Evaziune fiscală în familia Caragea (II)
Evaziune fiscală în familia Caragea (II)
Investigatii16 septembrie 2010

După ce GORJNEWS a dezvăluit aici că firma comandantului IPJ Gorj, Viorel Caragea, pe care funcţionează balastiera de pe centura Târgu Jiului, înregistrează 1,5 miliarde lei vechi datorii la bugetul statului, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor i-au deschis un dosar penal la mişto, a cărui urmă a fost pierdută între timp, deşi inspectorul şef nu se gândeşte să îşi achite restanţele.

Viorel Salvador Caragea continuă să îşi conducă afacerile cel puţin la fel de prost precum manageriază Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj. Celebra balastieră  a lui Caragea, situată pe centura Târgu Jiului, funcţionează pe firma S.C. ETALON PRODCOM S.R.L., care, scriptic, este administrată de DOMAN RODION TIBERIU, iar CARAGEA MATEI, tatăl întâiului poliţist al judeţului, figurează ca asociat.
Cu patru luni în urmă, GORJNEWS a descoperit şi a mediatizat că firma lui Viorel Salvador Caragea înregistra un miliard cinci sute de milioane lei vechi datorii la buget, din care 270 milioane lei vechi reprezentau  stopaj la sursă!
Potrivit Legii 241/2005, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la trei ani sau cu amendă reţinerea şi nevărsarea, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.

Tatăl lui Caragea, cercetat penal de subalternii fiului!

Întrebat de GORJNEWS, la acel moment IPJ Gorj a recunoscut oficial că poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au competenţă legală în prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. Mai mult, IPJ Gorj preciza că situaţia S.C.  ETALON PRODCOM S.R.L. era cercetată în dosarul penal nr. 3.292/P/2010, urmând ca, la finalizarea verificărilor, cauza să fie înaintată unităţii de parchet competente.
Deunăzi am cerut din nou Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj să comunice situaţia actualizată a datoriilor firmei comandantului IPJ Gorj. Mă aşteptam ca, cercetat penal, Caragea să îşi fi achitat măcar o parte din datoriile către stat. Nici pomeneală! Potrivit documentului oficial alăturat, S.C.  ETALON PRODCOM S.R.L. înregistrează acum 1.484.780.000 lei vechi datorii la buget, din care 146.330.000 lei reprezintă stopaj la sursă!

Amărâţii sunt executaţi silit pentru sume infime, Caragea nu păţeşte nimic

Ce s-a întâmplat cu dosarul penal nr. 3.292/P/2010, deschis la IPJ Gorj în luna mai a.c., nu am reuşit, încă, să aflăm, pentru că deocamdată solicitarea oficială înaintată în acest sens de GORJNEWS nu a primit răpuns. În schimb, ştim cum sunt executaţi silit în Gorj oamenii de rând, pentru sume infime. Şi mai ştim că prefectul Liviu Andrei e din ce în ce mai ridicol când continuă să pretindă că se află în plină cruciadă împotriva evaziunii fiscale, cu un evazionist dovedit la vârful IPJ Gorj, pe post de vârf de lance.

2 COMENTARII
  • IUSTI 21.09.2010 la ora 21:24 pm
    SE MUNCESTE FOARTE MULT SI FOARTE INTELIGENT DE ECHIPA DLUI TRIFOI,FOARTE TRANSPARENT..................?ADRESE EMISE CU SITUATIA DATORIILOR LA IUNIE EMISE IN LUNA SEPTEMBRIE? DIN IUNIE PANA IN SEPTEMBRIE SE INTAMPLA MULTE D-LE TRIFOI.DE CE NU ELIBERATI ADRESE CU SITUATIA LA ZI A DATORIILOR?SOMATII TRIMITETI CU SUME SI DE 2 LEI ACTUALIZATE LA ZI LA CARE COSTURILE SUNT MULT MAI MARI DECAT DATORIILE.EXISTA BIROUL URMARIRE DACA NU STIATI DE UNDE SE POATE AFLA SI TRANSMITE SITUATIA ACTUALIZATA SI FOARTE TRANSPARENTA A DATORNICILOR................................ UN DATORNIC CU SOMATIE DE 2 LEI!!!!!!!!!!
  • VETA 24.09.2010 la ora 13:53 pm
    DA PE ASTA, DACA-L CHEAMA CARAGEA SI CA ESTE SEFUL POLITIEI, GARDA FINANCIARA, CEI DE LA FINANTELE PUBLICE, DE CE NU-I APLICA LEGEA SI SA-I PUNA SECHESTRU PE AVERE, PENTRU A PLATI DATORIILE LA STAT? NENOROCITII ASTIA AU LEGE DOAR PENTRU OAMENII DE RAND CARE, NEMAIPUTAND ACHITA OBLIGATIILE, AU AJUNS SA-SI PUNA CAPAT ZILELOR.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.