Exclusiv. Pictorial horror cu DEZASTRUL din Parcul Brâncuși, ÎNCHIS de patru zile de primarul Romanescu
Exclusiv. Pictorial horror cu DEZASTRUL din Parcul Brâncuși, ÎNCHIS de patru zile de primarul Romanescu
exportInvestigatiiPovara Brâncuşi19 decembrie 2018

Iată de ce nici turiștii și nici localnicii n-au voie să intre, de patru zile, în Parcul Brâncuși, care adăpostește capodopere sculpturale de sute de milioane de euro.
Iată ce ne ascunde conducerea Primăriei Târgu Jiu.
Iată ce nu trebuia să vedeți.
Pentru că niciun specialist adevărat în amenajări peisagistice și în toaletări de arbori n-a intrat – de zeci de ani! – în Parcul Brâncuși, acesta continuă să dispară pe cale … naturală.
Vorbim de un parc pur si simplu abandonat, care a fost măcelărit, la propriu, cu ani în urmă, din dispozitia senatorului Florin Cârciumaru, în zona în care arborii umbreau strandul pentru care mogulul de presă Daniel Buleac plătește Primăriei Târgu Jiu doar 380 de lei chirie / lună.
Desigur că primarul Romanescu n-are nicio problemă cu această chirie jenantă.
După ninsoarea din ultimele zile, zeci de arbori s-au rupt, și, din dispoziția primarului Romanescu, de duminică se lucrează la ștergerea urmelor dezastrului.
Muncitori inarmati cu drujbe feliază arborii seculari, care sunt cărați, ca să pară că nu s-a-ntâmplat nimic.
Tot Parcul Brâncuși e împânzit cu crengi, care n-au apucat să fie strânse.
Cablurile electrice spânzurate din pom in pom, pe post de sistem de iluminare, se târăsc acum pe pământ. Asta într-un oraș a cărui Primărie are azi în cont 87 de miliarde lei vechi, ce vor fi retrasi la bugetul central, dacă nu vor fi cheltuiti pana la sfarsitul anului.
În septembrie a.c., un arbore secular a ”ratat” la mustață câteva capodopere de pe Aleea Scaunelor.

Atunci, Romanescu a mințit public că va contracta urgent specialiști care vor scana fiecare arbore și vor decide ce e de făcut.
Ca de obicei, Romanescu n-a făcut nimic din ce a promis.
Iată în ce hal arată acum Parcul Brâncuși. Ca să nu vedeți aceste poze, pentru prima dată în istoria de peste 80 de ani a Ansamblului Brâncuși, Parcul stă închis deja de patru zile. Dacă veți încerca să intrați, veți fi opriți de Poliția Locală.
Felicitări, fă, Romanescule.










    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.