Fantastici în fața clujenilor
Fantastici în fața clujenilor
Alte sporturiSport8 martie 2012

Baschetbaliștii Energiei au pus la pământ campioana

Pentru a doua oară în acest campionat și pentru a treia oară consecutiv, Energia Rovinari a învins pe U Mobitelco Cluj, nimeni alta decât campioana en-titre a României, echip care visează să-și păstreze în vitrină titlul și la capătul acestui sezon.
Puțini au fost aceia care dădeau prea multe șanse echipei gorjene în duelul cu U Mobitelco Cluj, mai ales că mulți au mizat chiar pe dorința de revanșă a băieților lui Marcel Țenter după înfrângerea cu adevărat surprinzătoare din tur, de la Cluj, când Energia a detonat una dintre bombele acestui campionat. Slobodan Nikolic și trupa sa și-au văzut de drum și de treabă, au beneficiat, trebuie să o spunem și pe asta, de un arbitraj ca la carte, și la finalul unui joc disputat, echilibrat, dar pe care l-a avut mai mereu la îndemână, Energia a câștigat cu 80-70 (25-23, 15-13, 16-22, 24-12).

Meci câștigat cu apărarea

Ca și în precedentul meci disputat la Târgu Jiu, un aport important la obținerea victoriei l-a avut publicul numeros, cald și foarte activ care a umplut și de această dată Sala Sporturilor. Dacă la meciul cu CSU Atlassib Sibiu a fost nevoie de un atac foarte consistent și

exact, Energia marcând atunci 96 de puncte pentru o victorie destul de clară, de această dată gorjenii au câștigat marcând doar 80 de puncte, însă având în spate o defensivă extrem de solidă, care nu a dat semne de slăbiciune decât la aruncările de trei puncte, doar acolo Lawrence, Lagrange și Krstanovic găsind loc pentru a se apropia de adversari. Slobodan Nikolic a mutat câștigător în acest meci luând decizia de a-l bloca pe Krstanovic, jucător care a reușit două aruncări de trei puncte, dar sub panou a fost atât de bine ținut încât aruncările sale au avut un procentaj mizerabil pentru un jucător de calibrul său, acesta reușind un singur coș din opt aruncări.

Troupe, din nou metronom

În urmă cu doi ani, Porter Troupe reușea să intre definitiv în inimile suporterilor gorjeni marcând meci de meci peste 20 de puncte, dar și prin felul său de a interacționa cu tribuna în timpul partidelor. Americanul, după o pauză de un tur de campionat, a revenit în iarnă la Energia și demonstrează că este un jucător de care această echipă avea nevoie și pe care nu ar fi trebuit să-l piardă în vară. Troupe a revenit la echipă cu o mână mult mai sigură la aruncările de trei puncte, extrema echipei gorjene reușind în meciul cu U Mobitelco să înscrie patru din cele cinci încercări din spatele semicercului, ceea ce a dus la un procentaj excelent, de 80%. De altfel, Troupe își pune candidatura serios la un loc în topul celor mai buni shooteri, americanul contabilizând 29 de reușite în doar opt partide disputate.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.