Energia începe reconstrucţia
Energia începe reconstrucţia
Alte sporturi9 iunie 2011

Pe mâna jucătorilor români

Atunci când bugetul echipei era unul stufos şi Energia îşi propunea obiective mari, conducerea echipei gorjene se orienta spre piaţa externă pentru a-şi face cumpărăturile, însă acum, când bugetul începe să devină o problemă de viaţă şi de moarte, căutările se fac doar printre români.

Preşedintele secţiei de handbal a clubului Energia a dezvăluit care este strategia clubului gorjean în această vară şi de unde vrea să se întărească în vederea viitorului campionat şi a participării echipei în Cupa Cupelor. “Ne axăm pe jucători români, ne vom descurca cu ce avem deja aici şi vom mai aduce doar câţiva jucători din campionatul intern. Bugetul nu ne mai permite să aducem jucători cu pretenţii financiare mari”, a declarat Gore Popescu. O pistă importantă, reprezentând un centru de tradiţie care însă a ajuns la ananghie, este cea de la Minaur Baia Mare, echipă care a dat handbalului românesc sute de jucători de mare valoare, dar care în sezonul recent încheiat a retrogradat din Liga Naţională.

S-au înţeles cu Asoltanei şi Andrei Popescu

Energia şi-a asigurat serviciile a doi jucători de la Minaur Baia Mare, preşedintele secţiei de handbal a clubului gorjean anunţând semnarea contractelor cu extrema stângă Alexandru Asoltanei şi cu centrul Andrei Popescu. „Sunt doi jucători tineri, de perspectivă, care se încadrează şi în profilul nostru”, a declarat Gore Popescu despre cei doi jucători cu care Energia s-a întărit pentru participarea în Cupa Cupelor, gorjenii confirmând zilele trecute federaţiei participarea în această competiţie.
Atât Asoltanei cât şi Andrei Popescu vor împlini în septembrie 22 de ani şi sunt produse ale clubului băimărean. De pe postul de extremă stânga, Asoltanei şi-a trecut în cont 87 de goluri în sezonul trecut, în vreme ce Andrei Popescu, din poziţia de centru, a fost mai eficient, reuşind să înscrie de 115 ori.

Se negociază noi contracte

În ceea ce priveşte bugetul echipei de handbal, Gore Popescu spune că acesta va fi comparabil cu cel de anul trecut, însă atrage atenţia că nu trebuie confundat cu bugetul sezonului precedent, unul care a fost mai mare, dar care s-a epuizat mai repede, acum fiind nevoiţi ca până la finalul anului 2011 să strângă cureaua: „Cei doi care vin de la Baia Mare vor avea salarii de bun simţ pentru vremurile astea. Trebuie să vedem ce facem cu jucătorii care au contracte din perioada în care dispuneam de alţi bani. Trebuie să înţeleagă şi ei care sunt noile condiţii şi că până în iarnă suntem pe un buget de criză. Va trebui să ne descurcăm cu bugetul rămas pe anul acesta, aşa cum este, până în iarnă”, a declarat preşedintele secţiei de handbal a clubului Energia. Acesta, împreună cu antrenorul Liviu Andrieş, a început şi negocierile cu o serie de jucători cărora le-au expirat înţelegerile cu clubul gorjean. În această vară expiră contractele mai multor jucători, Dragomir, Sandu Iacob, Ionuţ Mazilu, Vali Popescu, Truică, Vukas, Mărgineanu şi Udriştoiu, dintre aceştia Sandu Iacob alegând deja să se despartă de Energia. În ceea ce-i priveşte pe Dragomir şi Truică, Energia pare dispusă să se dispenseze de serviciile lor.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.