Faceți lumină la Pandurii, nu lăsați nocturna “aprinsă” pe jumătate!
Faceți lumină la Pandurii, nu lăsați nocturna “aprinsă” pe jumătate!
Fotbal22 iulie 2014

marin condescu
 

Joc fără fente, de Rică MĂCEȘANU

Gata, campionatul stă să înceapă. Am motiv să cred că sezonul 2014-2015 o să fie unul existențial pentru Pandurii Târgu-Jiu. Un an de a fi sau a nu fi. Când spun asta, în comentariile mele, nu mă refer strict la evoluția sportivă a echipei, ci la alte aspecte care pot fi hotărâtoare. Nimeni nu știe soarta CEO și, în atare condiții, trebuie căutate, neapărat, și alte surse de finațare.
Constat că la echipă s-a instaurat o oarecare normalitate, după haosul din retur și, de aici, rezultatele bune din meciurile de pregătire. Doamne ajută și tare m-aș bucura ca și în campionat băieții să se miște de trei puncte. Nu am nimic cu nimeni de la Pandurii, trăiesc doar dorința de a nu vedea o mare realizare doborâtă la pământ. Ca și om, ca și iubitor al sportului vreau să cred că mă voi bucura încă mulți ani de acum încolo de fenomenul Pandurii Târgu-Jiu. Ce o fi, vom vedea, comentariile și analizele despre meciuri o să fie publice la timpul potrivit, dar…
Din păcate, există încă multe de „dar“ la Pandurii, situații ce nu fac cinste unui club profesionist.
Noua conducere ne ține nocturna „aprinsă” doar pe jumătate și, uite așa, nu avem cum să nu orbecăim între adevăr și speculație. Aud că am scăpat și de „marele“ Doru Bratu, om care a costat pe Pandurii o grămadă de bani, ca și alții, de altfel. Acest protejat al Anei Maria Prodan, adus la Târgu-Jiu de Eugen Pârvulescu, poate fi un mare semn de întrebare pentru Mihai Prunariu. Se spune prin târg că Bratu avea 150.000 de euro pe an la Pandurii! Despre ce vorbim? Despre un salariu mai mare decât al unui titular al campioanei Steaua, unde Gigi Becali impusese, la un moment dat, un plafon maximal de 120.000 de euro pe an ca și salarizare. Cum mama zmeilor rezerva-rezervelor de la Steaua, Doru Bratu, a ajuns la Târgu-Jiu pe mai mulți bani? Ne spuneți și nouă, într-o bună zi, domnule Pârvulescu?
Domnule Prunariu, ne arătați, la un moment, cine a cheltuit bani aiurea, aducând jucători expirați, cărora am fost nevoiți să le plătim și clauze de reziliere imense? Așa cum am mai spus, asigur iubitorii fotbalului că nu Marin Condescu a fost implicat în aducerea acestor tocători de bani nemeritați la Târgu-Jiu. Na, că am spus-o, deși unii poate se așteptau să nu mai scriu niciodată vreun rând de bine de Condescu. Negați voi realitatea cât vreți, pentru că nu faceți altceva decât să vă umpleți de penibil, dar Marin Condescu, cu toate păcatele de care este bănuit și poate le are, este principalul creator al acestei echipe. Președintele Prunariu spunea că Pandurii sunt cu plățile la zi și îl felicit pentru acest lucru, dar mă întreb: Dacă Mărin fura și chiloții din vestiarele Pandurilor, cu ce mai erau plătite celebrele facturi și salariile?
La mintea unora mă aștept să posteze comentarii cum că aș avea și copii cu Marin Condescu și, tocmai de aceea, prezint o realitate care, nu știu de ce, doare, supără niște persoane ce dau impresia că intră în sevraj imediat ce aud numele Condescu, deși, odată și odată, au pus botul (folosesc expresia „iubitorilor” de Condescu) la darurile lui Mărin. Îndrăznesc să spun că ele nu au fost mici deloc, iar într-o zi adevărul va ieși la iveală. Văd că nimeni nu răspunde pentru jucătorii fantomă ce au înghițit grămezi de euro, observ că problema Nicolae Sarcină rămâne tot în coadă de pește…
Președintele Prunariu spune clar că brandul Pandurii nu aparține nimănui. Caut să-i înțeleg precauția prin a semna o înțelegere cu Sarcină privind folosirea brandului, dar nu pricep altceva… Sarcină nu a obținut încă brandul… Chiar dacă îl obținea tot existau căi de atac pe care Consiliul Județean, Consililul Local, Clubul de Fotbal, Clubul Sportiv puteau să le foloseacă împotriva lui Succes Nic Com. Deși, de luni de zile, se știe acest lucru nimeni nu mișcă un deget. Ce să mai înțelegem, oameni buni?
În tot acest timp, lui Condescu i s-a mai făcut o plângere la poliție. Foarte bine, zic și rămân prost când văd că lui Sarcină nimeni, dar nimeni nu încearcă să îi pună o opreliște în a obține un nume care aparține tuturor. De ce oare? Nimeni nu spune nimic concret și, dacă îndrăznim să întrebăm, suntem oamenii lui Condescu, că, de, unii sunt plătiți pe la Pandurii să caute și sponsori, să facă și imagine echipei, nu să se mulțumească doar cu haleala de la Sarcină.
În rest, numai de bine. Hai Pandurii!!!

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.