Experții europeni au descoperit abuzuri nebune  în universitatea “lucidului” Adrian Gorun
Experții europeni au descoperit abuzuri nebune în universitatea “lucidului” Adrian Gorun
InvestigatiiUltra - Scurte14 aprilie 2014

Gorun și-a luat toate măsurile la îndemâna unui manager comunist care a deraiat cu bună știință o instituție publică dintr-un stat democratic

Viața este cât se poate de nedreaptă cu sinistrul pușcăriabil Adrian Gorun și cu alaiul său de penali din fruntea Universității “Constantin Brâncuși”. Domniile lor au fãcut tot ce se poate. De pildã, Gorun a rezolvat ca mare parte dintre dosarele sale penale să ajungă la IPJ Gorj în grija unui “polițist” care s-a format ca “jurist” la Herculane și ca “polițist” la Câmpina. Și-a angajat la UCB șefii din Guvern. A inventat Consiliul Consultativ al UCB, și a pus în fruntea lui cei doi dinozauri din PSD Gorj – Călinoiu și Cârciumaru, și pe Florin Encescu, singurul magistrat capabil să emită mandate de interceptare a internetului lui Irinel Ceureanu din casă de la Irina Irinoiu și Adrian Drulă.

În paranteză fie spus, în GORJNEWS urmează un serial incredibil despre magistrații distruși sau cel puțin violați în onoarea lor de Gorun, un practician recunoscut în domeniu chiar și de organele de cercetare penală. Pe Adrian Gorun chiar și soarta l-a ajutat, într-atât încât la Târgu Jiu s-a desființat și structura teritorială a DNA. Și-a pus rector o cârpă care răspunde la numele de Bojincă. Cu doar câteva zile înainte să vină la Târgu Jiu comisia ARACIS, Gorun a fãcut-o doctoriță Honoris Causa pe Ecaterina Andronescu, fosta ministresă a Educației, o icoană goală și, totuși, plină de zgârciuri la care actualul ministru Costoiu se închină cât se poate de regulat. Gorun a basculat, sub diverse forme, bani publici către organe de presă care-I ling tălpile năclăite, dar sunt incapabile să-I ascundă moaca și duhoarea. Și-a fãcut universitate privată, paralelă, tot la Târgu Jiu, și a botezat-o, strategic, tot Brâncuși, să aibă unde fugi și unde transfera patrimoniul universității de stat. A dat afară din UCB majoritatea profesorilor pe care nu i-a putut desfigura și pe care nu i-a putut aduce la stadiul de târâturi. Și-a iubit decanele și a fost, pe rând, când Înger, când Demon, pentru fiecare dintre ele, nebun ca un râu pârjolitor în deșert. S-a milogit la PSD, la guvern și la slugile lui din UCB să-i accepte băiatu’ ca rector și să instituie modelul biroului rectorial nomad, plimbat aleatoriu de la o sală de “lectură” la alta…

Dar a pierdut din vedere Europa, un teritoriu în care verigile slabe expulzate din MAE n-au nicio influență

Deși și-a curățat permanent, cu febrilitate și oarece spume la gură, urmele nămoloase de candidat ferm la pușcărie, în viața lui Adrian Gorun a apărut anul trecut Asociația Universităților Europene (EUA), care a venit să evalueze UCB în cadrul unui program international de evaluare și corijare a învăţămîntului superior din România.  Comisia respectivă n-a vrut nici să pună termopane la sediile UCB, n-a vrut nici ore la UCB, nici să conducă dementul Institut de Dezvoltare a Cercetării (inventat de Gorun în momentul în care pe Marga nu-l mai primea nimeni, nicăieri). Membrii comisiei n-au vrut nici publicitate pe bani publici, nici brevet de inventatori în inginerie de la OSIM, ca filosoful – sociolog Gorun, nici titluri de Doctor Honoris Causa, nici plicuri de la ZEUS Pitești sau alte firme de casă. Comisia a vrut doar să evalueze pe bune UCB. Recent au emis raportul. Un document înfiorător care subliniază o parte dintre realitățile incredibile din interiorul UCB.

