Examen în OZN Arena
Examen în OZN Arena
Fotbal14 septembrie 2012

Din postura de lider al Ligii 1, postură pe care gorjenii doresc să o păstreze vreme cât mai îndelungată, Pandurii merg la Ploiești pentru unul dintre cele mai dificile meciuri din această ediție de campionat.
Petrolul Ploiești – Pandurii Târgu Jiu nu reprezintă un meci cu o lungă tradiție în Liga 1. Petrolul are o istorie extrem de bogată în fotbalul românesc, cu momente de glorie, dar și cu perioade negre. Una dintre aceste perioade negre a coincis însă cu cea în care gorjenii au promovat în primul eșalon, așa că în Liga 1 cele două echipe au o singură dublă confruntare, cea din sezonul trecut, când Pandurii a remizat la Ploiești și a obținut o victorie pe teren propriu, rezultate care-i oferă un mic atu înaintea meciului din etapa a VIII-a.

Echipe pe val

Lucrurile s-au schimbat însă destul de mult în ultima vreme. La Petrolul s-a venit cu un lot masiv de jucători de la Cluj peste jucătorii care au făcut senzație în returul trecut, iar sub bagheta lui Mircea Rednic și mânați în luptă de 15.000 de suporteri fanatici la fiecare meci jucat pe noul „Ilie Oană”, Petrolul are ambiții foarte mari chiar din acest sezon. Nici Pandurii n-a stat pe loc, chiar dacă a pierdut jucători importanți, Grigoraș a găsit soluții, iar meciul de acum este privit ca un derby.

Moral de la naționale

Doi dintre jucătorii Pandurilor merg la Ploiești după ce au avut evoluții apreciate la echipele naționale. Răduț a marcat de două ori pentru selecționata under 21, în vreme ce Răduț a încântat la naționala mare marcând un gol superb în poarta Andorrei la primul său joc oficial sub tricolor. Încântătoarea fază pe care a creat-o și a și finalizat-o l-a repus pe Maxim pe lista de priorități a lui Gigi Becali, însă Marin Condescu spune că n-are de gând să-l cedeze pe acesta până-n vară nici pentru 10 milioane de euro.
Pe lângă cei doi jucători, de la Pandurii au mai fost convocați la echipele naționale și Lazar și Voiculeț, dar și lituanianul Deivydas Matulevicius și ivorianul Ousmane Viera, ultimul însă rămânând la Târgu Jiu.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.