Exclusiv: ce mega-alianță s-a format pentru eliminarea lui Cârciumaru și Romanescu!
Exclusiv: ce mega-alianță s-a format pentru eliminarea lui Cârciumaru și Romanescu!
InvestigatiiOpinii6 octombrie 2017

Știți de ce n-ați citit, n-ați auzit și n-ați văzut în ultimul timp nicio analiză corectă a ceea ce se-ntâmplă în Gorj? Vă spun eu de ce: fiindcă pentru a face o analiză corectă trebuie să fii informat, să fii deștept, să ai curaj și să n-ai stăpân care să-ți ”regleze” percepția și analizele în funcție de interesele lui. Sunt patru condiții foarte greu de bifat, concomitent, de aceia care fac azi analize în spațiul public din Gorj, fie că sunt ei ziariști, oameni politici sau pur și simplu lideri de opinie. Nu am pretenția că analiza pe care o veți citi mai jos este perfectă, dar știu sigur că e cea mai apropiată de adevăr și de realitate, dintre cele produse în ultimul timp.
%%BANNER_468%%
Concluziile mele sunt următoarele:
1. Romanescu nu există ca primar fiindcă e legat ombilical de Cârciumaru, care traversează el însuși o acută eclipsă de putere, în PSD și, la urma urmei, în Gorj
Romanescu este, prin excelență, un om slab. Așa cum Securitatea inventa dizidenți, de teamă să nu apară dizidenți adevărați, la fel a fost inventat Romanescu de PSD, ca și copil minune al ”opoziției”, promovat și elogiat permanent, ca atare, de toată presa PSD. Dincolo de acele elogii, însă, nu a fost și nu e nimic. Ca subprefect, Romanescu s-a bazat pe excepționalul jurist Liviu Diaconescu, și pe echipa făcută atunci cu celălalt subprefect, Horațiu Gorun, împotriva abuzurilor promovate de prefectul Liviu Andrei. Singur, ar fi fost ceea ce e acum ca primar: mulțimea vidă.
Apoi a dispărut în neant. A revenit la sfârșitul lui 2015, în campania internă din PNL, pentru desemnarea candidatului la postul de primar al Târgu Jiului. Timp de circa 6 luni, a refuzat cu obstinație să rostească o singură critică la adresa PSD. Mai grav, n-a suflat nicio vorbă despre proiectul său de oraș. Mutul a motivat tot timpul că va vorbi doar dacă va fi desemnat candidat. Ceea ce nu s-a întâmplat. Voi detalia cu altă ocazie despre cum, imediat după desemnarea lui Lupulescu, apropiați de-ai lui Romanescu precum Rotaru, Lădaru sau State au plecat la alte partide și s-au erijat în candidați falși împotriva lui Cârciumaru, pentru a-l ajuta, de fapt, pe liderul PSD Gorj, prin amețirea electoratului și disiparea voturilor.
Tot atunci Romanescu a îngenunchiat în fața lui Cârciumaru, implorându-l să-l convingă pe Dian Popescu să-l accepte drept candidat ALDE la postul de primar, în ideea de a ajunge apoi viceprimar. Dian a fost de acord, dar George Romanescu l-a blocat în ultima clipă. Așa a apărut, de nicăieri, în postura de candidat ALDE, Edi Lădaru, pe atunci bun prieten cu Romanescu. În campania lui Lupulescu, Romanescu s-a victimizat nonstop, fiindcă nu fusese desemnat candidat, și a făcut tot posibilul ca nici măcar să nu pronunțe numele candidatului PNL, în emisiunile de promovare electorală la care a participat. Apoi a ajuns consilier local. Unul nul, bineînțeles, căci indiferent cât am căuta, nu vom găsi nici măcar puncte de vedere cu cap și coadă exprimate în Consiliul Local de Romanescu, cu atât mai puțin proiecte de hotărâri. Aaaa, vă rog să mă iertați dacă am trecut cu vederea tâmpenii ”liberale” cum ar fi acordarea de diplome de supraviețuitori și invitarea văduvilor la Nunta de Aur!
