Externele, pe mâna adepților lui Putin: Marga și Gorun
Externele, pe mâna adepților lui Putin: Marga și Gorun
Investigatii8 mai 2012

Un baron pedelist și un fost țărănist, reperele traseiste ale ”reformei” liberale din MAE

Cercetat de CNSAS ca urmare a acuzațiilor lui Sebastian Lăzăroiu că ar fi colaborat cu Securitatea, Andrei Marga se blindează la vârful MAE înconjurându-se de persoane îndoielnice. După ce a fost numit în secret, în ultimele zile ale mandatului ex-premierului Ungureanu, la conducerea Comisiei Naționale de Prognoză, pedelistul cu apucături bolșevice Adrian Gorun va fi cooptat în MAE ca mână dreaptă a lui Andrei Marga
De-a lungul ultimilor 20 de ani, universitățile românești au fost ținute într-o mediocritate intenționată, mai ales datorită nocivității anti – democratice a rectorilor de tip Putin. Cum noua Lege a Educației Naționale i-a forțat să devină doar profesori (adică ceva ce Domniile – lor nu reușesc a fi, dacă nu au și funcții administrative), doi dintre foștii rectori abuzivi ai universităților, strivite post-comunist, din România s-au gândit să își aplice o benefică rotație a cadrelor și să se mute din domeniul Educației în cel al Afacerilor Externe. Este vorba de fostul țărănist, Marga, și de pudelul său oltean, Adrian Gorun, ambii fără calități care să-i recomande pentru acest domeniu, în general populat cu profesioniști, spre deosebire de universitățile în care cei doi au activat ca rectori multi-mandat. Ce vor face cei doi amatori într-ale Externelor? Ca și în Educație – REFORMĂ!

MAE se pregătește de ”reformă”

Prima declarație a Ministrului Marga, în momentul desemnării, deși nu are vreo experiență în diplomație și nici nu cunoaște instituția MAE, a fost că trebuie să reîmprospăteze acest minister. A pretinde reformarea este cea mai ușoară scuză atunci când nu te pricepi la ceea ce faci, dar vrei să fii criptic, la modul inteligent. De altfel, după ”reforma” Marga de acum 15 ani, Educația din România încă se resimte. Cu Marga, ministru, avem garanții certe că vor urma momente comice, care vor reforma umorul însuși.
Nici nu a apucat să fie învestit și, încercând să ne convingă că e diplomat, a făcut o gafă, declarându-se fan al Președintelui Putin și prieten al unui ministru rus; de fapt, nu ideea în sine e greșită, ci abordarea, care a fost una de amator. Era de ajuns să transmită felicitări decente pentru realegerea lui Putin în Rusia (cum a făcut Ponta cu Hollande), însă, cum nu se pricepe, a transmis un mesaj public neprofesionist, nediplomatic. Neîndoios, acest mesaj îl ajută să-și dea sieși coerență și doar atât – dat fiind că, întocmai ca Putin, nici Marga nu s-a resemnat cu doar două mandate (conform normelor decente ale democrației) la conducerea Universității ”Babeș – Bolyai” din Cluj, fiind o amenințare constantă la adresa democrației în această universitate.
Pentru a reforma Externele, Marga are nevoie de o echipă – cum ar zice Domnia-Sa- ”solidă”, cu oameni care să-i semene – adică să fie ”reformiști”. Prima mutare îi este deja servită de PD-L, prin recuperarea fostului secretar general al Ministerului Educației, fostul rector putinist al Universității ”Constantin Brâncuși” din Tg-Jiu, și candidat pentru un fotoliu de deputat, în 2008, din partea democrat – liberalilor gorjeni, Dl. Adrian Gorun.

„Prognoza” GORJNEWS: Adrian Gorun va fi vârful de lance al ”reformei” Marga la MAE

Săptămâna trecută, Primul-Ministru, Ungureanu, a emis o decizie care să permită lui Băsescu și Boc impunerea unui pedelist în noul Guvern USL: Adrian Gorun a fost repus pe funcția de secretar general la Comisia de Prognoză, înainte ca Victor Ponta să-și treacă noul Guvern prin Parlament.