Gorun a încercat să pitule UCB de EUA, dar i-a erupt boasca pe nări

În primul rând, experții EUA evidențiază refuzul sistematic al reprezentanților UCB de a se supune unei evaluări reale și încercările de ameliorare în beneficiul lor a rezultatelor diagnozei. Lecturând raportul EUA veți avea imaginea detaliată a unui “alcolist” care, când i se pune fiola pentru a i se prescrie tratament de dezalcoolizare, se preface că suflă până-i ies ochii din orbite și îi erupe boasca pe nări. Experții EUA constată, jenați, că mare parte dintre materialele livrate de UCB au fost în română și că nu li s-au pus la dispoziție documentele opționale solicitate. Apoi, rețin că în mediul “academic” de la UCB „academicienii” se exprimă în limbi străine dând din mâini, astfel încât au avut nevoie de traducător de fiecare dată, mai puțin la discuțiile cu studenții. În oaza de comunism foarte decantat creată de comunistul incorigibil Gorun, experții EUA au constatat că profesorii repetau papagalicește răspunsuri învățate dinainte și că interveneau în ordine, după un scenariu ce părea stabilit minuțios, în cele mai mici detalii.

Vă reamintesc, în acest punct, că anul trecut GORJNEWS a difuzat o înregistrare audio din Senatul UCB, în care Gorun cerea, ca un nebun, profesorilor, ca pe viitor să pună studenții să învețe din timp răspunsurile ce trebuie date diverselor comisii de evaluare! În același context, experții EUA denunță faptul că nu li s-au pus la dispoziție datele financiare ale UCB, în condițiile în care legea accesului la informații de interes public obligă ca ele să fie publicate pe site-ul universității în timp real.

Concluzia EUA vine în mod firesc: experții arată, cu dezamăgire, că au venit la Târgu Jiu ca să ajute UCB să progreseze,  exact ca în parabola cu alcolistul dus la dezalcoolizare, dar că universitatea a ratat ocazia unei diagnoze fidele și a unei intervenții ulterioare adecvate.
Porcarul de la Peștișani, invitat de EUA să preia conducerea UCB, nu doar salariul de rector
Așa cum și GORJNEWS a demonstrat în ultimii ani, EUA constată că la UCB se încalcă Legea Educației Naționale prin centralizarea tuturor deciziilor la nivelul președintelui Senatului, l-am numit pe Adrian Gorun, și prin decăderea rectorului Bojincă, prin norme interne ilegale, dar și printr-o practică sârguincioasă a acestui tovarăș pe care l-am găsit cu adevărat onest într-o singură ipostază: aceea de porcar de Peștișani.

EUA denunță “micro-managementul sufocant” exercitat de Senatul UCB, faptul că mare parte din corpul profesoral e foarte distant față de actul de management, nu participă în niciun fel la decizii și în multe dintre cazuri nici nu află despre deciziile care îi privesc.

EUA denunță ca anormală concentrarea resurselor UCB în domeniul cercetării, în detrimentul educației, și cere alocarea de resurse sporite pentru atingerea unor parametri de “excelență educațională”. Experții europeni se arată realmente șocați că UCB se bazează preponderent pe profesori aduși din afara UCB, în absența unui corp profesoral intern de elită.

 Cercetare haotică, pe bază de carduri lucioase și infrastructură ioc!

Raportul EUA surprinde modul haotic în care se face cercetare la UCB, chiar și în conditiile în care, așa cum arătam mai sus, mare parte dintre resurse se alocă cercetării, în detrimentul educației.

Din nou, experții europeni sunt jenați să constate că staff-ul managerial al UCB i-a mințit  când s-au lăudat că au investit bani într-o “infrastructură modernă de cercetare”. EUA n-a găsit nici urmă din această infrastructură.

