj, dovada vie că comuniștii (noi) sunt printre noi

Iată dovada care atestă clar că Florin Encescu nu e doar deasupra magistraților din Tribunalul Gorj, ci și deasupra legilor și a Constituției.

Prin purtătorul său de cuvânt, Encescu ne-a răspuns în scris că nu deține date despre proprii subordonați care au contracte de colaborare cu UCB. Un răspuns batjocoritor, sfidător, slobozit dintr-un complex de superioritate ce-l face pe aparținătorul său total contraindicat pentru scaunul de președinte al Tribunalului Gorj. Din moment ce Encescu încalcă într-un asemenea hal Legea privind liberul acces la informațiile de interes public , mai are vreun sens să se mai plângă vreun cetățean, la Tribunalul Gorj, că o instituție publică i-a încălcat liberul acces la informații de interes public?

Cum îl descurajează Encescu pe nea Vasile din Lelești

Pentru cei care nu știu, dacă Ion Călinoiu, de pildă, refuză să-i elibereze lui nea Vasile din Lelești, să zicem, documente care demonstrează cum spală el bani prin Întreprinderea de Drumuri și Poduri, nea Vasile din Lelești trebuie să depună plângere fix la Tribunalul Gorj. Dacă șeful lor, Encescu, încalcă fix aceeași lege, cum ar putea judecătorii – subordonați să-i dea dreptate lui nea Vasile din Lelești și să-l oblige pe Călinoiu să-i pună la dispoziție documentele solicitate?

Encescu n-are idee cât de nociv pentru democrație și statul de drept este răspunsul său batjocoritor, în care susține că n-are informații – pe care e obligat legal să le aibă și să le facă publice – despre proprii subordonați.

Din garderoba unui manager îmbâcsit nu poate lipsi un purtător de cuvânt fost sifonar plătit la Securitate

În treacăt fie spus, deși “o arde” drept un tip aerisit, posesor de motociclete de ‘jde mii de euro, cunoscător de instrumente muzicale ș.a.m.d., Encescu e un manager îmbâcsit, din moment ce în 2012, într-un stat al Uniunii Europene, menține ca purtător de cuvânt al Tribunalului Gorj, funcție esențială pentru relația cu societatea civilă și pentru imaginea de ansamblu a instituției, un ins dovedit oficial drept un sinistru sifonar plătit de Securitate, cum e judecătorul Ion Marin.

Encescu n-a citit nici măcar prima propoziție din recent adoptatul “Ghid de bune practici pentru cooperarea între instanţe, parchetele de pe lângǎ acestea şi mass media”, care spune așa: “Informarea rapidă, corectă si completă a instituţiilor mass-media sprijină înţelegerea justiţiei de către opinia publică.”.

Deci, putem să tragem apa

În țările civilizate, un președinte de tribunal, înainte să accepte să predea la o universitate cu șefi procesomani și abuzivi, așa cum e cazul UCB, pune în balanță două lucruri: 1. nevoia universității de a avea un profesor de anvergura sa; 2. nevoia justițiabililor de a avea un președinte de Tribunal imparțial, dincolo de orice bănuială, suspiciune ș.a.m.d. Din păcate, pentru Encescu nu a contat nici una, nici alta, ci doar nevoia sa de a se împăuna și cu o colaborare cu UCB. De altfel, cariera sa universitară a debutat în 2007, la o universitate aflată mult sub standardele minimale de avarie de la UCB, căci există și așa ceva: Universitatea “Titu Maiorescu”.

Apoi, din 2011 până în prezent, Encescu a “promovat” ca profesor la UCB. Această colaborare a fost reconfirmată recent, printr-o hotărâre de consiliu de administrație.

Aveți, deci, dovada clară că Encescu n-are de nici unele: nici date despre subordonații săi, nici date despre sine însuși. Când l-am întrebat, în baza Legii 544/2001, care sunt angajații Tribunalului care au contracte de colaborare cu UCB a răspuns că nu știe. Deci, putem să tragem apa sau ce?

