Extratereştrii sau cyborgi?
Extratereştrii sau cyborgi?
FotbalSport15 septembrie 2011

Sunt unul dintre cei care iubesc fotbalul etalat de Messi şi Barcelona, fac parte dintre cei mulţi ce nu se mai satură privind driblingurile, pasele şi reuşitele argentinianului, dar şi ale celorlalţi extratereştrii.

Admir şi jocul multora dintre madrileni, e drept, fără a-l include aici şi pe Cristiano Ronaldo, aşa cum nu-l am la inimă prea mult nici pe Beckham, fotbalişti foarte buni, nimic de zis, doar că drumul către superclasă a fost făcut mai mult în birourile de marketing decât pe terenul de joc.
O fază în care Messi a dat o pasă de gol în meciul cu AC Milan şi o recentă dezvăluire a presei engleze m-au făcut să-mi pun câteva întrebări. E clar pentru toată lumea că Messi a fost înzestrat cu calităţi native ce-l fac zeu printre fotbalişti, dar modul în care a reuşit să treacă printre patru milanezi este de-a dreptul uluitor, fiind vorba nu doar de dribling şi viteză, ci şi o forţă de pătrundere supraomenească. Această forţă este cu atât mai surprinzătoare cu cât micuţul Messi a ajuns în Spania cu un mare deficit la capitolul fizic, unul pe care l-a mai remediat primind tot felul de tratamente speciale.
Anglia a fost uluită să afle că Mutu nu a fost un caz singular în ceea ce priveşte consumul de cocaină, mai mulţi fotbalişti din Albion fiind prinşi cu mâţa-n sac, însă între Federaţia Engleză de Fotbal şi cluburile din Premier League au existat înţelegeri prin care cei care au “prizat” au beneficiat de un tratament diferit de cel primit de român.
Bineînţeles că nu l-aş băga pe Messi în aceeaşi oală cu cei care iubesc cocaina, însă ne putem gândi împreună şi la un scenariu în care, cei care conduc fotbalul la nivel mondial, ştiu că acest sport are nevoie de eroi şi că, la un moment dat, dacă ei nu se nasc, trebuie fabricaţi. Dacă toate injecţiile, toţi hormonii şi tratamentele luate de Messi pentru a creşte l-au făcut un supraom şi nimeni nu doreşte acum să demoleze un mit, considerând că fotbalul are nevoie de el în continuare? Ştiu, există argumente pro şi contra acestui scenariu. Cei care nu credeţi în această versiune veţi spune:”Da, dar pe Maradona cum l-au demolat?”. Şi e o întrebare pertinentă. De cealaltă parte pot veni cei care cred în teoria conspiraţiei cu o întrebare de genul: “Cum reuşeşte firavul Messi să stea departe de accidentări serioase şi joacă câte 60-70 de meciuri?”.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.