Energia spune pas Europei
Energia spune pas Europei
Alte sporturi12 mai 2011

Înfrângerea care a clarificat lucrurile

Pentru Energia, calificarea în cupele europene, prin poziţia ocupată în clasamentul Ligii Naţionale, era condiţionată de o victorie în partida cu UCM HC Caraş Severin, însă elevii lui Liviu Andrieş au capotat lamentabil pe propriul teren, scor 26-27 (10-12).
Cu trei etape înaintea finalului de campionat, Energia păstra reale şanse de a avea continuitate în prezenţa sa în Europa, după ce în acest sezon a dat piept cu FC Porto în Cupa EHF. Era nevoie de cinci puncte din partidele cu UCM HC Caraş Severin şi HCM Constanţa de pe teren propriu şi cea din deplasare cu CSM Bucureşti, dar handbaliştii gorjeni au „rezolvat” problema chiar din prima partidă, cedând în faţa reşiţenilor într-una dintre cele mai slabe partide făcute de Energia în ultimii ani. Elevii lui Andrieş au fost de nerecunoscut, au făcut extrem de multe greşeli de începători şi au pierdut în faţa unei echipe ce nu s-a bazat decât pe o mână de jucători şi a strâns din dinţi de la prima până la ultima acţiune a meciului.

Vina jucătorilor

Conducerea clubului consideră că eşecul în faţa reşiţenilor este exclusiv al jucătorilor, exonerându-l de vină pe antrenorul Liviu Andrieş, dar şi pe arbitrii Harabagiu şi Stănescu, un cuplu pe care Energia l-a recuzat în vremea mandatului lui Vasile Stângă, tocmai din cauza arbitrajelor potrivnice: „Jucătorii sunt de vină pentru acest rezultat. Nu are de ce să fie antrenorul de vină! Au fost greşeli individuale, unu contra unu, şase contra cinci nu au făcut o succesivă… Ce să le facă antrenorul? Nici pe arbitrii nu putem da vina. În minutul 9 aveam de recuperat cinci goluri. Să alergi după ei înseamnă precipitare. Trebuie să fii concentrat de la început la handbal. Numai jucătorii sunt de vină pentru ceea ce s-a întâmplat, au evoluat fără niciun pic de disciplină în teren”, s-a plâns Gore Popescu după surprinzătorul eşec din partida cu UCM HC Caraş Severin.

Cupa României, ultima speranţă

Pentru Energia nu s-au închis toate porţile spre Europa. Chiar dacă din campionat nu se mai vede acest drum, cea de-a doua competiţie a României, cupa, le poate redeschide această perspectivă. Preşedintele secţiei de handbal, Gore Popescu, spune că de acum trebuie făcute şi calcule privind clasarea echipei în Liga Naţională pentru prinderea unui culoar favorabil spre fazele superioare ale Cupei României: „Trebuie să ne pregătim pentru cupă. Ar trebui să ne facem şi calcule pentru culoarul pentru Cupa României, pentru că lucrurile se precipită şi trebuie să vedem cum stau lucrurile”, spune Gore Popescu. Antrenorul Liviu Andrieş este mai circumspect şi spune că este mai întâi nevoie de o schimbare în bine în jocul echipei pentru a spera să se treacă de primul tur al Cupei României: „Dacă ne prezentăm cum jucăm acum în Cupa României vom juca un singur joc. Chiar dacă locul şapte ne fereşte de HCM Constanţa până în finală, noi trebuie să ne ferim de celelalte echipe, de locurile 6, 7, 8, 9… Să jucăm cu locurile 10-11… La ora actuală trebuie să stăm cu capul plecat, să ne pregătim şi să vedem ce ne oferă următoarele două jocuri. Sper să jucăm, să ne revenim şi să vedem ce avem de făcut campionatul viitor”.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.