Exclusiv: sătul de PRM, Fugaru mută pe OTV şi preia Partidul Poporului
Exclusiv: sătul de PRM, Fugaru mută pe OTV şi preia Partidul Poporului
Altele17 ianuarie 2011

Ex-preşedintele Partidului România Mare, Ion Fugaru, nu se mai regăseşte în organizaţia pe care a condus-o, orientându-se deja spre alte zări politice. Momentan, fostul lider este în expectativă, aşteptând să termine analiza scenei politice din Gorj pentru a şti încotro să se îndrepte. Deşi i se fac avansuri din partea câtorva formaţiuni politice tradiţionale, Fugaru lasă să se înţeleagă că ar fi mai interesat de un partid nou şi care, deocamdată, nu este reprezentat în Gorj, organizaţie politica ce ar putea fi chiar Partidul Poporului.

Şuturile politice pe care Ion Fugaru le-a dat în politică, n-au nimerit întotdeauna poarta „succesurilor”. Ba dimpotrivă, la rândul său jucător pe scena politiciă, Fugaru şi-a luat el însuşi un şut în fund de la PRM, organizaţie ai căror membrii i-au dat „la gioale”, tăindu-i creanga de sub picioare.
Aşa a ajuns Ion Fugaru să fie fost lider de organizaţie şi fost viceprimar de Cărbuneşti. Toate aceste lovituri sub centură l-au determinat pe politician să ia în calcul şi varianta de a le spune adio celor de la PRM, rămânând însă de văzut dacă Fugaru va fi primul care va pleca, ori peremiştii vor fi primii care îl vor trimite la plimbare.

„Nu duc lipsă de oferte”

Aflat cu un picior în afara PRM-ului, Ion Fugaru se laudă că nu duce lipsă de oferte, ceea ce-l determină să nu-şi facă griji vis-a-vis de viitorul său politic. Prin urmare, întrebat ce va face, consilierul PRM de Cărbuneşti susţine că „nu duce lipsă de oferte”. Ba mai mult, tot el spune că îl vor alături de ei chiar oameni din PSD. De fapt, numai unii dintre social democraţi, şi anume cei care doresc să pună capăt hegemoniei lui Ion Călinoiu în partid. Pe lângă aripa anti-Călinoiu, Fugaru zice că a mai fost sunat de Dan Ilie Morega, care l-a sfătuit să-i urmeze exemplul şi să îmbrăţişeze independenţa. De asemenea, peremistul mai spune că oricând poate sări în barca UNPR, ori în a PC-ului: „Ilie Petrescu mă sună mereu”.

Studiază piaţa

După ce a făcut turul televiziunilor, stârnind invidia primarului de Cărbuneşti, fostul vice Ion Fugaru a intrat în „silenzzio stampa”, timp în care „va studia piaţa”. „Nu ştiu, momentan, ce voi face. Fac un studiu de piaţă, iar partidul care corespunde proiectului meu politic va fi ales de mine”, afirmă peremistul. Chiar dacă Fugaru lasă în ceaţă alegerea sa politică, atunci când vine vorba de actuala formaţiune politică, politicianul nu mai lasă loc de îndoială. „Urmează să fac şi o analiză politică a partidului în care mă aflu şi să iau o decizie, pentru că nu mă mai regăsesc în PRM”, mai adăuga Fugaru, fiind deranjat de comportamentul colegilor săi de partid, din ultima perioadă.

Pentru Fugaru, PRM = 400 lei

La ora actuală, prezenţa lui Ion Fugaru la Consiliul Local Târgu-Cărbuneşti echivalează cu 400 de lei, aceasta fiind indemnizaţia pe care o primesc aleşii locali de aici. În cazul în care se va retrage din PRM, politicianul va pierde banii şi implicit funcţia, fiind înlocuit cu următorul de pe listă. Asta nu-l sperie, însă, pe Fugaru. Cel puţin aşa se laudă el, întrucât, deocamdată, nu îndrăzneşte să facă pasul decisiv. „Nu sunt un milog să mă intereseze indemnizaţia de patru milioane de lei vechi, aşa cum îi interesează pe mulţi, aşa că mă interesează mai mult soarta economică a oraşului Cărbuneşti”, mai zicea acelaşi politician. Altfel spus, Fugaru se laudă că n-ar sta în ăia 400 de lei şi-n funcţia de consilier local. Rămâne de văzut…

Cârmaci, cu toată viteza spre Partidul Poporului!

Fost miliţian, Ion Fugaru a fost două mandate consilier local la Bărbăteşti. Prima dată a reprezentat PSDR-ul, iar mai apoi PD, ulterior PD-L, fiind şi lider al acestei organizaţii, începând cu anul 2002. În anul 2008, cu câteva luni înainte de alegeri, a părăsit partidul, ajungând preşedinte la PRM Gorj. După scurt timp, jocurile politice ale câtorva colegi de partid l-au doborât din funcţia de lider. Acum, dacă nu pleacă, Fugaru are toate şansele să fie exclus. Până atunci, ca variante, Fugaru ar putea merge la PD-L, dar numai în cazul în care aripa lui Ionel Manţog va câştiga alegerile interne. În caz contrar, Fugaru va răspunde solicitării mai vechi venite din partea Partidului Poporului, de a-l reprezenta în Gorj.

2 COMENTARII
  • gorjanul 17.01.2011 la ora 22:22 pm
    stiti bancul cu popa si prostituata, vise ,taica , vise. Nici nu cred ca Fugaru a fost vreodata ,, rugat,, sa preia Partidul Poporului la Gorj . Organizatia PP Gorj este constituita de cateva luni , are un presedinte in persoana lui Vasile Sergiu , are sediu la Hotel Gorj si organizatii in majoritatea localitatilor din Gorj. Asa ca Fugaru ,,,,,sa ne lase.
  • Ionel 18.01.2011 la ora 22:19 pm
    Acum lui Fugaru ii este frica de faptul ca il va exclude Vadim din partid intrucat toata lumea s-a convins ce fel de "om" este. Am spus prea mult prin substantivul "om". De fapt Fugaru este un primat biped care, dupa cum a invatat pe timpul cat a fost militian, nu stie decat sa toarne pe toata lumea. Daca nici militienii nu l-au mai putut suporta si l-au dat afara. Asa ca nici sa nu isi faca iluzii ca nici macar Dan Diaconescu nu primeste asemenea exemplare in Partidul Poporului.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.