Sursele noastre ne asigură că, în fapt, această numire discretă, ce se speră să treacă neobservată de către noul prim-ministru, are drept scop aducerea lui Gorun pe postul de secretar general la MAE.
Cei doi – Marga și Gorun – consonează din multe puncte de vedere, astfel că reîntregirea acestui cuplu, sub cupola MAE și cu girul PNL și PD-L, nu este una întâmplătoare. Evident, noi dorim să reușească reforma la MAE, în așa fel încât cancelariile străine să fie extaziate după cei doi demnitari, foști rectori putiniști. Între timp i-am ruga pe amândoi să prezinte public informații în legătură cu următoarele aspecte, astfel convingându-ne că nu sunt șantajabili:
1.Cum Dl. Andrei Marga a mers deseori în străinătate, înainte de 1989 (mai ales în Germania), îl rugăm să facă public angajamentul pe care l-a semnat cu Securitatea comunistă, care, conform cutumei epocii, era necesar pentru a i se permite să accepte o bursă în afara granițelor României;
2.Atât Dl. Marga, dar și potențialul secretar general al MAE, Adrian Gorun, nu și-au prezentat, până acum, dosarul pe care fosta Securitate îl are în ceea ce-i privește; nu ar fi neinspirat să facă Domniile – lor câte o cerere spre CNSAS, ca să fim convinși că servesc interesele statului capitalist român;
3.Presa de investigație din Tg-Jiu a făcut publice pagini din cartea de muncă a D-lui Adrian Gorun (conform cărora acesta a funcționat ca supraveghetor de noapte și controlor de bilete, ce au fost trecute la secret și se pare că nu apar în CV-ul oficial al fostului secretar general de la Educație, după cum e normal; l-am ruga să lămurească acest aspect (ca și motivul pentru care ascunde informații din trecutul Domniei-Sale), înainte să plece la MAE.

De ce-l protejează PD-L pe viitorul secretar general de la Externe?

M.R.U. nu este singurul pedelist ce ia decizii care să-l protejeze pe fostul rector din Tg-Jiu. De altfel, nu este prima dată când Adrian Gorun este salvat de la nivel înalt și absolvit de abuzurile pe care le săvârșește frecvent, până la limita cu penalul.
Cu câteva luni în urmă, GorjNEWS a trimis o scrisoare deschisă fostului Ministru al Educației, Dl. Cătălin Baba, prin care îl sesizam – inutil, se pare – în legătură cu multiplele abuzuri înfiorătoare, săvârșite de Adrian Gorun, în ultima perioadă, la Univ. ”Constantin Brâncuși” din Tg-Jiu.
Răspunsul primit este de un penibil incredibil, sfidător și care descrie ceva esențial pentru România: instituțiile statului nu funcționează democratic! Reluând, pe scurt – am cerut Ministrului Baba să analizeze cazul de iresponsabilitate publică al lui Adrian Gorun, în condițiile în care a candidat pentru un al treilea mandat de rector, sfidând, în cunoștință de cauză, Legea Educației Naționale și să ancheteze dacă, în condițiile în care a fost și rector și președinte al Senatului, aproape 80 de zile, nu a fost incompatibil. Răspunsul MECTS, transmis din partea unei doamne consilier, de pe o adresă de yahoo mail (???) redă nesimțirea din comportamentul pe care angajații, numiți politic prin ministere, îl au în raport cu statul de drept.


Mesajul transmis de MECTS oamenilor din Educație? Încălcarea legii se pedepsește doar dacă nu e vorba de ”băieții deștepți” din sistem. Ei, indiferent dacă încalcă legea, sau dacă le lipsește integritatea, au datoria de a promova, în continuare, statul post-comunist român, manelizat.

