Energia Pandurii Târgu Jiu, între speranțe și realizări
Energia Pandurii Târgu Jiu, între speranțe și realizări
Alte sporturiSport14 noiembrie 2013

Pe trasa spre play-off

Energia Pandurii Târgu Jiu a plecat la drum cu speranța prinderii unui nou drum european, dar și cu investiții care să ofere și o bază reală pentru aceste speranțe. Aproape de finalul turului sezonului regulat, Energia se află undeva la mijloc, între confirmare și o ușoară dezamăgire, asta pentru că jocul echipei gorjene încă nu este cel așteptat.

În această vară, la Energia au avut loc mișcări importante de trupe. O parte din vechii jucători au părăsit echipa, în vreme ce conducerea clubului a întărit trupa lui Liviu Andrieș aducând nu mai puțin de opt jucători noi, e drept unul plecând deja, iar altul a ajuns la Târgu Jiu abia în această lună.

Cu o poartă în care acum Andrieș îi poate rula pe Antonaru, Șelaru și Juzbasic, Energia poate răsufla în sfârșit ușurată că nu mai stă la mâna formei unui singur portar, așa cum se întâmpla când Dragomir era portarul numărul 1 al gorjenilor, sau pe hazard, așa cum s-a întâmplat după plecarea lui Dragomir. Antonaru a fost, fără doar și poate, sufletul Energiei în aceste prime etape, multe din punctele acumulate de echipa gorjeană datorându-i-se în mare măsură, iar Juzbasic a fost până acum un număr doi destul de docil, dar care și-a făcut și el datoria când s-a apelat la serviciile sale. Șelaru, care a ajuns în sfârșit la concluzia că Târgu Jiul l-a dorit mai mult decât Bacăul și că vicecampioana a fost doar o himeră pentru el, a jucat un singur meci până acum pentru Energia, dar a reușit să impresioneze chiar de la debut. 16 intervenții salvatoare în ceva mai mult de o repriză e un aport impresionant, mai ales când echipa ta se impune la doar 4 goluri.

În mod evident, marea dezamăgire s-a numit Daniel Mureșan. Spunem deja s-a numit pentru că oficialii gorjeni s-au trezit la timp și i-au spus drum bun și cale bătută celui care venea de la Sporting Lisabona în această vară. Și Mureșan i-a ajutat. Actele de indisciplină i-au fost fatale, interul luând de unul singur decizii ce trebuiau să implice clubul, iar conducerea l-a taxat imediat. Mai ales că accidentările reveniseră, iar evoluțiile frizau deseori penibilul.

La polul opus, omul care duce deseori în spate întreaga ofensivă a Energiei, responsabilul cu golul și jucătorul al cărui transfer se justifică până acum între-un procentaj de 100% este Florin Acatrinei. Interul adus de la Bucovina Suceava își face datoria și cu el în echipă Energia a căpătat forță pe linia de 9 metri, echipa lui Andrieș având o gură de tun așa cum n-a mai avut de multă vreme. Dinescu, adus și el pentru a face aceeași treabă ca și Acatrinei, nu este la nivelul acestuia. Dinescu n-a dezamăgit, așa cum a făcut-o Mureșan, însă nu dă randamentul așteptat, iar asta se poate datora și accidentărilor suferite ce l-au scos din ritm. Faptul că n-a jucat la o echipă cu pretenții poate fi un răspuns al problemelor actuale ale lui Dinescu, jucător care însă pare a avea capacitatea de a urca nivelul evoluțiilor sale.

Întăririle Energiei au vizat și zona centrală, la Târgu Jiu sosind și un centru, dar și un pivot. Liberț este jucătorul căruia Andrieș i-a încredințat SPORT-IN-GORJordonarea atacurilor echipei sale. În mod evident, când echipa are cea mai slabă ofensivă dintre primele opt clasate, ceva nu merge, iar o mare parte din vină aparține coordonatorului de joc. Liberț pare să nu fie ceea ce gorjenii au căutat, dar jucătorul mai are șansa de a demonstra, altfel conducerea se va reorienta rapid. Poate chiar din iarnă. Cel de-al doilea om din centru adus la Energia, este Ghiță Roman, un pivot adus să-i completeze pe Giotoiu și Ilieș. Roman impresionează prin gabarit, dar tehnica nu-i oferă prea multe soluții. Deseori a clacat și dă impresia că poate ajuta doar în apărare, însă și acolo are probleme. Chiar fizicul său impresionant pare să-i joace feste, Roman fiind sancționat destul de ușor cu eliminări de două minute.

Cu noii jucători puși lângă cei rămași, Energia a făcut meciuri foarte bune în deplasare, dar a șchiopătat acasă. Acum ocupă un onorant loc 5, dar senzația este că se putea mai mult. Mai ales acum când Liviu Andrieș are mai multe soluții, tehnicianul fiind pus în plăcuta situație de a vedea alți antrenori cum privesc cu jind la banca de rezerve a Energiei.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.