Evazionistul Bîlteanu are scurgeri de bani negri către Florin Cârciumaru
Evazionistul Bîlteanu are scurgeri de bani negri către Florin Cârciumaru
Investigatii29 septembrie 2010

Deşi parcarea din faţa Pieţei Centrale din Târgu Jiu produce în medie 1000 de euro zilnic, în conturile Primăriei Târgu Jiu ajung doar 50 de euro, adică 5 la sută! Cârciumaru nu măcăne pentru că nea Nicu Bîlteanu e omenos!

Marţi, 28 septembrie a.c., angajaţii parcării au emis, timp de peste zece ore, doar 73 de bonuri fiscale, deşi prin parcare au trecut mii de maşini!!!

În 1998, în urma unei licitaţii, S.C.RODNA S.A., transformată între timp în S.C. RODNA S.R.L., încheie cu Primăria Târgu Jiu un contract de închiriere a 120 de locuri de parcare. Între timp, Direcţia de Servicii Comunale a extins parcarea din faţa Pieţei Centrale, aceasta având acum circa 185 de locuri marcate şi o capacitate maximă de peste 200 de locuri. Administratorul S.C. RODNA S.R.L., Nicolae Bîlteanu, gestionează în prezent abuziv şi ilegal întreaga parcare, el având contract încheiat doar pe 120 de locuri. Întrucât nu s-a încheiat, din 1998 până în prezent, niciun act adiţional la contractul iniţial, oricine ar trebui lăsat să parcheze gratuit.
În realitate, încălcând prevederile contractuale, Nicolae Bîlteanu s-a autoerijat, cu acceptul primarului Florin Cârciumaru, în stăpân al întregului teren din faţa Pieţei Centrale, unde a construit chioşcuri, demolate între timp, pe care le-a subînchiriat, acţiuni care ar fi trebuit să determine juriştii Primăriei Târgu Jiu să demareze procedura de anulare a contractului.
Bîlteanu plăteşte oficial Primăriei Târgu Jiu doar 5 la sută din cât produce parcarea
Cârciumaru nu îl va deranja niciodată cu absolut nimic pe Bâlteanu, întrucât parcarea cu pricina reprezintă o sursă nesecată de bani negri la care şi domnul primar este abonat. Este parcarea cea mai accesată din oraş, pe aici trecând zilnic câteva mii de maşini. În buzunarul lui Bîlteanu ajung numai din parcare în medie 1000 de euro pe zi. Ştiţi la cât se ridică taxa de închiriere plătită zilnic în contul parcării? Potrivit Primăriei Târgu Jiu, Bîlteanu plăteşte zilnic 230 de lei, adică 5 la sută din venitul mediu realizat!
Întrebat dacă astfel este prejudiciat bugetul local şi interesul public al locuitorilor oraşului, juristul şef al Primăriei, Constantin Răduţoiu, a negat vehement. Tot dânsul a spus că nu are niciun temei legal să ceară anularea contractului de închiriere a parcării sau completarea sa cu acte adiţionale! Cu toate acestea, Primăria se adânceşte în colaps financiar, recent au fost tăiate gazele la mai multe şcoli şi Cârciumaru a anunţat oficial că nu are bani pentru implementarea programului guvernamental “Fructe în şcoli”.
Potrivit unor expertize contabile realizate la cererea Judecătoriei Târgu Jiu, Bîlteanu înregistrează în contabilitate sub 100 de lei zilnic, ca şi cum prin toată parcarea ar trece mai puţin de 10 maşini într-o zi!!! Ca şi cum contractul de închiriere ar fi dezavantajos pentru S.C. RODNA S.R.L. (vezi facsimil din expertiza contabilă efectuată de Emil Giurea) ! Produce sub 100 de lei zilnic şi plăteşte 230 de lei Primăriei!

Evaziune fiscală de zeci de miliarde de lei vechi
Nu mai departe decât marţi, 28 septembrie, am verificat din nou cum devine treaba cu evaziunea fiscală în parcarea cu pricina. Alăturat puteţi vedea două bonuri fiscale. La 08.13 A.M. am primit bonul fiscal cu numărul 12. La 18.32, în aceeaşi zi, am primit bonul fiscal cu nr. 85. Deci, timp de peste zece ore, angajaţii lui Bîlteanu au emis doar 73 de bonuri fiscale, deşi prin parcare au trecut mii de maşini!

În acest context, Ziarul de investigaţii GORJNEWS solicită Gărzii Financiare, Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului şi Prefecturii să îşi precizeze poziţiile publice şi măsurile legale adoptate în raport cu această stare de fapt. De la declanşarea de către premierul Emil Boc a cruciadei împotriva evaziunii fiscale, fiecare dintre aceste instituţii sunt, teoretic, în alertă, cerându-li-se să raporteze la Bucureşti de trei ori pe minut în legătură cu stadiul măsurilor specifice întreprinse. În Gorj e caterincă maximă şi la acest capitol, devreme ce, după cum aţi putut citi în GORJNEWS, însuşi comandantul IPJ Gorj, Viorel Caragea, are 1,5 miliarde lei vechi datorii la stat pe firma S.C. ETALON PRODCOM S.R.L., din care câteva sute de milioane reprezintă doar stopajul la sursă.

3 COMENTARII
  • Gica 30.09.2010 la ora 10:22 am
    Perfect adevarat!Alaturi de celelalte institutii amintite trebuie sa intervina si Curtea de Conturi!Doar ca dl.Balteanu are solutie si ofera legitimatii de libera intrare,altfel spus cu o bombonica ii trece strada pe toti cei din institutiile care ar trebui sa intervina.In ce-l priveste pe Carciumaru,usturoi n-am mancat,gura nu-mi miroase!
  • radiosant 30.09.2010 la ora 13:45 pm
    la cine solicitati controale ptr. ceea ce se intampla in zona evaziunii fiscale?institutiile de control ale statului ,s-au erijat in aprigi aparatori ai talharilor.cat despre acest radutoiu,sef jurist in primarie,pot sa va spun cu certitudine,ca este mare canalie.se invart multe in primaria tg-jiu.dsc,are meritul ca este sub patronajul unui individ fara scrupule,care acopera mai toate smecheriile din piata centrala.va rog,va implor,incepeti o investigatie la sange,ca sa zic asa,cu toate smecheriile infaptuite si aprobate tacit de ilustrul....dr ing.carciumaru.sunt mii de voci in acest oras care ar putea oricand sa vorbeasca despre mizerabilii acestui oras.
  • gorjanul 30.09.2010 la ora 19:42 pm
    Draga Gica, gura lui Carciumaru nu mai miroase de mult a usturoi , miroase a c*c*t , scuzati mi expresea.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.