Externele, pe mâna unor oameni care nu consideră integritatea importantă

Interesanta societate românească dezaxată scoate la suprafață, din domeniul Educației, doar astfel de ”reformiști”, cu grave probleme de integritate: Marga nu a avut nicio jenă să își mențină(eludând legea) funcția de Rector al Babeș-Bolyai timp de 4 mandate, în timp ce Gorun nu s-a sfiit să candideze, sfidând Legea Educației, pentru al treilea mandat, la Universitatea din Tg-jiu, cu susținerea fostului Ministru, Cătălin Baba. De altfel, Gorun vine după o sancțiune dată de Agenția Națională de Integritate, prin care i se interzicea să ocupe funcții publice.

Ceva consecințe? Nu chiar – Dl. Gorun este ideal pentru a fi preluat de USL într-unul dintre – până acum – cele mai serioase ministere. Să înceapă reforma! Moarte societății civile și decenței!

MAE împrospătat cu ”secretarul general” incompatibil, Adrian Gorun

Cum prima afirmație pe care a făcut-o Andrei Marga, după desemnare,  a fost că are de gând să ”reîmprospăteze” MAE, cred că e evident pentru toată lumea că o ”prospătură” pentru MAE, sub noul ministru pro-rus, va fi noul secretar general al PD-L de la Comisia de ”Prognoză”, Adrian Gorun. Calitățile ”diplomatice” ale lui Gorun, calități ce vor produce ”reforme” puternice la Externe, sub ministeriatul rusofil al lui Marga, ar putea fi cele pe care le-a demonstrat până acum în universitatea de stat din Tg-Jiu:
1.Angajarea familiei, în integralitatea sa, în instituția în care deține o funcție;
2.Promovarea celor asemeni lui, adică neperformanți, nevorbitori de limbi străine, cu probleme de integritate;
3.Angajarea MAE în campania electorală, la fel cum a făcut cu Universitatea din Tg-Jiu în 2008, când a candidat sub sigla PD-L pentru un fotoliu de deputat în Gorj;
4.Identificarea de modalități pentru a face bani prin firmele subalternilor din MAE (cum s-a întâmplat când Rectorul Gorun a făcut un proiect de cercetare la firma directorului general din universitate, S.C. Marpes S.R.L.);
5.Eliminarea celor indezirabili din MAE prin formularea de fantasmagorice plângeri penale sau, pur și simplu, prin desfaceri abuzive de contracte de muncă, iresponsabilitate pentru care, ca și la Universitate, va răspunde unilateral instituția.

Începe circul la MAE!

În ultimii ani, de când Tăriceanu și ANI l-au trimis la ”reciclare” în Gorj, am văzut manifestări dintre cele mai ciudate în cazul Adrian Gorun. Prin ”ciudate”, a nu se înțelege ”pline de diplomație”, ba chiar dimpotrivă. Mulți au analizat, cu dezgust, imaginea penibilă a Corinei Dumitrescu, ca urmare a expunerii publice a acesteia, la nivel național; noi v-am propune imaginea în oglindă – Excelența sa, Adrian Gorun.
În CV-ul lui Gorun, noul secretar general de la ”Prognoză”, sunt trecute studii prin Canada și, evident, pe la Oxford, desigur fără ca baronul pedelist, ce va reîmprospăta în viitorul apropiat Externele, să înțeleagă o boabă de engleză și fiind submediocru în franceză. Totuși, acesta are un atuu, pe care ni l-a arătat în ultimul timp, ca șef suprem al Universității ”Constantin Brâncuși”: capacitatea de a face circ.
Astfel, când presa centrală va începe să îl studieze mai atent pe ”reformistul” Gorun, acesta nu se va speria, ca D-na Corina Dumitrescu, și nici nu-i va cere lui Marga să-l demită, ci va face o conferință de presă și va striga teatral, cum a făcut, de curând, și în Gorj, cu ocazia alegerilor pentru funcția de rector: ”Opriți-vă! Moare mama!”.

