Energia și-a îndeplinit obiectivul
Energia și-a îndeplinit obiectivul
Alte sporturiSport20 aprilie 2012

Trupa lui Slobodan Nikolic a provocat un eșec usturător medieșenilor la Târgu Jiu

După două eșecuri la Mediaș, Energia Rovinari și-a făcut datoria și a învins pe Gaz Metan Mediaș în al treilea meci din play-off cu scorul de 89-69 (17-11, 25-21, 16-18, 31-19), Slobodan Nikolic și echipa sa îndeplinindu-și astfel obiectivul, acela de a juca cel puțin două meciuri de play-off la Târgu Jiu în acest sezon.
Puțini au fost cei care la un moment dat mai dădeau șanse Energiei de a prinde play-off-ul și cu atât mai puțini au fost cei care au crezut în șansele echipei gorjene de a împinge confruntarea cu Gaz Metan Mediaș către meciul patru după ce ardelenii au câștigat primele două partide, însă Slobodan Nikolic nu a dezarmat după cele două meciuri de la Mediaș și s-a concentrat pe primul meci de la Târgu Jiu.
Energia a luat inițiativa încă din primele minute ale întâlnirii cu Gaz Metan Mediaș, trupa gorjeană a practicat un joc defensiv aproape perfect și a câștigat primul sfert cu 17-11. Fără a face vreo modificare în echipă, Slobodan Nikolic și-a văzut elevii luând avans în debutul sfertului secund. Darby a ratat una dintre cele două aruncări libere pe care le-a avut în debutul sfertului doi, dar s-a revanșat ulterior cu un coș de trei puncte și încă unul de două puncte ducând scorul la 23-13 după un minut și jumătate de joc. După două puncte ale medieșenilor aduse de Mitchell, Energia a reușit un parțial de 7-0 cu care a dus scorul la 30-15. Oaspeții au încercat o revenire, Gazul a replicat prin aruncările de trei puncte ale lui Moore și Tomeljak, dar Energia a reușit să intre la cabine cu un avans de 10 puncte, scor 42-32.

Scădere pe finalul sfertului trei

Conștient că are de dus nu doar un meci, ci și pe un al doilea, în cazul unei victorii, Slobodan Nikolic a încercat să facă o rotație cât mai bună a jucătorilor de valoare pe care îi avea în lot, doar Darby și Steffel jucând mai mult de 32 de minute. Beneficiind de o bancă mai lungă și mai valoroasă, Gaz Metan Mediaș a căutat să-și pună în valoare acest atu. Energia a pornit bine după pauză, a ajuns să aibă din nou un avantaj de 15 puncte, dar pe finalul sfertului trei a avut o cădere care a fost speculată de oaspeți, echipa lui Ovidiu Teleabă ajungând la doar șase puncte de gazde la un moment dat. Replica Energiei nu s-a lăsat așteptată, rezervele lui Slobodan Nikolic și-au făcut și ele treaba și înaintea ultimului sfert echipa gorjeană avea un avantaj de opt puncte, scor 58-50.

Decisivul Darby


Darby a intrat extrem de determinat pe teren în sfertul patru după ce în cel anterior nu își trecuse în cont niciun punct, americanul începând cu un three-point-play. Dealtfel, americanul a fost fără doar și poate MVP-ul partidei, reușitele sale fiind decisive în acest meci, în afara punctelor marcate, Darby fiind și un pasator și un recuperator excelent, el trecându-și în cont un triple double cu 24 de puncte, 11 pase decisive și tot atâtea recuperări.

Dominare totală

Energia a câștigat meciul trei al confruntării cu Gaz Metan Mediaș reușind să se impună la toate capitolele în fața echipei care a terminat sezonul regulat pe primul loc, chiar și la cel al recuperărilor, 35-34. Elevii lui Slobodan Nikolic au dominat partida reușind un excelent joc colectiv, dovadă stând și numărul paselor decisive, 36, dublu față de cel înregistrat de oaspeți. Un alt capitol care a contribuit la acest succes al Energiei este cel al mingilor pierdute, doar 9 pentru gorjeni față de cele 17 mingi pierdute de medieșeni.
După al treilea meci, Energia era condusă de Gaz Metan Mediaș cu 2-1, meciul patru al confruntării contând pentru primul tur al play-off-ului disputându-se joi, după închiderea ediției. În cazul unui nou succes al trupei lui Slobodan Nikolic, meciul decisiv se va disputa duminică la Mediaș, începând cu ora 18:00.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.