Ce pățești dacă practici jurnalism de investigație –
meserie interzisă de instituțiile statului, la Tg Jiu

Având în vedere educația și structura mea interioară, în octombrie 2011 n-am putut să tac – așa cum a făcut restul presei locale – când Ion Făget, un securist cu clare veleități de torționar, și niște colaboratori de-ai săi, au încercat să fure spitalul de 3 milioane de euro de la Bumbești Jiu, prin șantajarea președintelui Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu. (După cazul Liță, urmează să fie fãcut public, curând, un caz mult mai grav, de poliție politică de după 1989, care-l îndeasă definitiv pe Făget printre gunoaiele putrezinde ale istoriei recente.)

Pentru că nu am tăcut, blocând împreună cu niște consilieri locali acest tun de 3 milioane de euro, de un an încoace pierd nepermis de multe zile și resurse prin instanțele de judecată, cu Făget și colaboratorii săi, care îmi pretind despăgubiri pentru că am demonstrat ce puseseră la cale împreună cu primarul Bobaru. Cealaltă persoană care s-a opus public afacerii – mă refer la Puiu Diaconescu – a fost ejectată din PSD și semi-interzisă în viața publică. Aceiași procurori care au fost dezinteresați să cerceteze tranzacționarea penală a spitalului au lăsat să se scurgă către presă doar numele lui Puiu Diaconescu din dosarul de sex cu minore în care apăreau mulți alți greuceni. Deci protectorii securiștilor acționează exact ca protejații lor, securistic.

La Tribunalul Gorj, dosarul în care urmează să fiu obligat să repar în bani onoarea de agent al Poliției Politice comuniste a lui Făget a fost repartizat “aleatoriu”, la mișto, unei prietene de familie a colaboratorilor lui Făget. Vom face public curând, în acest sens, un document oficial care demonstrează că, dacă ar fi avut o țâră de respect pentru ideea de justiție, acea judecătoare ar fi trebuit să se abțină de la început. Dar poate că n-a citit, încă, dosarul, și a primit sentința în plic…

Ce-l leagă, la vedere, pe Encescu de Făget

Ca să vedeți ce-i leagă pe Făget și Encescu și cât de “relaxant” e să faci jurnalism de investigație la Tg Jiu, într-un mediu deosebit de ostil, mai fac o dezvăluire și mă duc. Pentru că Adrian Gorun, această culme abisală a diplomației românești, nu l-a putut rata pe agentul Poliției Politice Comuniste care răspunde la numele de Făget și l-a racolat să predea Dreptul, oameni buni, la UCB, vă prezint alăturat un nou document care demonstrează cu ce președinte de Tribunal din județul Gorj este coleg tovarășul securist.

Aceeași întrebare am adresat-o, în baza aceleiași legi, și Judecătoriei Tg Jiu, o instanță din aceeași țară, România. Răspunsul primit dovedește că în sistemul judiciar autohton există și oaze de normalitate.

Ce ne facem, însă, cu comuniștii aceștia, tineri?

Acest articol a fost scris de Narcis DAJU, ziarist abuzat de Șeful Secției Penale a Judecătoriei Tg Jiu, judecătorul Liviu BOIAN.