Luând toate cele de mai sus în considerare, recomandăm Primului – ministru, Victor Ponta, să procedeze urgent la împrospătarea MAE prin transferul lui Gorun de la Prognoză. Pentru circul ce va urma la Externe, prin acest transfer, garantează ministrul rusofil, Andrei Marga, fostul partid de guvernământ, PD-L.
Notă: Opinia publică din Tg-Jiu se obișnuise cu manifestările ample, gălăgioase și naive ale lui Adrian Gorun. Presa locală aservită – ca și înainte de 1989  – nu ezita să-l numească ”gorjeanul zilei”, pentru orice fleac; de exemplu, ultima dată, cotidianul ”Gorjeanul” i-a adus un omagiu pentru că a micșorat taxa la un program de master cu o sumă modică. Într-un interviu, un profesor din Tg-Jiu îl compara cu găina din poveste care cotcodăcește și se agită de fiecare dată, de parcă ar oua bulgărele de aur. Deși, în realitate, e vorba doar de câte o mărgică…
Și totuși, acum, Adrian Gorun nu cotcodăcește; tocmai a fost numit secretar general la Comisia de Prognoză (deci are mărgica), dar nu a chemat presa ingenuncheată să i ceară un omagiu, nu face gălăgie, ca de obicei. De ce oare?