Dan Vîlceanu a văzut în alegerile parțiale din iunie 2017 ocazia perfectă de a-l compromite definitiv pe Romanescu, și de a-l elimina dintre pretendenții la șefia partidului, de aceea l-a desemnat candidat PNL la postul de primar. Săptămâni în șir, Romanescu a stat ascuns prin scări de blocuri și a refuzat să-și facă campanie, pentru că nu și-a dorit postul de primar! În paralel, în online a existat o campanie de distrugere a candidatului PSD, BEZNĂ, și de promovare a candidatului PNL, care avea cele mai mari șanse (tocmai pentru că fusese elogiat ani de zile de presa PSD) să ia fața electoratului captiv al PSD-ului. Am fost implicat direct în acea campanie, și recunosc că a fost foarte greu de ambalat și de vândut povestea cu Romanescu primar, din moment ce mortul nu și-a făcut nici măcar poze ca lumea albă. Majoritatea fotografiilor cu Romanescu vehiculate în online datau din deceniul trecut! Pentru scepticii care nu văd posibile legături, la Târgu Jiu, între online și opțiunea de vot, le amintesc ce am scris eu pe unul dintre bannerele promovate în acea perioadă pe facebook: ”Poate părinții și bunicii tăi nu au smartphone și internet, dar te au pe tine! Nu alegem BEZNA!”. Cam așa s-a propagat, la toate categoriile de vârstă, opțiunea de vot anti-PSD.
După alegeri, Romanescu a avut marea surpriză să constate că titulatura de primar, pe care a obținut-o fără să-și propună, nu-i ascunde lipsa de pregătire și incompetența și că, din contră, i le dă în vileag. Sincer, nu cred să-și fi făcut vreun calcul, pentru că din tot ce face rezultă că nu e deloc mintos, și că n-are absolut niciun plan, dar în mod natural Cârciumaru trebuia, în virtutea trecutului lor comun, să-l sprijine în preluarea fără valuri a puterii în Primărie. Nici vorbă de așa ceva! Lui Cârciumaru i s-a urcat Senatul la cap, și a devenit un cu totul și cu totul alt om, chiar și în relațiile lui cu directorii din Primărie.

Pe lângă beția provocată de statutul de senator, Cârciumaru a devenit ezitant și retras din cauza atacurilor necontenite venite din partea lui Viorel Salvador Caragea. Senatorul era obișnuit cu pekinezii din PNL, care lătrau la el de două-trei ori, de ochii lumii, până-și atingeau interesele imediate, și-apoi tăceau. Probabil că și mai mult l-a descumpănit pe liderul PSD lipsa de reacție a colegilor lui de partid, care n-au sărit să-l apere. După părerea mea, pesediștii procedează corect, neluându-l în calcul pe Caragea. Dac-ar fi avut lângă el un singur om cu minte-n cap și cu capul pe umeri, Cârciumaru ar fi înțeles că, în realitate, nu-l afectează nici cât o pișcătură de purice, în planul imaginii lui publice, toate înjurăturile venite dinspre un om căruia el îi făcuse cel mai mare bine în viață, promovându-l inspector-șef! De fapt, înjurându-l nonstop pe Cârciumaru și făcându-l hoț, Caragea se descalifică total, iar cei care-i mai urmăresc ieșirile publice se uită la el doar ca la un circar.
Revenind, Cârciumaru trebuia să fie primul interesat în realizarea unui transfer pașnic de putere în Primăria Târgu Jiu. Fiecare val și fiecare scandal ajung, de fapt, să deconspire tot felul de bazaconii din perioada în care senatorul de azi a condus Primăria. Însă, din motivele detaliate mai sus, Cârciumaru a pierdut din mână și partidul, și doar absența unor contracandidați serioși, cu forță și credibilitate, îi permite să dețină azi funcția de președinte al PSD Gorj. Azi, cel mai aproape de statutul de lider real al PSD Gorj este Cosmin Popescu, cu condiția să-și aleagă inteligent drumul spre acea poziție, și aliații, și să iasă din colțul în care i-a plăcut lui Călinoiu să-l vadă și să-l știe.

