”Escitant”: Iulia Vână și-a pus bot nou!
”Escitant”: Iulia Vână și-a pus bot nou!
De cititOpinii17 decembrie 2014


 
Iulia Vână este o formă fără fond.O ființă penibilă, în toate ipostazele, cu excepția uneia singure. În amintirea lucrului bine făcut în urmă cu câțiva ani, Victor Ponta a propulsat-o ca viceprimar al Târgu Jiului. O funcție cu care Iulia Vână nu are nicio legătură. De aici, inadecvarea, impostura, penibilul.
ponta si vana
Iulia Vână se ocupă oficial de atragerea investitorilor și de cultură. N-a adus niciun investitor, în doi ani de mandat, dar pe parte culturală și-a dat acordul și a coordonat distrugerea prin spălare a Porții Sărutului, o crimă pentru care încă nu a plătit nimeni. Este cea mai bună dovadă că în Gorj justiția se termină acolo unde începe PSD. Ca urmare, n-ar strica dacă la sfârșitul Codului Penal s-ar adăuga un articol care să sune cam așa: ”Membri PSD Gorj nu vor fi trași la răspundere niciodată pentru niciuna din infracțiunile enumerate anterior”. Ca să știm o treabă, și pentru ca polițiștii și procurorii să nu mai fie de râs.
Tot mimoza s-a ocupat și de amplasarea bustului lui Sergiu Nicolaescu. De 10 luni Ministerul Culturii a somat Primăria să dea jos porcăria, dar mimoza nu vrea…
iulia vana
Spre deosebire de fetele bune care făceau bani cu sacul în Turcia după revoluție, fără să se gândească vreo clipă că, odată cu tinerețea, se va deteriora și sursa banilor, Iulia Vână resimte dureros trecerea timpului. Nu doar pentru că-i afectează forma, ci pentru că argumentele devenirii sale politice se pierd în negura vremii. Ca și atunci, și acum ea este doar formă, numai că peștii cei mari aleargă după tineret și fac nazuri la zgârciuri. Ponta a pus-o viceprimar, dar ea nu și-a intrat în rol, pentru că n-are cu ce… În loc să-și cultive fondul, însă, Iulia Vână rămâne preocupată de formă.
În zoo – politica locală, tot ce lipsea era Iulia Vână cu bot nou. Deci, doamna viceprimar a considerat că botul este ceea ce-i trebuie, și și-a procurat unul cât se poate de proeminent. Felul în care gândește despre ea și opțiunile sale în materie de devenire personală nu fac decât să ne confirme ceea ce știam cu toții despre Iulia Vână.
iulia vana
Priviți fotografiile alăturate și veți înțelege cât de greu le e colegilor ei din Primărie, și oamenilor de rând veniți în audiențe, să nu izbucnească în râs în fața Iuliei Vână.
Într-un oraș cu oameni sărăciți și fără locuri de muncă, doamna viceprimar responsabilă de atragerea investitorilor își pune bot nou, ca expresie a bunăstării generale și a absenței oricăror altor griji lumești. Dacă Iulia Vână ar fi viceprimarul Parisului, aș înțelege-o. În acest oraș nenorocit, însă, în care majoritatea străzilor și trotuarelor sunt praf și pulbere, este destul de aventuros să-ți plimbi tot ce ai mai de preț: botul.  Doamna Vână s-ar putea împiedica oricând…
De câteva zile, nimeni nu mai poate ști cu precizie dacă Iulia Vână e buzată de supărare sau doar din cauza noului bot. În aceste condiții, devine imposibil de mulțumit, pentru că de pe fața ei a dispărut feed-back-ul…  De-acum, Iulia Vână e tot timpul … buzată…
iulia vana
Despre cât a costat noul bot, n-are rost să insistăm, mai ales că doamna a făcut ceva economii la curent. Problema este alta: nu se asigură service în perioada de garanție, în eventualitatea unei întrebuințări excesive… Bine, o astfel de situație este puțin probabilă. În câmpurile acelea pustii de la Turcinești, unde și-a tras ea conac în tendințe, o întâlnire cu doamna viceprimar te poate băga în sperieți chiar și atunci când cucuveaua este plecată la oraș…
Abia aștept s-o văd pe Iulia Vână plimbându-și noul bot prin sărăcia din zona Luncilor, în viitoarea campanie electorală. Va fi ca ruptă din decor, ce să mai!
Între timp, Iulia Vână ar putea fi declarată monument al naturii și introdusă în diverse circuite turistice. Culturale, nu, n-are cum…
iulia vana
Totuși, pentru că oricum eram de râsul întregii țări la multe alte capitole, mizăm pe înțelepciunea primarului Cârciumaru, pe care îl credem pe cuvânt că, de când și-a montat Iulia Vână acest bot nou cât se poate de ”escitant”, masculii din primărie sunt cam deconcentrați și fără vlagă… Cel mai bine ar fi să se facă urgent un concurs de idei și să se ceară ceva fonduri de la premier, nu?, să i se repare fațada Iuliei Vână. Nu de alta, dar râde lumea.
iulia vana

9 COMENTARII
  • gorjanul 18.12.2014 la ora 1:04 am
    Ce lucru ,, bine facut ,, putea sa faca dna cu botul asta ? De ce nu va duceti ideile pana la capat ? De ce ne lasati sa ne dam cu presupusul ?
  • Narcis DAJU 18.12.2014 la ora 1:11 am
    Aloooo?! Domnuuu'! Suntem în postul Crăciunului! Chiar așea?!
  • h. 18.12.2014 la ora 14:51 pm
    Mai bine decat sa se BOToxeze il spala pe barbatu-su directorul Bondoc pe cap,ca e tot timpul plin de matreata,ii curge efectiv pe umeri matreata,arata de-a dreptul scarbos la costum si matratos!
  • gorjanul 18.12.2014 la ora 21:08 pm
    Bine Maestre , da' dupa postul Craciunului ne spuneti povestea Botului Bine Facut ? Scuze , a lucrului bine facut ,,,,,cu Botul ?
  • huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 19.12.2014 la ora 0:21 am
    Hoit! hhhhhhhhhhuuuuuuuuuuuooooooooooooooooooooooooooo
  • horatiu 19.12.2014 la ora 14:33 pm
    de ce trebuie noi sa o platim pe asta din bani publici?doar ca e "pe bune" cu Ponta?Dar pe barba-su de ce trebuie si pe el sa il platim mult tot din bani publici?ca inchide ochii la tot ce face nevasta-sa?Ati vazut cand venea Ponta in judet cum ea se lipea efectiv de Ponta si il sorbea din priviri de ii curgeau balele,iar legitimul statea si el ascuns undeva in ultimul rand?! Treaba lor ce fac in viata privata,dar de ce trebuie sa platim creaturile astea din bani publici???Chiar suntem cu totii niste prosti,niste carpe bune doar sa platim impozite?
  • crazyman 21.12.2014 la ora 11:08 am
    Pai ce doar Chelinoiu sa fie buzat?:) Nu vedeti ca e la moda...doar e judetul buzatilor...:)
  • RODICA 09.01.2015 la ora 23:31 pm
    DOAMNEEEEEEE! CE URATA ESTE VANA!!!!!!!!!!!!!!!!
  • ioana 19.01.2015 la ora 14:37 pm
    esti dea dreptul groteasca
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.