Ex-comisarul Meche recidivează în fals şi uz de fals
Ex-comisarul Meche recidivează în fals şi uz de fals
Investigatii10 februarie 2010
Dezastrul instituţional înregistrat astăzi la nivelul judeţului Gorj, ca urmare a  amestecului politicului, a substituirii competenţei cu nepotismul şi a legalităţii cu interesele de grup, depăşeşte cele mai sumbre aşteptări.

Un decupaj sinistru şi deosebit de evocator: sprijinit de lideri judeţeni ai PSD şi de persoane din conducerea centrală a Gărzii Naţionale de Mediu, dintre care se detaşează în mod cert Marius Bărbulescu, directorul Direcţiei „Biodiversitatea”, originar din Polovragi, Constantin Meche a devenit în 2006, prin fals şi uz de fals, comisar de mediu. Apoi, şi-a înfiinţat o firmă prin care a început să acorde consultanţă pe probleme de … mediu agenţilor economici asupra cărora avea atribuţii de control. În 2009, Curtea de Apel Bucureşti, sesizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, a constatat  impostura în care se afla Constantin Meche, şi a determinat suspendarea sa din funcţie. Aparent paradoxal, proptelele sale din Garda Naţională de Mediu, care îl spijiniseră în a fi angajat prin fals şi uz de fals – mai mult ca sigur având motive destul de consistente în acest sens – au intentat imediat recurs (!), în favoarea lui Meche, litigiul aflându-se pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Suspendat din funcţie, Constantin Meche are acum timp liber şi nu mai puţin de şapte litigii active (!) cu foştii săi angajatori – Direcţia Silvică Gorj şi Garda de Mediu Gorj.

Cere 100 de milioane pentru un bilet de odihnă inventat

Într-unul dintre dosare, Constantin Meche solicită Tribunalului Gorj să oblige Garda de Mediu să îi plătească circa 100 de milioane lei vechi, din care 30 de milioane reprezintă daune morale şi restul contravaloarea unui bilet de odihnă şi tratament pe care susţine în fals, sub semnătură (vezi facsimil 1), că l-ar fi achitat către un hotel din Băile Herculane, printr-o agenţie de turism.

De fapt, în contextul deficitului de personal cu care se confruntă Garda de Mediu, nu i s-a putut acorda concediul de odihnă conform programării iniţiale. Pentru a crea premisele unui nou litigiu în instanţă, Constantin Meche şi-a procurat o factură şi un voucher de la o agenţie de turism, fără a achita contravaloarea lor, fapt probat de adresele emise de agenţia de turism în cauză (facsimil 2) şi de hotelul către care susţine în fals că a efectuat plata (facsimil 3).

L-am contactat pe fostul comisar pentru a-şi exprima punctul de vedere. Confruntat cu dovezile enumerate mai sus, Constantin Meche a recunoscut că nu a achitat nici un leu către agenţia de turism şi nici către hotelul cu pricina, dar a continuat să susţină că se consideră îndreptăţit legal şi moral să primească circa 100 milioane lei vechi de la Garda de Mediu: „m-am adresat instanţei de judecată pentru că mă consider lezat. Dacă va constata că eu am înregistrat o pagubă, bine, nu, asta este! După ce se va termina partea civilă o să mă adresez şi pe partea penală, să vedem cine este vinovat. Este moral şi legal să solicit contravaloarea facturii pe care nu am achitat-o, pentru că trebuia să îmi duc şi eu copiii în concediu, cum i-au dus şi ei, şefii. Ei şi-au făcut ştat de plată în avans şi pentru primă de vacanţă, şi pentru indemnizaţie de concediu şi au plecat în concediu. Noi, ceilalţi, muritorii, nu avem dreptul ca ceilalţi?


Asculta mai multe audio Politica

Judecătorul, blat cu ex-comisarul?

Cel puţin curios este că, deşi s-au derulat deja trei termene din procesul intentat Gărzii de Mediu (vezi facsimil 4) de Constantin Meche pentru recuperarea unui prejudiciu inexistent, judecătorul a refuzat până în prezent să îi ceară petentului să facă dovada plăţii biletului de tratament, semn că ex-comisarul îşi are omologii săi, la fel de integri, la Tribunalul Gorj.

1 COMENTARII
  • Alimpescu 11.02.2010 la ora 22:35 pm
    sigur ca da, i se cuvine lu' domnu' Meche. I se cuvine atit de tare decontarea concediului, incit are dreptul sa falsifice documente ca sa jupoaie banii aia de la buget. Daca o firma privata ar face chestia asta, s-ar numi evaziune, nu?! Da' lui domnu' Meche i se cuvine, ca e suparat pe sefi. Daca tot ameninta Boc cu trimiterea acasa a unor bugetari, e posibil sa fie si d. Meche pe lista? Incercati, nu poate fi prea greu.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.