Făptuitorul din Dosarul Șova, încă 6 miliarde pentru soția procurorului DNA Volintiru 
Făptuitorul din Dosarul Șova, încă 6 miliarde pentru soția procurorului DNA Volintiru 
De cititInvestigatiiUltra - Scurte19 martie 2015

Chiar în timp ce Comisia Juridică a Senatului încuviința arestarea complicelui Șova, făptuitorul Ciurel a virat încă un comision notarial de 6 miliarde lei vechi pentru soția procurorului DNA Volintiru.
Miercuri, 18 martie a.c., în ziua în care Comisia Juridică a Senatului a încuviințat solicitarea DNA de arestare a lui Dan Șova, pentru complicitate la abuz în serviciu, făptuitorul Laurențiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia, urmărit penal în așa-numitul Dosar Șova, i-a plătit soției lui Dănuț Volintiru, procuror șef – adjunct al secției de combatere a corupției din DNA, un nou comision notarial de aproape 6 miliarde de lei vechi.
În condițiile în care știa că este urmărit penal de DNA, Laurențiu Ciurel a insistat ca notarul Daniela Volintiru să perfecteze vânzarea Exploatării Miniere Berbești, în condiții vădit dezavantajoase, de la CEO la CET Govora.  Mai mult, același Ciurel a insistat ca în contractul încheiat cu CET Govora să se precizeze clar că societatea din Vâlcea plătește toate taxele aferente tranzacției, mai puțin cele de autentificare notarială (cele mai costisitoare), care au rămas în sarcina CEO. Practic, Ciurel a ținut morțiș să nu rateze ocazia de a mai vărsa câteva miliarde în bugetul familiei Volintiru.
Este cel puțin curios faptul că notarul Daniela Volintiru nu s-a abținut să perfecteze și această nouă tranzacție, în condițiile în care calitatea de urmărit penal a lui Ciurel în Dosarul Șova este de notorietate publică. Este evident că Danielei Volintiru nu i-a păsat că, astfel, alimentează conflictul de interese în care s-ar putea afla soțul ei. Ca să nu mai vorbim de iminenta amplificare a suspiciunilor care planează asupra echidistanței cu care DNA înfăptuiește justiția în privința lui Ciurel. În condițiile în care DNA a cerut încuviințarea arestării complicelui Dan Șova, n-a luat, până în acest moment, nicio măsură preventivă împotriva făptuitorului Ciurel.
Comisioanele notariale uriașe plătite de Ciurel soției procurorului Dănuț Volintiru, aflat pe poziția a treia în DNA central, pot constitui cheia de interpretare a acestei stări de fapt. Avem un complice în curs de arestare și un făptuitor liber.
Această nouă tranșă de 6 miliarde vine la o săptămână după ce tot GORJNEWS a probat că Ciurel a plătit și alte comisioane notariale uriașe Danielei Volintiru. Deși ancheta noastră a fost preluată de presa centrală, nu a existat nicio reacție oficială din partea DNA. Procurorul Volintiru nu a cerut Inspecției Judiciare să fie demarată procedura de apărare a reputației, și nici măcar nu și-a publicat declarația de avere lipsă, din 2014.
Pe fondul managementului dezastruos practicat la CEO de fostul vicepreședinte PSD Gorj Laurențiu Ciurel, impus de Victor Ponta ca manager ”apolitic”, în ultimele luni se încearcă să se amâne intrarea în insolvență, prin vinderea unor subunități ale CEO. Aceste tranzacții sunt realizate prin notariatul Danielei Volintiru.
CET Govora înregistra datorii de 2210 miliarde lei vechi către CEO. În cadrul unei tranzacții vizibil dezavantajoase, Ciurel a renunțat la cele 2210 miliarde lei vechi pe care le avea de încasat, și a mai cedat și întreaga Exploatare Minieră Berebești. La schimb, a obținut doar 1840 miliarde lei vechi, plătibili de către CET Govora în următorii 10 ani!
coperta contract
extras contract
extras contract
 
În plin scandal generat de Dosarul Șova, soția procurorului aflat pe poziția a treia în DNA primește de la făptuitorul din acest dosar aproape 6 milairde lei vechi. Ne propunem să nu afectăm, în vreun fel, îndelung clamata independență a justiției. Totuși, orice ființă rațională este șocată lecturând următorul paragraf din contractul de vânzare semnat de urmăritul penal Ciurel.   El insistă să se specifice că  CET Govora plătește toate taxele aferente tranzacției, mai puțin cele de autentificare notarială (cele mai costisitoare), care au rămas în sarcina CEO. Deci Ciurel face tot posibilul să-și vadă împlinit visul de a mai vira niște miliarde doamnei Volintiru. În context apare, cât se poate de firesc, suspiciunea rezonabilă că Ciurel plătește taxe de protecție sub forma unor comisioane notariale uriașe.
taxe notariale

Suma exactă primită de soția domnului procuror Volintiru, în data de 18 martie a.c., de la urmăritul penal Ciurel, este de 570840 lei.

Reamintim că Dosarul Șova a fost deschis în 2011, la Biroul Teritorial Tg Jiu al DNA, condus la acea vreme chiar de Dănuț Volintiru. Soluționarea acestui dosar este tergiversată, deja, de 4 ani. Ciurel a fost cercetat și în alte dosare penale, finalizate cu rezoluții de neîncepere a urmăririi penale, super-vizate tot de Volintiru.
volintiru nup ciurel
Ne așteptăm ca doamna procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, neavând un soț notar cu comisioane uriașe încasate de la urmăritul penal Ciurel, să solicite ridicarea urgentă a tuturor documentelor ce atestă tranzacțiile financiare dintre Ciurel și Daniela Volintiru, și să asigure toate condițiile pentru înfăptuirea justiției în Dosarul Șova. Indiferent ce ar însemna acest lucru.

De citit și:

Procurorul DNA Volintiru are un ”defect” la anticorupție: soția sa a primit comisioane notariale uriașe de la urmăritul penal Ciurel

2 COMENTARII
  • the economist 19.03.2015 la ora 19:58 pm
    ....domnule Daju ..daca tot ai contractul la dispozitie ...poate il citesti si dumneata mai bine si vezi ce contine ...vezi ca poate ar putea face obiectul unei anchete DNA ...poate scrie pe el TRANSFER DIRECT LA DNA ... ...vezi si dumneata cum s-au vandut activele CEO...S-AR PUTEA CA PENTRU A SCAPA DE 1000 DE OAMENI SOCIETATEA SA FI PIERDUT MAI MULT CA VALOARE DE PATRIMONIU...DACA NU STITI INTREBATI PROFESIONISTII SI SPECIALISTII...VEDETI CA POATE FATA DE SLAMUL DENS E MIC COPIL...
  • gorjanul 19.03.2015 la ora 20:25 pm
    Stiti care e culmea ticalosiei ? Faptul ca fiind vorba de un contract comercial intre doua entitati cu personalitate juridica nici macar nu era necesara autentificarea acestuia la un notar public .Era suficient ca Ciurel (sic) sa-si ia stampila in buzunar , un jurist (jurista) de brat si sa semneze contractul la Govora . Se putea semna si pe capota Jeep ului din dotare .Autentificarea la notar era necesara doar daca una sau ambele parti contractante nu aveau personalitate juridica adica erau simpli cetateni .
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.