9 COMENTARII
  • C.CUTEANU 14.12.2012 la ora 10:16 am
    Este pacat de acest Encescu, in legatura cu care aveam referinte bune, la nivel de imagine publica; este, de asemenea, pacat ca astfel de "cascadorii" ieftine sunt facute de magistratii din Gorj si, mai ales, de cei dintr-o generatie mai "aerisita" si mai tanara, cum este cea a Presedintelui Tribunalului. Altfel, nu este nimic surprinzator - nu m-ar surprinde sa descoperim ca Adrian Gorun, obisnuit sa foloseasca institutia UCB, mai ales in interes personal, sa fi apelat la Encescu, ca si la altii (nu doar magistrati), pentru a obtine tot felul de sinecure politice, si, la modul general, avantaje pe care nivelul de integritate si pregatire profesionala nu i le justifica. Daca obtinem dovezi ca magistratii din Gorj dau sentinte la ordinul telefonic al secretarei adjuncte de la Externe, atunci, evident, trebuie cutremure drastice in justitia din Gorj si urgente descinderi ale DNA, DIICOT, etc. Totusi indraznesc sa sper ca nimeni nu este la fel de iresponsabil ca Marga, care, pentru un salariu luat de pomana la UCB, incepand cu martie 2011, a fost capabil sa propulseze un plagiator anti-occidental (prin structura), ca si Gorun, in conducerea MInisterului de Externe. Altfel, cu totii stim ca, daca exista vreo suspiciune in legatura cu manipularea justitiei de catre Gorun, prin intermediul a diversi ce vor sa epateze cu pozitii de profesori asociati la UCB, neindoios ca voi face public acest fapt, ba mai mult, il voi promova pana la cel mai inalt nivel din UE. Insa, pentru coerenta noastra mintala, imi doresc sa cred ca magistratii din Gorj nu raspund la telefoanele deraiate ale lui Gorun, pentru a-i aranja procese cu angajatii ce-l dau in judecata de ani de zile pentru abuzuri odioase. De altfel, as sfatui orice om serios din Gorj sa nu mai accepte sinecure academice de la Adrian Gorun; ca si Encescu, toti riscati sa picati in penibil: pentru niste ore predate la una dintre cele mai dereglate universitati din tara, riscati sa dati la schimb (si nu va indoiti, Gorun va va cere favoruri, mai devreme sau mai tarziu, asta ii este structura!) mult mai mult decat primiti. Ca dovada in acest sens, o sa public, in viitorul apropiat, dovezi ca toti sefii pe care i-a avut Gorun, de la Marga, la Ghizdeanu, samd, au primit avantaje de la acesta prin UCB, urmand ca respectivii sa-l rasplateasca pe Gorun cu diverse sinecure la nivel central. Insa, acum, aceasta afirmatie este doar o ipoteza, la care lucrez pentru a descoperi argumente cat mai multe si mai variate. Asta doar pentru a intelege de ce oameni de nivelul lui Gorun mentin aceasta tara la nivelul anilor '80... In consecinta, regret sincer ca oameni din generatii tinere (precum cea a lui Encescu) se compromit incurcandu-se cu A. Gorun, si nu am nicio indoiala ca mai sunt multi altii in Gorj care pica in plasa fostului rector al UCB, care ulterior le cere enorm la schimb pentru ca le da poleiala falsa de profesori universitari. DIn nefericire, atat timp cat Gorun si generatia lui vor dicta in continuare in UCB si in Gorj, judetul si institutiile publice nu au cum sa fie respectabile.
  • MADE 14.12.2012 la ora 12:59 pm
    Toate institutiile protejeaza persoanele aflate in gratia celor de la putere. Nu v-ati convins ca dreptatea e de partea celui tare? Trebuia sa luati exemplu de la Liviu Andrei sau de la Adrian Gorun si sa virati spre cei ce se prefigurau ca siguri castigatori! Asta e viata noastra a romanilor, o mizerie fara de sfarsit, iar luminita de la capatul tunelului, aproape ca s-a stins!
  • Bojinc A. 14.12.2012 la ora 15:01 pm
    Domnule Daju, De unde aveti toate aceste documente interne ale UCB, pe care Adrian Gorun ne-a interzis sa le mai publicam, de mai bine de un an, pe site? Opriti-va, l-ati descentrat de tot, face asta atac cerebral! Cand vede documentele acestea in ziar e ca si cum s-ar simti violat si l-ar chema Violeta... Prietenii stiu de ce si cum...
  • foarte tare 14.12.2012 la ora 15:21 pm