17 COMENTARII
  • codincodin 08.05.2012 la ora 20:33 pm
    ce sa mai zicem! o societate anchilozata rau de tot!
  • profesor ucb 08.05.2012 la ora 21:10 pm
    Singurul lucru bun in toata cacialmaua asta PDL-ista este ca universitatea are in sfarsit sansa sa scape de Gorun. Duca-se si la noi sa nu se mai intoarca!
  • Aly 09.05.2012 la ora 18:18 pm
    Atata timp cat Liviu Andrei este reinvestit dupa o demitere de cateva ore....va bateti gura si stricati tusul imprimantei in zadar. Nu ati inteles ca doar ALIANTA BANII& RELATII iese castigatoare?
  • lili 09.05.2012 la ora 21:54 pm
    NOTA 2 pentru proaspatul guvern Ponta si pentru premier!!!!!!!!! CUm sa-l tina in functie pe acest *** de Gorun, care a inselat vigilenta lui Ungureanu si acum tace malc ca nu cumva sa afle presa ca el, mare PDList, a fost promovat , pe din dos, pe un post la Prognoza, d eunde va trambuliniza la Externe, ca doar si stie limbi straine, sau la Educatie, ca sa faca iar tambalau si sa incurce lumea. *** si *** asta ar trebui investigat de CNSAS pt ca si el a colaborat cu securitatea, dar se foloseste de o adeverinta smulsa cu greu de la un fost demnitar de acolo de pe vremea cand era secretar de stat la Educatie. Domnule Ponta, intelegem ca vi s-au promis voturi si sustinere de la Gorun si de la ***, ** PDList, dar va sfatuiesc sa nu intrati in ciorba lor ca veti avea de suferit, astia sunt ca raia, ca lepra, va mananca!! Asa ca dati-l afara si scapati lumea d eel. Dupa ce ca si asa Externele si Educatia sunt prafuite prin ministri de acolo, mai aduceti si secretari general care implinesc imediat 100 de ani, ca Gorun?
  • nicu 09.05.2012 la ora 22:02 pm
    Degeaba pleaca Gorun,daca ramane gasca lui de ***: Gheorghe Gămăneci, Luminita Popescu,Daniela Cârțână, Cristinel Racoceanu, Sorinel Ghimiși, Adrian Runceanu. Chiritescu era solutia!
  • Pop 09.05.2012 la ora 22:07 pm
    O universitate de 2lei cu taxe enorme si profesori incompetenti De aceea pleaca majoritatea la Universitatea din Petrosani!
  • justice mary 10.05.2012 la ora 0:18 am
    L a durut in fund pe Rectorul vechi de soarta ucb, importanta a fost capatuiala lui, lantul de relatii, increngaturile maFiote si alte specialitati de ale casei... Omul asta e ca PISICA MAGHIARA: aruncat afara, cade mereu in picire! are in el ceva de MARTAN, acum ingrasat si tocmai bun de dat pe tobogan... Cu toate smecheriile si escrochewriile luii, Gorun este un om mort, noul regim il va cauta si pe la CNSAS, si pe Curtea de conturi si in pantaloni... E atit de aproape spectaculoasa cadere in nas!
  • Avocat 10.05.2012 la ora 18:32 pm
    http://romaniacurata.ro/externele-pe-mana-adeptilor-lui-putin-marga-si-gorun-2797.htm
  • Avocat 11.05.2012 la ora 8:46 am
    Se pare ca domnul fost rector Gorun va ramane la UCB spre fericirea Monicilor si Luminitelor care plang pe coridoare ca pierd puterea si spre nefericiea celor 80 de cadre care asteptau eliberarea. Domnule rector Bojinca, faceti domnule ordine in aceasta institutie care a devenit cuib de viespii si de ......
  • anca 12.05.2012 la ora 0:08 am
    Universitatea aceasta ar avea o sansa cu oameni de valoare ca: Manta,Olaru ,Chiritetescu, Purec si alti prof capabili. Pleaca Gorun si raman amantele si cocosatii lui toti recompensati cu gradatii si distinctii Gheorghe Gămăneci, Luminita Popescu,Daniela Cârțână, Cristinel Racoceanu, Sorinel Ghimiși, Adrian Runceanu.
  • codincodin 14.05.2012 la ora 19:28 pm
    ****** de gorun adrian e iar incompatibil! e si presedinte de senat la jegoasa ucb si mare scula pe bascula in minister!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ponta,da cu el de pamant!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • C. CUTEANU 15.05.2012 la ora 9:20 am
    http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/cel-mai-periculos-membru-al-guvernului-ponta-263977.html
  • tudor 15.05.2012 la ora 18:51 pm
    MARGA E RASUFLAT! Iar Gorun un pitigoi politic carierist!
  • lili 16.05.2012 la ora 7:32 am
    hei, dragi postaci morali, nu vi se pare suspect ca Gorun s-a dat la fund? ca tace? Cred ca e speriat de moarte ca nu cumva tunurile lui Ponta sa il vizeze si pe el. Asteapta sa se faca liniste si iar musca, precum o vipera. Il cunoastem noi. Dar nu trebuie sa-l lasam asa, ca scopul lui e sa se strecoare la Externe si apoi va taia capete envinovate de acolo. Pe el, ca nu merita sa ne fie mila . Sau poate iese din nou cu deliranta si infantila declaratie de pace - MAMA E PE MOARTE! Ce penibil, cata josnicie, la unul care se vrea bataus fara frica! El se bate numai cu femeile si copiii, ca sa aiba iluzia ca e puternic. Cu barbatii se ascunde, lor le desface contractele de munca...Pe elllllllllllll
  • codincodin 18.05.2012 la ora 23:01 pm
    Sigur ca Marga e un papagal vopsit putin stiutor de germana,dar deloc pricepator de Heidegger sau de democratie! Un taranoi la origine,nu chiar iobag ca ****** sa gorjenita Gorun Adrian,paznic de noapte !...ce sa faci cu Gorun la externe ...in ce limbi vorbeste asta?...de frasen ,de plop, de salca?Astia sunt iubitori de Putin nu de Ionel Bratianu !
  • C. CUTEANU 12.07.2012 la ora 21:09 pm
    http://www.academiacatavencu.info/politic/ministrul-marga-nu-si-lasa-prietenii-la-greu.html
  • C. CUTEANU 31.08.2012 la ora 0:02 am
    Ca de obicei, GORJNEWS a anticipat adevarul ascuns de politrucii Securitatii... http://www.adevarul.ro/actualitate/Marga-turnator_cu_trei_nume_de_cod_0_764923784.html
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.