2. Slăbiciunile lui Romanescu au generat falsa impresie că BEZNĂ și Adi Tudor formează acum cel mai important nucleu de putere din PSD Gorj
Pentru că este mort ca primar, Romanescu a permis tandemului BEZNĂ – Adi Tudor să preia și să – și conserve toată puterea în Primăria Târgu Jiu, fapt care a dat naștere celui mai vizibil și mai mediatizat nucleu de putere din PSD Gorj. Practic, acum partidul pare condus de BEZNĂ și de Adi Tudor, care sunt peste tot, în ziare, la televiziuni și radiouri, vorbind, gesticulând și dând gol după gol, ba din foarfecă, ba cu călcâiul, în poarta primarului mort și mut. Este doar o falsă impresie, generată de cauzele descrise în debutul acestei analize. În spațiul public lipsesc analizele corecte și oamenii care să-și asume realizarea unor astfel de analize. Se pierde din vedere că tandemul BEZNĂ – Adi Tudor pare șmecher doar prin comparație cu un primar mort, mut și areactiv, care știe doar să încaseze pumni, să se-nconjoare de consilieri idioți și să-ntoarcă curul celor peste 12.000 de oameni care i-au dat votul. Cât de șmecher este cu adevărat tandemul BEZNĂ – Adi Tudor s-a văzut la alegerile din 11 iunie. La doar câteva luni după ce PSD-ul luase în Gorj cinci parlamentari din șapte, aceste anti-talente ale politicii au reușit doar un scor rușinos, fiind bătuți de un Romanescu care, repet, stătuse ascuns prin scări de blocuri.
Este incredibil cum absolut nimeni nu vorbește azi, în spațiul public, despre această discrepanță uriașă: peste 12.000 de oameni au spus clar că nu mai suportă PSD-ul și că Târgu Jiul trebuie să meargă în altă direcție, cu alt primar și alt partid, dar, cu toate acestea, Primăria rămâne condusă de PSD, și Romanescu doarme pe scaunul de primar ca mortu-n sicriu. Mai grav decât asta e că jigodiile din presa locală livrează poporului un tablou fără nicio legătură cu realitatea. Din ”știrile” și ”analizele” lor, pesediștii sunt iubiți de popor și sabotați, în demersurile lor de dezvoltare a orașului, de Romanescu și echipa lui. E greu să rămâi în realitate dacă ești mufat, fie și involuntar, la astfel de minciuni, menite să conserve și să sporească averile unor moguli inventați din nimic de mafia din Gorj, pentru a o servi.

Pe de altă parte, PSD-ului îi este extrem de ușor să conducă Primăria și Târgu Jiul, fiindcă are o majoritate zdrobitoare în Consiliul Local. Pentru asta trebuie să le mulțumim lui Vîlceanu și lui Tudor Barbu, care în 2016 l-au desemnat pe Lupulescu candidat doar ca să-i demonstreze lui Cârciumaru că ei au pentru el o variantă și mai inofensivă decât Romanescu. Cu Lupulescu candidat, câți consilieri locali voiați să scoată PNL-ul? Cu alte cuvinte, Vîlceanu și Barbu i-au stricat lui Romanescu, în 2016, blatul cu Cârciumaru, făcând un blat și mai frumos! Despre asta, detaliat, cu altă ocazie.

3. Călare pe primarul mort, ca pe un trofeu de război, BEZNĂ și Adi Tudor și-au permis să râdă de Cârciumaru și de Weber
Atât Cârciumaru, cât și Weber au spus că trebuie făcută o analiză la sânge a cauzelor eșecului de la alegerile din iunie, că trebuie reformată conducerea PSD Târgu Jiu și că e timpul ca BEZNĂ să facă un pas înapoi, să nu mai conducă organizația municipală și să priceapă că nu va mai fi desemnat în vecii vecilor candidat la postul de primar.
