Energia, revelația campionatului?
Energia, revelația campionatului?
Alte sporturiSport22 noiembrie 2013

Are Energia Rovinari forța de a termina între primele patru echipe sezonul regulat? Aceasta este una dintre întrebările ale căror răspuns l-am putea afla în curând. Deocamdată, chiar dacă startul echipei gorjene este unul bun, competiția rămâne strânsă, iar următoarele rezultate ar putea aduce confirmările de care avem nevoie.

Fără a lua în calcul meciul în plus al celor de la U Mobitelco Cluj, care a jucat în avans un meci cu codașa Farul, Energia completează careul de ași al Ligii Naționale de baschet masculin, clasament în care elevii lui Florin Nini au luat fața unor echipe cu pretenții. Craiova, Gaz Metan Mediaș și Piteștiul se află sub linia play-off-ului, iar această stare de fapt lasă să se înțeleagă că lupta pentru primele opt locuri va fi mai aspră ca oricând, însă una în care Energia are șanse mai mari ca niciodată de a prinde un loc în play-off. Ținta pare a nu fi doar prezența în play-off, ci chiar prinderea unui loc în primele patru, locuri ce dau dreptul celor care le ocupă de a avea un meci în plus pe teren propriu în jocurile ce dau ierarhia finală în baschetul românesc.

Cu cinci succese consecutive în campionat, Energia speră la un parcurs asemănător și în partea a doua a turului sezonului regulat, însă SPORT-IN-GORJprogramul este unul dificil, iar următoarele două meciuri sunt testele de maturitate: „Urmează un program greu, cu echipe care joacă în cupele europene, Asesoft şi BC Mureş. Trebuie să vedem şi partea pozitivă a lucrurilor şi în acelaşi timp este un bun prilej pentru noi pentru a ne verifica în faţa unor echipe de calibru. Jocul echipei este unul bun, parametrii generali sunt buni. Vor fi şi oscilaţii în joc, dar important este ca aceste oscilaţii să nu fie mari, să fie un echilibru între parametrii generali de la un meci la altul”, spune Florin Nini înaintea partidelor care pot demonstra dacă Energia poate sau nu să devină o certitudine în lupta pentru primele patru locuri.

Dacă pentru a prinde un loc în primele patru în campionat lupta este una infernală, în cupă Energia se poate considera deja în Final Four. Trupa lui Florin Nini a avut șansa de a primi din partea sorților cel mai slab adversar posibil, Farul Constanța, echipă calificată direct în această fază după ce a profitat de faptul că Liga Națională nu mai are decât 14 echipe.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.