Energia mai are de jucat în cupă
Energia mai are de jucat în cupă
Alte sporturiSport17 mai 2012

Handbalul, la câteva zile de vacanța mare

Energia a terminat campionatul pierzând la Suceava, dar speră la mai mult în ceea ce a mai rămas din acest sezon, Cupa României.

„Gripa” din ultimul meci susținut în fața propriilor suporteri în meciul cu Dinamo, aproape de a fi pierdut deși diferența între cele două echipe a fost destul de mare, și-a făcut simțită prezența și la Suceava, acolo unde Energia a bifat ultimul joc ți ultima înfrângere din campionat, scor 38-32 (21-14).
Antrenorul Energiei, Liviu Andrieș, a găsit o scuză pentru acest nou eșec și ea poate fi acceptată, tehnicianul spunând că a mizat mai mult pe tinerii care, cel mai probabil, vor duce greul în viitoarea stagiune, noi și importante achiziții neanunțându-se încă: „Am început bine la Suceava, am condus cu 9-6, dar au urmat câteva greșeli ne-au egalat și apoi s-au dus. Am folosit în acest meci mai mulți jucători pe care i-am folosit mai puțin în campionat, am jucat cu Șandru inter stânga și cu Mledenciu inter dreapta, cu Rădulescu în poartă. Trebuie să le dăm și lor mai multe meciuri, trebuie să capete mai multă experiență pentru că sunt jucători pe care ne vom baza în viitor”, a declarat Andrieș.

Adversar dificil în Cupa României

Clasându-se pe locul 6 la finalul acestui sezon, Energia Pandurii Târgu Jiu și-a câștigat dreptul de a participa la ediția din acest an a Cupei României, competiție care va avea loc începând cu 22 mai la Baia Mare. Conform algoritmului aplicat, Energia Pandurii va juca în primul tur cu ocupanta locului trei din acest sezon al Ligii Naționale, HC Odorhei, iar în semifinale, dacă va trece de echipa antrenată de Vlad Caba, va întâlni învingătoarea din partida Știința Dedeman Bacău – Poli Timișoara.

În acest sfârșit de campionat, Energia a jucat în deplasare cu HC Odorhei, nu mai departe de începutul acestei luni, pe 5 mai. Deși handbaliștii gorjeni aveau un bilanț favorabil în confruntările de la Odorhei, de această dată au pierdut fără drept de apel, scor 32-28 (16-8).

Cupa, prilej pentru noi surprize

„Noi mergem să ne jucăm șansa, așa cum am mai făcut-o. Nu se știe niciodată ce se poate întâmpla în astfel de meciuri. Nu mai avem alte accidentări decât cele vechi, cert este și faptul că pe cei trei, Mazilu, Enache și Mocanu, nu ne vom mai putea baza în acest sezon, deci nu vor putea juca nici în Cupa României”, a declarat antrenorul Energiei, care speră să poată repeta la Baia Mare surpriza plăcută pe care echipa gorjeană a produs-o în urmă cu un an la Drobeta Turnu Severin. Sezonul trecut, Energia a profitat de un culoar favorabil și a jucat finala competiției, pierdută în fața campionilor de la HCM Constanța, participarea în ultimul act al Cupei României trimițând echipa lui Andrieș în Cupa Cupelor. În acest an, Cupa României a fost foarte aproape de a nu se mai disputa după ce forul european a luat decizia comasării Cupei Cupelor și Cupei EHF în European Cup.


    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.