    E clar pentru toti k Bojinca e in spatele lucrurilor. Nici un alt angajat nu ar avea tupeu sa dea documente din uCB!! Daca l ar prinde Gorun l ar da afara urgent. L a pus domnu rector pe functie pe bojinca si acum il "rasplateste". Bine faci, rau gasesti!
  • Narcis DAJU 14.12.2012 la ora 15:59 pm
    @) foarte tare 1. Bojincă ne-a promis ca cadou si un porc, de la el, de la Pestisani, dar noi am prefera una din scroafele plagiatoare de la UCB. 2. Ca sa relationezi cu Bojinca trebuie sa ai caracterul lui Cornel Somicu, deci n-avem cum. Vezi serialul de emisiuni pupincuriste, gretoase, băloase, de pe Gorj TV. 3. Bojinca e catelul din capatul lesei lui Faget. Vom publica marturia mincinoasa facuta de Bojinca la Judecatoria Tg Jiu, cand a fost adus, de lanț, ca martor, de Faget, impotriva GORJNEWS, si a jurat stramb ca domn'e ce imagine senzational de extraordinar de buna are securistu' in mediu profesional de la UCB. E vorba tocmai de institutia care l-a vomitat pe Faget de mai multe ori si l-a inghitit de tot atatea ori la loc, in urma unor interminabile procese si tertipuri de tip securisto - comunist.
  • Cetatean 14.12.2012 la ora 22:36 pm
    @Narcis Daju Nu inteleg de ce ati oprit dezvaluirile care aratau plagiatorii din UCB? Mi-a placut foarte mult articolul in care decana Babucea era demascata ca fiind o plagiatoare de cea mai joasa speta. Aceasta Babucea are o prostie iesita din comun si spun asta in cunostinta de cauza. Este o persoana care ar face orice pentru a iesi in evidenta. Un fel de Medar dar varianta feminina a Facultatii de Stiinte Economice. A preluat o facultate care mergea bine si incepe sa o distruga. Nu-i mai convine nimic. Oricine vb cu profesorul Caruntu ii iese din gratii gretoasei doamne. Pai mai femeie, ori suntem colegi si ne respectam ori ti-a cumparat al tau tata securist vreo facutlate si noi nu stim? Sunt tare curios de ce dracului nu il pun astia pe Bojinca, Gamaneci, Gorun si altii sa-si scoata certificate de la CNSAS. Oare cati dintre ei au colaborat cu Securitatea? Cred ca majoritatea. Din cate am inteles, Gorun are acest certificat si se pare ca nu a fost turnator dar Bojinca oare este curat? Din cate spuneam cei de pe la Drept, acest rector impus a cam facut parte de prin nomenclatura. Sa fie oare asa?
  • C.CUTEANU 15.12.2012 la ora 9:40 am
    @ foarte tare Nu sunt de acord cu Dvs: Bojinca este suspect doar pentru ca este o persoana echilibrata, cu lucrurile sale bune si cu lucrurile rele. Deci nu ne subestimati capacitatile de a obtine informatii de interes public (ar fi chiar nespectaculos sa fie primite direct de la Bojinca). Eu care sunt specialist in "rectorialitate ucebista", dupa documentarile intense din ultimii doi ani:), pot sa spun ca tuturor din aceasta comunitate li se pare suspect un astfel de sef de institutie, care nu are manifestarile bizare si abuzive ale lui Gorun... Ca atare, il banuiesc de tot felul de lucruri, doar pt ca au ramas traumatizati de pe timpul mandatelor lui Gorun. Asta da, Gorun ar fi facut - sa colaboreze cu un ziar pentru a-si denigra colegii...daca n-o fi si facut-o deja... Probabil il suspectati pe Bojinca, doar pe motiv ca nu ne-a facut plangeri penale si nu ne-a dat in judecata pana acum, insa acea directie e oricum ocupata de Gorun, omul blocat pe ideea ca inca ocupa prima functie,desi el nu e decat de decor acum in UCB, ca atare se manifesta procesoman, de cate ori are ocazia. Insa un rector asa trebuie sa se comporte, daca e "cu toate acasa"- echilibrat si discret, ca Bojinca. Totusi, nu as vrea sa-l descurajez pe Rectorul Bojinca - daca doreste sa ne furnizeze documente despre ilegalitati din UCB, si sunt o droaie de astfel de abuzuri la nivelul decanatelor si Senatului, nu m-ar deranja sa colaboram:), de aceeasi maniera in care o face familia Gorun cu anumite publicatii... Evident, colegul Daju, in calitatea-i de sef suprem al GorjNEWS, are libertatea opiniei si nu ar strica sa faca publica marturile mincinoasa a lui Bojinca... Cat despre amicitia Bojinca -Faget, nu ar strica sa investigam, de altfel il provoc pe N. Daju sa o faca, el fiind specialist in sefii diverselor institutii discrete, ca mine in rectori stalinisti. Eu nu pot s-o