La doar câteva ore după ce s-a afișat lângă Ponta la deschiderea noului an școlar, dând semnalul că poate pleca oricând la PRO ROMÂNIA, BEZNĂ a convocat o ședință a PSD Târgu Jiu, în care el și Adi Tudor s-au analizat pe ei înșiși și au decretat că sunt cei mai frumoși, cei mai destoinici și cei mai iubiți pesediști, de neînlocuit în structura de conducere a partidului.
Această mutare i-a lăsat cu ochii-n soare pe Cârciumaru și Weber, care bineînțeles că au retractat și au spus că lumea-i proastă și-a-nțeles greșit, că ei n-au nimic cu BEZNĂ și că fără BEZNĂ nu se poate.
Întrebarea cât se poate de firească este următoarea: în ce partid sănătos la cap o organizație municipală se analizează pe ea însăși?
4. Împotriva lui Romanescu și Cârciumaru s-a format o mega-alianță, transpartinică
Ultimul anunț făcut joi, 5 octombrie a.c., la TV SUD, de Cârciumaru, confirmă tot ce am scris mai sus: senatorul a decis să-i cheme la ordine pe BEZNĂ și pe Adi Tudor, ca să-l ”repare” pe Romanescu, ca primar, și să instaureze liniștea în Primărie și în Consiliul Local! Căci, adaug eu, cu cât e mai multă gălăgie, cu atât șansele multora de a rămâne în libertate scad!
Dar nu-i va fi deloc ușor senatorului să recupereze terenul și puterea pierdute, chiar dacă sunt tot mai mulți cei care spun că, după ce l-a trădat pe Cârciumaru pentru BEZNĂ, acum Adi Tudor îl trădează pe BEZNĂ pentru Cârciumaru. Pentru Cârciumaru nu mai ajunge acum să spună ”io sînt Cârciumaru și faceți cum zâc io”, fiindcă contextul de putere este cu totul altul. În tot acest timp, în care senatorul a stat pitulat, amețit de statutul de senator și timorat de injuriile lui Caragea, în Gorj s-a format o mega-alianță, împotriva lui Romanescu și, în cele din urmă, chiar împotriva lui Cârciumaru. E de ajuns să treci în revistă pozițiile publice ale actorilor sociali, e de ajuns să te uiți pe cine laudă Caragea, în timp ce-i înjură pe Cârciumaru și Romanescu, ca să înțelegi din cine e formată mega – alianța. Așadar, e vorba de BEZNĂ, Adi Tudor, Gherghe, Ștefan, Pasti și ceilalți pigmei pesedei din Consiliul Local, Lădaru, Caragea, Dan Vîlceanu și mai mult de jumate din presa locală. Așadar, avem de-a face cu o mega – alianță, transpartinică, pe care Cârciumaru nu o va putea dezintegra printr-o simplă chemare la ordin a lui BEZNĂ și Adi Tudor.

Pe aceia care nu-nțeleg ce caută Vîlceanu în acea listă, o să-i rog să vadă cât de pervers îl laudă acum pe primarul Romanescu, ironizându-l de fapt la maxim, după ce a râs de el la propriu făcând public raportul ANAF despre care Romanescu nu doar că a a tăcut, dar nici n-a ajuns să-l vadă, fiindcă i-a fost ascuns de BEZNĂ și Răduțoiu.
În clipa în care a anunțat public că se va implica pentru a aduce liniștea în Primărie și în Consiliul Local, de fapt Cârciumaru și-a asumat un risc uriaș: să aflăm cu toții că, de fapt, nu mai are putere și că nu mai e luat în calcul nici de colegii de partid. Căci dacă după întâlnirea dintre Cârciumaru, BEZNĂ, Adi Tudor, consilierii locali PSD și organizația municipală, va continua scandalul în Primărie, senatorul nu va mai putea ascunde faptul că timpurile în care era la putere și media între Călinoiu, Condescu și Manțog au apus.
Deși poate părea paradoxal, declinul de putere al lui Cârciumaru face rău Târgu Jiului. În al doilea rând, merită urmărit cum se va dezintegra acea mega-alianță după ce își va fi atins scopul, și atât Romanescu cât și Cârciumaru vor fi fost scoși definitiv din joc.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.