Ce n-au înțeles experții europeni este că, în concepția lui Gorun și a “savantei” Luminița Popescu, de pildă, infrastructură modernă de cercetare înseamnă ca dânșii să aibă carduri multe, lucioase și pline de bani furați din cercetare. Nimic altceva. Au carduri? Au. Deci au infrastructură!
Aceeași experți EUA constată lipsa marketingului, la nivelul UCB, și scăderea drastică a numărului de studenți, de la 5201 la 3904, într-un singur an.

Râmele teleghidate de Gorun, prinse cu minciuna de EUA

Raportul EUA devoalează și faptul că experții internaționali au fost mințiți de râmele teleghidate prin teroare de pușcăriabilul Adrian Gorun. Raportul arată că Gorun și-a retras candidatura pentru al treilea mandat de rector și îl scuză că și-o depusese, din cauza neclarităților din Legea Educației Naționale.
Penalii din UCB au mințit cu nerușinare experții EUA. În realitate, Gorun nu și-a retras candidatura, ci a candidat ilegal, cu avizul cocoșaților din interiorul UCB, deși fusese somat în scris de ministrul Funeriu să nu încalce legea. Pentru a-și duce la capăt nebunia celei de-a treia candidaturi ilegale, deraiatul Gorun a deraiat o întreagă structură publică, mă refer la UCB, ocupându-i viața internă și consumându-i resursele bugetare cu o campanie electorală inutilă și vitriolantă. Apoi , reînscăunat ilegal ca rector, Gorun a demisionat intempestiv când a aflat că mascații își trăgeau cagulele pe față să vină peste el, să-l ia…
Multe alte derapaje sunt surprinse, cu o jenă nemărginită, repet, de experții EUA, șocați să descopere asemenea realități demente într-o universitate de stat dintr-o țară democratică aflată în Uniunea Europeană.
În loc să se aplece responsabil pentru a remedia derapajele instituționale constatate de EUA, Gorun, în nebunia-i caracteristică, probabil că face demersuri, prin foștii colegi de la Externe, să-i dea afară pe experții EUA de la EUA (așa cum l-a dat afară pe un ziarist foarte drag lui, de la Gorj TV, pe vremea când GORJ TV era televiziune)  sau să-i dea în judecată, consiliat îndeaproape de o avocată specializată în falsuri în înscrisuri oficiale, sub propria-i semnătură. Mă refer la Simona Șomăcescu, în legătură cu care îmi exprim speranța că, atunci când activa ca procuror, nu se ocupa cu falsuri, ca acum. Partea proastă este că babele când mint se fac urâte, din ce în ce mai urâte, și rămân singure, tot mai singure…
Notă: Raportul EUA poate fi descărcat de aici.

6 COMENTARII
  • gica fara frica 14.04.2014 la ora 8:50 am
    Ha , ha , ha !!! Se usca Gorunul , se apropie catusele , Adi la puscarie si Horatiu la d************e !!!
  • Mihai 15.04.2014 la ora 8:25 am
    Cum stau astia in coma admirativa si adulatie a liderului Suprem, in timp ce mananca bucate alese!!! Eternele nevertebrate ale UCB, pentru bani raman fara respiratie cand il vad pe tatucul lor. Ti se face SCARBA!!!!
  • Maria 15.04.2014 la ora 8:34 am
    Poza este de pus in rama, un tablou perfect al slugarniciei, lipsei de onoare si decaderii umane. Vajnici barbati si pure femei, uniti de idealuri inalte si carduri lucioase..
  • Prof. UCB 15.04.2014 la ora 11:30 am
    https://www.youtube.com/watch?v=y7sZHfrLdI8
  • gica fara frica 07.05.2014 la ora 11:15 am
    Adi , scoate ba mama din buzunar , ca ai sa ramai fara degete ! Sau nu mai ai de mult ... si esti nervos !?
  • gica fara frica 07.05.2014 la ora 11:15 am
    scuze ! Mana !
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.