fac, nu as vrea sa imi inchid posibilitatile de colaborare cu Gorj Domino:) @ Cetatean Nu cred ca angajati ai UCB au de suferit daca vorbesc cu Caruntu, adica nu vad in ce fel le poate deschide mintea Caruntu, incat sa fie un pericol pentru oligarhia gorunista din ultimii 7 ani. Astea sunt povesti. Cat despre Babucea, nu este nici mai buna nici mai rea decat restul decanelor. AM o surpriza pt ucebisti: pe aceste anti-criterii le-a ales Gorun pentru a ocupa functiile, nu pt ca sunt competente. Cu aceste decane, Gorun a mers dupa principiul "dupa mine potopul"... asa ca angajatii ucebisti tb sa aiba respect pt autoritate, asa i-a educat Gorun, chiar daca autoritatea este cea a unor decane precum cele de azi... Deci, daca e sa dispara Babucea din functia de decan, ar trebui toate sa dispara, altfel e fara sens si fara rezultat. Noi cred ca am demonstrat despre toate decanele ca sunt plagiatoare, sau contributoare la plagiate organizate pe bani publici. Acum, universitatile in general trebuie sa se mai si protejeze in legatura cu astfel de infractori academici, nu poate Directorul Daju sa-si iroseasca banii pe a scoate un ziar doar pentru a insanatosi UCB-ul. Stiti cum e - prea multa generozitate nu mai e genrozitate, ci altceva... CNSAS - conform regulamentului pt alegerile la rector, toti candidatii trebuia sa-si depuna certificat sau cerere catre CNSAS, inregistrata, pt a fi verificat daca a colaborat cu Securitatea, in momentul in care devenea rector. Din cunostintele mele - si ma pretind cel mai avizat din pseudo-presa locala in materie de universitarism (desigur dupa directorul Daju) - singurul care nu are depus la dosar o astfel de cerere catre CNSAS este Adrian Gorun. Ceilalti 3 - Bojinca, Caruntu si Chiritescu au depus o astfel de cerere catre CNSAS, impreuna cu o declaratie notarizata ca nu au facut politie politica, inainte de fiecare scrutin de alegeri. Doar Gorun are numai un certificat superficial, emis prin 2007 si care nu mai e valabil din 2008; dupa cum se cunoaste, valabiliattea acestor certificate expira in fiecare an, deoarece arhiva in care sunt verificati acesti indivizi odiosi din fostul regim este updatata continuu. Directorul Daju are din partea-mi o cerere catre CNSAS in legatura cu Adrian Gorun, pe care astept sa o remita Consiliului. Legea permite ca oricine sa verifice daca au facut politie politica pe toti cei care ocupa functia de secretar general adjunct intr-un minister, asa ca astept raspunsul, imediat ce vom actiona. Inca un argument in legatura cu inutilitatea certificatului pe care-l are Gorun la dosar (si in legatura cu care am formulat o cerere de informare publica, ce se afla spre semnare la N. Daju) este aceea ca - din cunostinta mea - Andrei Marga are un document similar, tot din 2007 si care nu i-a fost suficient, atunci cand presa basista si blogurile cotroceniste l-au atacat pe motiv ca a facut politie politica. De ce nu a mai zis nimic CNSAS dupa aceea? De ce nu a mers Marga la intrevederea cu CNSAS-ul in 11 septembrie? Pentru ca stia ca rezolvase si pt el si pt Gorun aceste certificate in 2007 si ca ele nu reflecta adevarul. Daca situatia sta altfel, vom vedea cand directorul Daju va depune cererea mea la CNSAS. Sau poate vrea Dl. Gorun sa obtina un certificat de la CNSAS in 2013?? Mai ales pentru ca cel din 2007 e expirat...?
  • Video: Gorun susține că procurorii îi 29.05.2013 la ora 6:15 am
    [...] Liviu Boian, împotriva unui ziarist ce a refuzat să-și divulge sursele din UCB. Amintiți-vă ce răspuns a dat președintele Tribunalului Gorj, Florin Encescu, cadru asociat al UCB, când l-am întrebat [...]
  • Stiri 29.05.2013 la ora 11:24 am
    Coruptia e folosirea abuziva a calitatii de magistrat, etc. in vederea oferirii de tratamente preferentiale si obtinerea de avantaje personale sau de grup. Nu se vrea estomparea si diminuarea coruptiei. In Romania Coruptia este un mod de viata, o coeziune intre semeni din care apare Sistemul si Inamicii. Cine este Sistemul si cine sunt inamicii? E simplu de raspuns la aceasta intrebare.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.