Energia se bate până la capăt pentru locul patru
Energia se bate până la capăt pentru locul patru
Alte sporturiSport4 mai 2012

Reduta reșițeană a picat

Puțini au fost cei care mai credeau că Energia mai poate ajunge în acest sezon în preajma podiumului Ligii Naționale, însă după ce a învins pe CS Caraș Severin, trupa lui Andrieș s-a cățărat pe locul patru și speră să rămână acolo deși pe handbaliștii gorjeni îi așteaptă un final de campionat infernal
Problemele financiare reflectate în primul rând într-un lot subțire și unele evoluții deloc convingătoare dădeau apă la moară celor care se pregăteau să cânte prohodul Energiei. Andrieș însă s-a încăpățânat să scoată maxim din acest lot, să treacă peste problemele accidentărilor care nu au ocolit deloc echipa gorjeană, care doar în retur i-a pierdut pentru perioade mai lungi sau mai scurte pe Enache, Mocanu sau Mazilu, ca să nu mai vorbim de pauza forțată a lui Giotoiu.

Peste trupa lui Omer

Pentru Energia, întâlnirile cu echipa reșițeană s-au transformat în ultima vreme într-un complex, gorjenii pierzând cu regularitate în fața echipei antrenate acum din nou de Aihan Omer. Partida din returul acestui campionat venea într-o perioadă în care Andrieș încerca să-și adune din nou lotul după încă o serie de probleme medicale, dar tehnicianul Energiei a reușit să-și adune și să-și conducă elevii spre un succes important chiar și în condițiile în care meciul începuse destul de prost pentru echipa sa. Conduși la pauză cu 9-8, handbaliștii Energiei au găsit resurse de a întoarce jocul în favoarea lor, iar victoria a venit ca o încununare a atitudinii pozitive cu care au abordat partea a doua a jocului, victoria lor cu 23-19 fiind apreciată ca meritată chiar și de antrenorul oaspeților.

Se poate ajunge în cupele europene?

Locul patru poate fi atins de Energia la finele sezonului, însă programul nu le este un aliat gorjenilor, care trebuie să se lupte pentru această poziție în deplasări cu contracandidatele, Odorhei și Suceava, între aceste partide fiind programat și un meci pe teren propriu, ultimul din acest campionat, cu Dinamo. Președintele secției de handbal a clubului Energia speră ca după pasul făcut contra reșițenilor să urmeze unul la Odorhei: „Mergem în continuare să câștigăm meciurile… Vom vedea ce va fi. Turda a luat bătaie, deci, conjunctural, putem să ajungem acolo. Dar trebuie să câștigăm meciurile pentru că jucăm cu adversarele noastre directe. Un hop l-am trecut, mai sunt trei. Avem un meci dificil la Odorhei, să sperăm că suntem nașii lor pentru că în ultimii ani au făcut un egal la noi, în rest am câștigat”.
Din acest sezon, România va avea dreptul de a trimite în Europa doar patru echipe, una în Champions League, două în European Cup, competiție ce comasează de acum Cupa EHF și Cupa Cupelor, și una în Challenge Cup. În aceste condiții și având în vedere faptul că locul de Champions League nu mai este pus în discuție, fiind arvunit de multă vreme de constănțeni, prezența în cupele europene nu mai este asigurată nici de poziția a patra în clasamentul final al Ligii Naționale dacă în finala Cupei României va ajunge să joace contra constănțenilor o altă echipă din afara primelor patru.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.