Energia nu învaţă din greşelile etapelor trecute
Energia nu învaţă din greşelile etapelor trecute
Alte sporturi28 octombrie 2010

Masacraţi la Sibiu

Faptul că Energia s-a întors cu o victorie din deplasarea cu CSM Bucureşti pare să fie trecut la capitolul întâmplărilor fericite, nicidecum la cel al performanţelor programate.
Voiajul la Sibiu s-a încheiat prost pentru trupa lui Slobodan Nikolic, plecaţi cu gânduri măreţe, baschetbaliştii Energiei s-au întors cu coada între picioare şi cu un scor usturător, 83-59 (24-19, 19-14, 22-14, 18-12), pe care dacă l-am transforma într-unul fotbalistic ar echivala cel puţin cu un 4-0.
Se pare că Slobodan Nikolic n-a înţeles nimic din avertismentele primite în meciurile anterioare, în majoritatea partidelor echipa fiind condusă categoric după primele 20 de minute. Sârbul căruia i-a fost încredinţată conducerea tehnică a echipei a declarat la un moment dat că nu e nicio problemă că echipa este condusă la pauză, pentru că este foarte bine pregătită fizic şi poate recupera handicapul în partea a doua a meciului. Nikolic avea de partea sa câteva reveniri ale echipei, însă încet – încet lucrurile nu mai stau aşa cum spunea el, pentru că echipa nu poate să revină oricând, în faţa oricărui adversar şi pe orice teren. A făcut-o de câteva ori, dar iată că sunt deja meciuri în care n-a mai reuşit să o facă. Ba mai mult decât atât, la Sibiu echipa a pierdut categoric toate cele patru sferturi.
Pentru că s-au strâns deja câteva meciuri şi se poate face o mică analiză a Energiei sub comanda lui Slobodan Nikolic, în pofida faptului că sârbul declară că în echipa sa nu este niciun străin, deşi are jucători de mai multe naţionalităţi, jocul arată că aceştia nu vorbesc în teren aceeaşi limbă. Şi, ceea ce este mult mai grav, se pare că nici nu vor să o vorbească. Fiecare joacă pe cont propriu. Americanii în stilul lor, sârbii în modul cerut de antrenor, iar românii de capul lor. Nu este întâmplător faptul că nu există meci bun făcut şi de sârbi şi de americani.
La Sibiu americanii Troupe şi Darby n-au existat pe parchet. Troupe traversează o perioadă mai puţin fastă, în ciuda punctajelor bune de la ultimele partide, el intrând extrem de greu în meciuri, abia după pauză. În meciul cu CSU Atlassib, Troupe nu şi-a intrat în ritm nici în partea a doua, fapt ce l-a condus spre o eficienţă de -2, Darby fiind şi el în această partidă la cea mai slabă eficienţă din acest sezon.
Profitând de degringolada de la echipă, Căpuşan ia de mult prea multe ori jocul pe cont propriu, este campion al posesiilor pierdute, iar procentajele la aruncările de două puncte sunt într-o scădere extrem de îngrijorătoare, la meciul de la Sibiu reuşind doar trei coşuri din unsprezece aruncări, ceea ce este mult prea puţin pentru un jucător cu pretenţii, un jucător de echipă naţională.
Pentru a reuşi mai mult decât victorii cu sufletul la gură pe teren propriu şi înfrângeri de genul celei suferite la Sibiu, Slobodan Nikolic trebuie să facă urgent ceva pentru a-şi uni vestiarul, care deşi pare OK, este departe de a fi aşa. Un prim test de maturitate pentru antrenorul plav şi echipa sa, pe care poate nu întâmplător mai toţi antrenorii echipelor întâlnite până acum în cupă sau campionat au considerat-o mai slabă decât cea de anul trecut, va fi meciul de sâmbătă, de la Târgu Jiu, în care Energia va da piept cu ardelenii de la U Mobitelco BT Cluj Napoca.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.